Neslaven konec moje Lagune

Vse debate v zvezi z Renault Talismani, Lagunami, Megani in Clioti vseh letnikov
Odgovori
Pudl
Kraj: Velenje - Dražgoše

Neslaven konec moje Lagune

Odgovor Napisal/-a Pudl »

Pride kakšno leto tako....

Imel sem jo 1 mesec manj kot 3 leta, skoraj nič problemov.
Motor je bil 1.9 dCi, 120 KM, 2005 letnik.

Jutri bo 1 mesec od nesreče. Dohitim kolega in vozim za njim, pred nama pa en ata. Ko se je ata umaknil, sva pač oba pohodila plin malo bolj kot prej. In nato kolega odnese v škarpo tik ob cesti ter ga postavi prečno preko ceste. Jaz se umikam v levo v ograjo ampak je cesta itak tako ozka, da se 2 avta težko srečata. Zato ga nabijem v njegov prtljažnik. Njegov avto preleti moje desno ogledalo in pristane na sopotnikovih vratih. Nama nič, jaz sem imel opečeno in odrgnjeno roko zaradi varnostne vreče, avta pa :shock:.

Slike povedo vse:

http://picasaweb.google.si/ales.kolenc/ ... directlink

Njegov avto predelan v Corso, moj pa še kar dobro zgleda.
Pa vendar je bil ocenjen kot totalka zaradi sproženih vreč, zategovalcev pasov, odrgnjen po obeh bokih, odtrgan levi volanski končnik. V glavnem prodan komplet za drobiž (1.500 €). :(

Zdaj pa je zaaran Vel Satis, 2.2 dCi. Ga že vozim in je resnično veliko boljši (udobje, moč) kot Laguna. Upam samo, da se mi ne bo zgodila Vepar zgodba. :oops:

Ajd.
Zadnjič spremenil Pudl, dne 09 Jul 2010, 17:48, skupaj popravljeno 1 krat.
Pudl

Pa še to: ko ima hudič mlade, jih ima veliko.

Še ne en teden po nesreči, punci umre (moj stari) Clio, dCi 82 KM. Pelje so po avtocesti, začne motor čudno ropotati. Želi si pripeljati do izvoza ampak motor ugasne. Avtovleka izvoz Domžale - Ljubljana (85 € :mad:), druga vleka LJ - Kranj do mojega mehanika - 50 €.
Po pregledu motorja ugotovljeno, da sta 2 bata stopljena, eden sploh brez kompresije. Najverjetneje zato, ker, ob menjavi motorja, niso bili menjani injektorji. Tako pa je eden od injektorjev spustil zaradi česar se je bat pregrel. Tako, da ta mali vrag čaka zdaj svoj 3 motor. :lol:
Sva toliko navezana nanj.
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

:shock: :shock:

sam da je z vama use ok
laguna pa je totalka a ne? rihtal je ziher neboš?

clio, tud kriza, ej, upam da bosta porihtala use tk k treba ;)

ps, bi pa blo pad deov za imet s tvoje lagune če paše na ph 1 :P
Uporabniški avatar
megane96
Kraj: Notranjska

Odgovor Napisal/-a megane96 »

Za laguno bi pa lahko dobil nekaj 100€ več...

prodaš clia...? za kakšno ugodno ceno?

oz lahko ti jst prodam za kako drago motor 1.5 82km motor, ga imam v karamboliranem meganu. :evil: :evil:

Lp
Megane RT, 1999
Slika
Pudl

@Doctor: Laguna je že šla. Imam pa še 4 zimska kovinska platišča 16 col s senzorskimi ventilčki in gumami, 5 x 108 mislim. Ne pašejo na Vel Satisa. :-)

@Megane96: Ne prodajava. Čeprav je 2002 letnik, ima veliko opreme (avt. klima) pa še punca ga ne da od sebe. Motor je pa že naročen, hvala vseeno.
Uporabniški avatar
meganeman
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a meganeman »

Pudl sožalje. Nekako najhujša nočna mora, da se zakantaš v kolega. No če nobenmu ni nič potem se med kolegu tud za kupončke da zmenit. Men se je tud kolega pred 12 leti zabil en mal v zadnji del, ker je bilo mokro listje na cesti jeseni (iz vsega se kaj naučiš), pa sva vsak svoje popravila pa je bilo:).

U mater, sam slike povedo več kot 1000 besed. Odbojna ograja te je dober rešla, da se nisi skotalil po bregu!

PS: Kako pa to, da se je sovoznikov airbag ofnal?
I have a need, the need for speed! Meganeman over and out...
Slika
http://megane-forum.eu/
Uporabniški avatar
Zmaj
Kraj: Camnique

Odgovor Napisal/-a Zmaj »

Uf Opelica je kr fajn kasirala, tvoja pa niti ne, je pa dobr da Oplovc ni mel dveh podmladkov v avto, ker poglejte kako je razmetal sedeže po avtu! :oops: :?
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Adijo pamet...pa vidva nista normalna...zbila sta oba avta totalka...
Clio zaribal???
Imam slab občutek tudi za 2.2 dci, da bo isto....žal...
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Pudl

@meganeman: Sem tudi jaz mislil, da če ni nikogar na sedežu, da se ne. Pa očitno ni važno. Saj je vseeno, če gre ena ali oba, ker je potrebno itak zamenjati računalnik. Je pa res, da ti pokrov sopotnikove vreče prav lepo razbije še vetrobransko steklo. :mad:

@JožaGulikoža: Sedeža sta bila pripeta z varnostnim pasom, ki se je odpel!!!! Opel krš.

@Tommy30: Ej, se naredi. 2.2 dCi pa je že zaribal par sto km po velikem servisu. :P :shock: Je zdaj popravljen kot je treba, drugače ga ne bi hotel.
Odgovori