Pozdravljeni!
Kupil sem rabljena platišča z gumami GY Eagle F1. Komplet je star dve leti in na videz zelo dobro ohranjen, platišča brez praske, gume 6 mm profila.
Vse skupaj lepo namontiram in naredim testni krog. Takoj po nekaj metrih čutim, kot da bi imela katera izmed gum bulo oz. bi bila jajčasta, saj je v avtu čutiti rahlo poskakovanje, pri velikih hitrostih postane zadeva moteča. Slišati oz. občutit je brnenje.
Odšel sem do vulkanizerja, kjer so mi z balansirali vse štiri gume v nulo, vendar problem s tem ni rešen. Vulkanizer me je še opozoril, da naj bi bilo eno platišče rahlo zvito, čeprav ni opaziti nobene sledi udarca ali praske. Dodal je še da so tovrstne gume (smrekica) glasnejše, vendar mislim, da vzrok ni v tem.
Avto nato dvignem za vsako gumo posebej in jo vrtim ter opazujem. Opazim, da je vsaka malo jajčasta, vendar nobena več kot za 2-3mm. Predvidevam, da se to ne bi smelo toliko poznati pri vožnji.
Sedaj pa me zanima, če je imel že kdo podoben problem oz. kaj menite/predlagate?
Hvala
Menjava gum in čudni zvoki
seveda je teh 2-3mm poglavitnih. Felga pa tut ne rabi zgledat poskodovana da bi bila zvita. Lahk se deformira s tem ko se cez robnik zapeljes pa ni nic videt. Katero firmo platisc pa mas to?
Je pa eagle F1 izredno glasna guma.
Je pa eagle F1 izredno glasna guma.
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?