Vžig Laguna ll - čitalec kartice

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

Glej malo spretnosti ne škodi, problem je samo tu da če je ti ne zlepiš, jo bo pa fant na servisu in bo prodal naprej...

ker stvar očitno deluje... :roll: :wink:
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
Uporabniški avatar
RobMayth
Kraj: ...It's Balkan you know, i change Bentley to Lada...

Odgovor Napisal/-a RobMayth »

gagi´d hype napisal/-a:Glej malo spretnosti ne škodi, problem je samo tu da če je ti ne zlepiš, jo bo pa fant na servisu in bo prodal naprej...

ker stvar očitno deluje... :roll: :wink:
Se strinjam s to poezijo :wink:
My penis is so polite, it stands up so girls have a place to sit down...
Uporabniški avatar
zizek
Kraj: Lendava-Trimlini

vžig laguna

Odgovor Napisal/-a zizek »

Pri meni je izgleda kaj drugega narobe.Vzel sem čisto narazen pa ni nič za videt da bi blo kaj polomljeno.Jeziček je tudi celi,tak da bom moral drugega kupit.L.p.
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Re: vžig laguna

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

zizek napisal/-a:Pri meni je izgleda kaj drugega narobe.Vzel sem čisto narazen pa ni nič za videt da bi blo kaj polomljeno.Jeziček je tudi celi,tak da bom moral drugega kupit.L.p.
Poslušaj ostale na forumu......... Odličen primer popravila čitalca..... ( se pravi zapravil si verjetno kar nekaj časa za brezveze...... lahko bi pa še malo plastiko žgal in podobno.... :) )
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
zizek
Kraj: Lendava-Trimlini

čitalec kartice

Odgovor Napisal/-a zizek »

Pet minut vse skupaj pa ni dosti zapravljenega časa.Še kot mali otrok sem vedno moral pogledat vsaki igrački notranji del.hihihihihi... :D :D :D
Uporabniški avatar
RobMayth

Re: čitalec kartice

zizek napisal/-a:Pet minut vse skupaj pa ni dosti zapravljenega časa.Še kot mali otrok sem vedno moral pogledat vsaki igrački notranji del.hihihihihi... :D :D :D
Sta oba jezička cela?
fredik

Odgovor Napisal/-a fredik »

Bravo majstori!

Meni se je tudi pokvaril,oziroma odlomil jeziček.
Jaz sem ga razdrl in samo prelepil z navadnim lepilnim trakom,
dela kot mora,porabil 5 minut.
Pri Avto Škafar so hoteli 350eurov za novega.

http://www.shrani.si/f/H/iH/2s6vTgmp/1/snc00106.jpg
AlyH24
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a AlyH24 »

Se strinjam. To pa je res 5 minut dela, tega ti ne sme bit žal če prišparaš 180€ ali pa celo več kot eni govorite. Saj ni da si šel bremze vrtat na svoje, šel si en brezvezen jeziček zalepit da ti dela spet vse kot mora.
Lp,Aly
Honda Civic 1.4 EJ9 Zircon Blue Metallic. It's a limited edition colour, only made 500 of them for Europe.
AlyH24
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a AlyH24 »

Se strinjam, sedaj mu drugega ne preostane kot da kupi drug čitalec. Ampak v 99% primerov je samo ta en jeziček, in če ne bi poskusil in si vzel 5 minut časa bi mogoče po nepotrebnem dal že v štartu za nov čitalec, ki pa vemo kolk stane, in to ne moreš reči da ni vredno sam doma poskusit popravit, vsaj men se ne zdi.
Honda Civic 1.4 EJ9 Zircon Blue Metallic. It's a limited edition colour, only made 500 of them for Europe.
Uporabniški avatar
RobMayth

sej pravim ja, da zaradi enega pofukanega jezička treba avto na pooblaščen servis peljat, da oni najamejo diplominiranega inženirja za oblikovanje da si on naredi načrt kako bodo jeziček nalepili, kasneje se naredi javni razpis za izvajalca del, seveda vse ne gre v prvo ampak na drugem razpisu se ena firma sumljivega porekla prijavi in ker je edina jo najamejo, potem sledi problem da nimajo uspodobljenega osebja in odstopijo, nakar preteče 2 leti in avto še vedno ne dela.....BULLSHIT!!!

sej ni potrebna raketna znanost da se en smrdljivi jeziček zalepi, to je tak ko da bi poklical gasilce da ti rit umijejo ko sereš, mislim halooo :roll:
Uporabniški avatar
F3KO

Odgovor Napisal/-a F3KO »

Ampak meni še je zmeraj škoda zapravit denar za čevlje na katerih so strgane samo vezalke in če kupim samo vezalke dam max 1/5 cene čevljev...Če bom pa mel okoli čevljel celi rob dol obešm, pa na peti lukno, pa ga res nebom lepil.
Se pravi so stvari katere se da popravit-zamenjat z malo spretnosti in znanja in so stvari katerih sam ne moreš oz. ne znaš popravit ali pa jih ne bi mogel tako kot bi moralo biti. Po navadi pa je tako da zmeraj poskušamo uredit zadevo sami, v večini primerov samo zaradi stroškov (zdaj pa če imaš denar ali ne).
Sam ga imam zadosti da bi avto peljal na servis vsakih 10kkm ali pa za vsako pregorelo žarnico, zamenjavo brisalcev... , ampak zakaj, če lahko ta denar porabiš bolj koristno, tako da, tudi tisti ki ima denar in ve z njim "delat" ga ne razmetava za pičkarije :wink: .
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

morm še js napisat da je men šel pa samo oni kontakt za radio kao srednja poza, sem ga tut lepo zalimal, malo zalil in dela sedaj super..

V glavnem 15min dela..

Drugače pa nevem točno kako je pri laguni II upam da ni peveč zapleteno, vendar mislim da je način malo drugačen, saj je tudi kartica drugačna.. Verjetno posledično tudi čitalec.. :wink:
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
gostia
Kraj: Idrija

Odgovor Napisal/-a gostia »

tac napisal/-a:
Butterfly™ napisal/-a:Hvala fantje 10min, dela pa stvar spet po starem! :smt009 še dobr da sem na forum Renault Klub Slovenija pogledal, drugače bi se mi zdajle nekdo iz servisa za hrbtom smejal :smt043
Tudi meni očitno crknil čitalec kartic (laguna 05 ph2), samo ko hočem potengt ven pepelnik, mi poleg obilnega škripanja ne uspe nič naredit. Opazil sem, da je na slikovnem vodiču tu gor opisana laguna 2 ph1, saj tam je za čitalnik kartic svoj konc plastike, pri meni je enoten pokrov za vse. Sem samo preveč previden, al je kaka nova fora kako razstavit vse skup ?
No jaz sem to isto hotel odstranit (isti avto in letnik) pa sem ugotovil, da je zadeva drugačna kot v ph1. V ph2 je vsa plastika iz enega dela in kot kaže ne gre narazen tako lepo kot je napisnao v tistih navodilih. V glavnem - sem obupal ampak imam še celo plastiko - bi sigurno polomil pol armature, če bi nadaljeval - škripa pa ko pra.... ja :lol:
student
Kraj: KK

Odgovor Napisal/-a student »

Če človek lahko sam kaj popravi in s tem kaj prišpara je tako edino pravilno.

Vsaj moje vodilo je tako, da če lahko sam neki zrihtam, bo denar ostal meni. Pa še dobr se pol počutim
R Laguna 1,9dCi, Clio 1,2 bepop
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Re: vžig laguna ll

Odgovor Napisal/-a drhouse »

zizek napisal/-a:Včeraj sem opazil da ko hočem zalaufat motor stikalo moram držati tako dolgo dokler ne vžge.Pred tem pa sem samo stisnil stikalo in je sam zaganjač ustavil ,ko je motor vžgal.Je mogoče kak rele ali kaj drugega?Hvala.
Strokovno se tej stvari na uradnem servisu reče: okvara impulznega vžiga motorja in stane popravilo vsaj 120€.

Isto je pri nama, sva na servisi sam "hvala lepa" rekla :)

Mi je DrDJ pravil, da je razlog samo v odlomljenem zobcu, tukaj vsi pravijo isto tako, da probaj. Jst bom pa tudi :)
Odgovori