Scenic II 1.9 dCi, veliki servis

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Marpa

Scenic II 1.9 dCi, veliki servis

Odgovor Napisal/-a Marpa »

Te dni so mi v pooblascenem Renault servisu naredili veliki servis na
117.000 km.

Preprican sem bil, da bo zamenjana tudi vodna crpalka in sem bil presenecen, ko sem doma pregledal racun in ugotovil, da jo niso zamenjali. Klical sem jih in so mi odgovorili, da se na teh modelih ( letnik 2001 ) crpalka menja samo, ce kaze znake izrabe. Vesel sem, da je dobra in, da mi ni bilo treba placevati se stroskov crpalke. Ampak vseeno sem radoveden in me zanima, ce je to res, kar pravijo.

Drugace, placal sem 600 EUR. Menjali so mi:

Jermene, vse mislim
napenjalec
zracni filter
filter goriva
oljni filter
olje elf ELF TURBO DIESEL 10W40
spono volana na eni strani + optika vozila
vse metlice na brisalcih

Na racunu pise, da so za to potrebovali in so mi zaracunali 8,5 ur dela.

Meni se 600 EUR zdi nesramno veliko.

Drugace, imem sem s tem vozilom precej tezav. Od zacetka. Celo, trzno inspekcijo sem vkljucil na zacetku, ko je vozilo bilo se v garanciji, servis pa ni znal odpraviti napake in je trdil, da je vozilo OK. Nisem nic dosegel.

Eno od reci, ki niso v redu je volanski obroc, ki se pocasi razpada kot, da iz mojih rok tece kislina, ki ga najeda. V resnici mi roke sploh ne svicajo. Kaj takega se nisem videl. Prijatelj mehanik pravi, da je to videl na nekaterih lagunah in, da ocitno gre za serijo v kateri je uporabljen materijal, ki se ni obnesel .

Ima kdo podobno izkusnjo , ali veste, kje bi lahko dobil drug obroc za kaksno sprejemljivo ceno ?

lp
Uporabniški avatar
ClioOwner

Odgovor Napisal/-a ClioOwner »

Meni samo ni jasno zakaj oni tankajo notr ELF Turbo Diesel, ce je reno predpisal Excellium-a. Pa to so res sami nesposobnezi na teh servisih. Neverjetno, kak me to razjezi.
Uporabniški avatar
Blond
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Blond »

Ta racun kar spravi. Po mojem ga bos se potreboval.

Mislim, da je pri Renaultu predpisano, da je pri menjavi jermenov obvezno potrebno menjati tudi vodno pumpo.
Predvidevam, da ti bo v roku 6 mesecev (ce ne prej) vsaj spustila, ce ne bo celo jermen odletel.

Lahko pa da se tudi motim....

Blond
Podpis ni primeren...
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

Splosna praksa vseh normalnih mehanikov je da se vodne pumpa menja pri menjavi jermenov. Zakaj? ce ne drugega zato, ker je pri naknadni menjavi zopet treba razdret celotn spredn del da le to zamenjas in odstranit jermen. Pol prevec dela za tist minimalen strosek kolko pride vodna pumpa. 8,5 ur dela za velik servis na pooblascenem servisu, kjer pobi tocno vejo kaj delajo (ce vejo-dvomim) je 2Ă— prevec. normalno ti za tak servis ce dela en mehanik in en pomocnik vzame glih 2 ure ce je vse vredu. cena 600eur pa drgac ni glih neki pretirana za velik servis na pooblascenem. sam 8,5 ur mi ne gre v racun. sicer pa malo pobrskaj, sigurno je predpisano kdaj se vodna pumpa menja ker ni glih to stvar, ki bi se menjavala po potrebi ampak preventivno po dolocenem casu in ce te pusti na cedilu lahk v skrajnem primeru tut novo masino isces.
Kar se volana tice, nisi napisal kak volan mas in kolk kilometrov ter kaksne voznje. ce se drkas po mestu in motas volan z eno roko in sploh ce ni usnjen je normalno da ga bos zgulu ze pri 50.000km. sicer je mal cudno.

Lep pozdrav!
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
Uporabniški avatar
ClioOwner

Odgovor Napisal/-a ClioOwner »

Unlimar, kilometrov je 117k km.

Mene bolj skrbi to, da niso zamenjali vodno pumpo in to, da so natankali pol sinteticno olje, ki je misljeno za interval do 15k km, ne pa 30k km glede iternal na 1.9 dCi-u.

Od zacetka je reno reku, da je tut Elf TurboDiesel dobr, a so pol skenslali zaradi nekaterih problemov, ki so se pojavljali. Sploh pa polsinteticno olje NI namenjeno dolgim intervalom, kot so 30k km. Pri 30k km bi blo tako olje ze dejasnko neuporabno, ker bi izgubilo bi vse mazalne sposobnosti ali po domace, skurilo bi ga. To se je tudi dogajalo, zato ne priporocajo vec Elf TurboDiesel za dCi-e.
Uporabniški avatar
RoZleht
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a RoZleht »

ne vem no glede cene ... mene je prsel servis na pooblascenem servisu 560 evrov za scenica 1.9 DCI, 2004 letnik ... Se pa cene zelo razlikujejo od servisa do servisa ... Menjano je pa blo:

- garnitura jermen
- crpalka vode
- filtri (klime, oljni, goriva, razen zracni, ker je bil menjan 3 tedne pred tem servisom ...)
- olje
- antifriz oz. glaceol
- dolil so se tekocino za stekla
- delo + potrosni material
- + popravil so mi "ropot" v kolesu ob zavijanju v levo; namazal vodila voznikovega sedeza, ker je sedez skripal; zamenjal so mi LMM senzor (tega sem kupil sam)

Sem pa mel 10% popusta, ker sem clan kluba ...
Lp RoZleht
Marpa

Fantje, lepa hvala za komentarje.

Glede volana, vozim se mesano , po mestu in zunaj in mislim, da nima nobene zveze, Ce je material ok, potem bi kvecjemu volan bil malo bolj zglajen, ne pa grbast in luknjast , kot je moj.

http://picasaweb.google.si/Marijan.Pale ... ImN4d7hzgE#

Ne najdem nikjer podatkov o tem kaj je predpisano s strani Renaulta za zamenjavo . V servisni knjigi pise samo o pregledih in kontrolah.
Se o 1.9dCi motorju ni v servisni knjigi ne duha , ne sluha. Samo 1.9d,
oziroma dTi.

lp
Zadnjič spremenil Marpa, dne 25 Mar 2009, 13:42, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

RoZleht napisal/-a:ne vem no glede cene ... mene je prsel servis na pooblascenem servisu 560 evrov za scenica 1.9 DCI, 2004 letnik ... Se pa cene zelo razlikujejo od servisa do servisa ... Menjano je pa blo:

- garnitura jermen
- crpalka vode
- filtri (klime, oljni, goriva, razen zracni, ker je bil menjan 3 tedne pred tem servisom ...)
- olje
- antifriz oz. glaceol
- dolil so se tekocino za stekla
- delo + potrosni material
- + popravil so mi "ropot" v kolesu ob zavijanju v levo; namazal vodila voznikovega sedeza, ker je sedez skripal; zamenjal so mi LMM senzor (tega sem kupil sam)

Sem pa mel 10% popusta, ker sem clan kluba ...
Poceni... Brat je dal 680 EUR za veliki servis na 1.9dCi + akumulator 75Ah + nosilec motorja + servis klime (obnova in dofilanje plina) s tem da ni bil pooblascen servis
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
umlinar
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a umlinar »

marpa - volan sm mel js isti na Seat Leonu (isto zguljen). ni usnje, zal nek do kurca material. ce te moti poisci karamboliranga, zamenjas za mali denar pa se usnjenga se najde.
Servis na 30.000 - ce mene vprasas ga v nobenem primeru ne delaj tak dolgo narazen. delaj na 15.000 tak kot pri vseh normalnih avtih pa reseno. je vrjetno tut leto prej okrog kot da nardis 30.000 (samo ugibam).
kar se cene servisa tice se vedno trdim da so z urami nabil ceno. ma kdo tocen podatek kolko delavnih ur je predpisanih za velik servis (brez menjave vodne pumpe :) )?
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
etore

Odgovor Napisal/-a etore »

v programu vzdrzevanja je zapisano da je potrebno tudi zamenjat vodno pumpo, hladilno tekocino in zavorno olje... glede olja pa je naj bi ulivali notr evolution 5w40... renaultove norme so pa tako...
servis-1,3ure
filter kabine-0,2
filter zraka-0,2
filter goriva-0,1 0,2
menjva jermenov ene 3,4 skupaj z pumpo
pole se hladilna tekocina-0,5
zavorna tekocina-0,8
ponavadi je se testna voznja- 0,3
menjava useh brisalcev-0,2

to so uradne norme... sedaj kak mehanik rabi 2 uri za use skupaj poznam pa osebo ki je dobr mehanih sam pocasen in dela isto delo cel siht stem da oba se opereta avto...
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

tut men se zdi 600eur za tole kar si napisu mal drago :roll:

a si jim narocil naj ti metlice brisalcev menjajo ? ker tle so te zihr oskubli za 20eur pa nwm ce je dost...

pumpa pa naj bi se menjala na 120k km mislim da pri vsakem motorju 1.9dci.. neglede na to okok je obrabljena ...
Slika
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Re: Scenic II 1.9 dCi, veliki servis

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

Marpa napisal/-a:
Ima kdo podobno izkusnjo , ali veste, kje bi lahko dobil drug obroc za kaksno sprejemljivo ceno ?

lp
na lagunah tudi razpadajo volani, pa ni od kilometrov ali strupenih rok
preprosto zanic material
najbolje da ga das preoblect, cene za tak hec so tam okrog 60eur (malo pobrskaj po forumu so bile ze ene debate okrog volanov)
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Marpa

Re: Scenic II 1.9 dCi, veliki servis

Shusuglao napisal/-a:
Marpa napisal/-a:

lp
na lagunah tudi razpadajo volani, pa ni od kilometrov ali strupenih rok
preprosto zanic material
najbolje da ga das preoblect, cene za tak hec so tam okrog 60eur (malo pobrskaj po forumu so bile ze ene debate okrog volanov)
Včeraj so mi v pralnici oprali volanski obroč. Groza, kakšen je potem, suh in neprijeten, kot fini šmirg ..moral sem si roke namazati s kremo, da sem lahko vozil.

Je že bilo tukaj objavljeno kakšno navodilo o demontaži volanskega obroča ? Če ne tukaj, se kje drugje to lahko prebere.

Tnx
Uporabniški avatar
kripo
Kraj: Schkofia Lokka

Odgovor Napisal/-a kripo »

Glede volana: priporočam kakšnega tapetnika, ki ti bo volan oblekel v usnje po želji z raznobarvnimi šivi za 70€ in bo volan boljši kot nov ;) Šenčur, Vrhnika .. oba dobra

Poleg tega pa se tudi smejem tem cenam na servisih, ko vas obirajo do konca .. Sam sem GS 1.9 dCi vozil h Kreku (med ŠL in KR) in je veliki servis prišel 350€ .. Sicer nisem dobil štempla v knjigo, sem pa zato še dva meseca "jedel zastonj" glede na vaše stroške ;)
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

kripo napisal/-a:Glede volana: priporočam kakšnega tapetnika, ki ti bo volan oblekel v usnje po želji z raznobarvnimi šivi za 70€ in bo volan boljši kot nov ;) Šenčur, Vrhnika .. oba dobra

Poleg tega pa se tudi smejem tem cenam na servisih, ko vas obirajo do konca .. Sam sem GS 1.9 dCi vozil h Kreku (med ŠL in KR) in je veliki servis prišel 350€ .. Sicer nisem dobil štempla v knjigo, sem pa zato še dva meseca "jedel zastonj" glede na vaše stroške ;)
He he, odvisno... Saj sem napisal.. bratu je na GTju (enak motor) odletel še nosilec motorja, menjal je akumulator in še nekaj okoli kljuk... Servis 450, aku 70, nosilec 110 (neoriginal)...

Tko da, itak veš, pravi da je veliki servis do 450 EUR :)
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Odgovori