Renault Laguna 2 generacija

Vse ostale teme
Odgovori
Uporabniški avatar
Tadey

Renault Laguna 2 generacija

Odgovor Napisal/-a Tadey »

Pozdravljeni!

Po logičnih sklepih z mojo boljšo polovico sva se odločila za nakup Lagune.
O motorjih sva dosti prebrali in me je kar malo razočaral dizl, no pa vseeno moj srček itak bije za bencinarja zato sva se odločila za 1.8 16v.

No gledava v rangu od letnika 2001 do nekako 2004 (cenovno).

Ok zanima pa naju najbolj oprema ker je miljon lagun naprodaj in vsaka je nekaj zase. Zanima naju kateri od modelov so imeli katero opremo. Če je kje na forumu že napisano potlej lahko kumot to temo zbrišete in na zs linko pošljete.

Torej razlike med temi modeli:

Authentique,Expression,Dynamique,Privilege,Initiale

Najbolj se nagibava k privilegeju ker se nama zdi da ima dosti opreme kake so pa razlike med ostalimi pa nimava pojma.

Hvala vam za pomoč!!!
Uporabniški avatar
zizek
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a zizek »

Glej da bo mel tempomat in ESP plus ostala serijska oprema.Midva z ženo sva kupila njej iniciale z vso možno opremo.in z IDE motorjem in ti povem da res malo troši ta bencinar. :D
Uporabniški avatar
Tadey

Mata kako slikco? :D

Lahko na zs :P

Am ja sej drugače mava še kak mesec, ful je težava ker je polno dizlov, bencinarjev pa bolj malo.
Uporabniški avatar
zizek
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a zizek »

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Tu je enih par slik.Vendar še na navadnih platiščih z zimskimi gumami.Sedaj so gori orginal 17"-ska.
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Poišči V6/24V, to je najboljši motor od vseh. Ponavadi je avtomatski menjalnik zraven in Initiale. Je 100€ več registracija, pa nikoli ne boš pomislil da greš nazaj na jajca.
etore

Odgovor Napisal/-a etore »

če kupiš dizla ga kupi 1,9 nad letnikom 04. bencinarja bi jaz osebno vzel 2,0 če se da turbo po možnosti, ker mislim da je najdoljša izbira glede na moč in porabo (1,8 je prešvoh sploh ko je naložen in zato veliko pije, 3,0 pa pride z avtomatikom ponavadi zraven in je že v štartu poraba 1l višja pa še več možnosti je da gre kaj falit...) opremo pa vzemi min dinamiq ki ima že pol usnje, aut klimo, esp, 6 oz 8 airbegu, 17" feltne... Če bi jaz še enkrat kupoval laguno bi vzel 2,0t dinamiq karavan
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

etore napisal/-a:če kupiš dizla ga kupi 1,9 nad letnikom 04. bencinarja bi jaz osebno vzel 2,0 če se da turbo po možnosti, ker mislim da je najdoljša izbira glede na moč in porabo (1,8 je prešvoh sploh ko je naložen in zato veliko pije, 3,0 pa pride z avtomatikom ponavadi zraven in je že v štartu poraba 1l višja pa še več možnosti je da gre kaj falit...) opremo pa vzemi min dinamiq ki ima že pol usnje, aut klimo, esp, 6 oz 8 airbegu, 17" feltne... Če bi jaz še enkrat kupoval laguno bi vzel 2,0t dinamiq karavan
Jst bi tudi 2.0t mel ;) Sam je že v štartu poraba x2, kot mam zdej 8)
Uporabniški avatar
Zmaj
Kraj: Camnique

Odgovor Napisal/-a Zmaj »

Pozdravljen!

V kakšnem cenovnem rangu pravzaprav kupuješ? :lol:

Sam sem pred pol leta kupil 1.8 16V Expression, Grandtour izvedba!

Kar se tiče zmogljivosti, vsekakor to ni dirkalnik, se pa da z njim kolkor tolko normalno v prometu gibati in tut kakšnega polža prehteti! :oops: Torej - končna brzina, po števcu, nekaj malega preko 200 kmh!

Imam pa v tem paketu dvojno digitalno klimo, ABS, vsa električna okna, vsesplošno nastavljive sedeže, kar meni načelom zadošča, no ker pa sem veliko na AC, bi vsekakor želel imeti še tempomat, a po toči zvoniti je (baje) prepozno! :roll:

Med motorjema 1.8 in 2.0 bi se vsekakor odločil za 2.0, ki je že nekoliko bolj poskočen (tistih 15 KM se že mora nekje poznat), o avtomatskem menjalniku pa ne bi kej dost vedu povedat, je pa res da men čist ustreza ročno šaltanje! :D

P.S. - nikakor pa ne glej motorja 1.6 16v, ker to je pa motor ki je bolj primeren za kakega megana kupeja al pa Klijota, ne pa za Laguno - takšno je vsaj moje mnenje!

Pa srečno pri nakupu! :wink:
Uporabniški avatar
Tadey

U madonca kako se je tema razživela :D

Evo dan d se bliža do 24 junija je potrebno zamenjati avto oziroma že prej od 24 naprej smo peš ><

No naletela sva na ti 2.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3880160&show=1

in pa

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3902570&show=1

Mogoče je cena malo izven ranga samo bi se vrjetno še dalo kaj izpogajati.
Bi pa jest zelo rad dobil 1.8 16v.

Aja cenovni rang je nekje do 3500€ mogoče kak evro več ampak ne kej dosti.

Tu se pa nahaja celi kup 1.9 dcijev letniki pa so med 2000 in 2004 oziroma bolj 2002 in 3

Še kak nasvet mogoče?
Uporabniški avatar
Zmaj

Kaj pol zdej gledaš "Navornike" (trahtarje) al benzince? :lol:

Načeloma naj bi bil bencinc velik bol zihr za kupit, če nočeš met težav (nima turbine itd.), ampak če pa najdeš kakega navornika, ki se mu je delal servise na 15 ali majn tavžent km, je pa verjetno tut kar za vzet, sam kako boš pa to vedu, al jih je res delu al ne, je pa že druga dimenzija! :oops: :?
Uporabniški avatar
Tadey

V bistvu tako je... Gledava bolj privilage opremo ti so pa po večini traktorji :lol:
Uporabniški avatar
Tadey

Spada še pod splošno :D

Am a se da pri teh avtomobilih gulfat pri številu kilometrov? Recimo a se da preverit koliko jih ima dejansko?
etore

Odgovor Napisal/-a etore »

da se goljurat. jst sm na moji vidu da so reali ker so pod garancijo menjavali neke vzmeti in se je starost in km nekako ujemali... tezko je vedet ali so realni al ne...
Uporabniški avatar
Zmaj

Baje se da videt, če ima avto prevrtene kilometre pod 100000, npr. da jih s 160 zavrti na 85.000 prevoženih.

V tem primeru naj bi bila še ena nula spredaj - torej; 085.000

To mi je kolega povedu, ki dela na pooblaščencu in je že vidu takšne primerke! :twisted: :roll:
Odgovori