Altenator?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
bestsoundever
Kraj: Dravograd

Altenator?

Odgovor Napisal/-a bestsoundever »

Imam sledeč problem.
V clia 1 sem vgradil 2 akuta (zarad akustike) en 100Ah ter 145Ah.
Altenator kaput. Sem ga zamenjal z drugim (rabljenim) in v roku 14 dneh vzel drugi akumulator ven. (Pustil sem samo enega-spredaj).
In sedaj ko avto dobi obrate se prižge lučka za akumulator (kot da je nekaj narobe z altenatorjem), opazil pa sem tudi da ponoči ko se lučka za akumulator prižge dolge luči svetijo še močneje, čez čas ko se lučka ugasne tudi moč glavnim lučem pade.
Ni mi jasno nekaj, ko mi je crknil prvi altenator je gorela luč za akumulator na števcu cca 50km in je avto ugasnil, tale lučka pa se prižiga že cca 300km pa avto še vedno gre, je altenator na koncu :?:

Res pa je da sem pri menjavi altenatorja jermen malenkost bolj našpanal misleč da če ga utrga ga zamenjam z novim, to tudi dejavnik ki vpliva na moj problem?
KUPIM:
-Angel eyes za clio1
dyfan
Kraj: Okolica Celja

Odgovor Napisal/-a dyfan »

Si menjal ali kontroliral tudi regulator polnjenja (regler)?
Menjavanje in probavanje na pamet, ne da bi prej ugotovil vzrok napake, ni dobro.

Naprimer: crkne alternator, ti ga zamenjaš in če je bil vzrok v reglerju, ti bo crknil tudi nov alternator in še akumulator boš uničil...

Najbolje takoj k avtoelektrikarju, je problem takoj rešen in še ceneje te pride.

LP
Uporabniški avatar
bestsoundever
Kraj: Dravograd

Odgovor Napisal/-a bestsoundever »

Hm, a ni regler na altenatorju? in sem menjal komplet altenator z drugim z drugim reglerjem, delujočim.
Js avta ne bom peljal h avtoelektrikarju ker za ceno ko bo on samo pogledal dobim spet drugi altenator, je tako? :)
KUPIM:
-Angel eyes za clio1
Uporabniški avatar
Bor
Kraj: Tabor

Odgovor Napisal/-a Bor »

Ni čist tako, če maš dobrega in poštenega majstra.
dyfan
Kraj: Okolica Celja

Odgovor Napisal/-a dyfan »

bestsoundever napisal/-a:Hm, a ni regler na altenatorju? in sem menjal komplet altenator z drugim z drugim reglerjem, delujočim.
Če to drži, potem lahko še preveriš krtačke v alternatorju.
Sicer pa sam pregled pri normalnem avtoelektrikarju (ne na reno servisu!) tudi ni tako drag, kot lahko pride stalno menjavanje delov kar tako "na srečo".

LP
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Glede na to da ti bolj posveti ko lučka gori pomeni da je takrat previsoka napetost. Zakaj pa žal ne vem. Mogoče je res najboljša varijanta avtoelektričar.
Odgovori