carminat navigation

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
ngc2392
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a ngc2392 »

Malce offtopic: tisti, ki imate initiale opremo-ko poslušate mp3 glasbo, a se vam izpisuje id komada ali ne? Meni ne uspe (pa čeprav mi je v enem drugem radiu normalno izpisovalo naslov pesmi in izvajalca).
Espace IV 2.0 DCI Initiale Paris
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

ngc2392 napisal/-a:Malce offtopic: tisti, ki imate initiale opremo-ko poslušate mp3 glasbo, a se vam izpisuje id komada ali ne? Meni ne uspe (pa čeprav mi je v enem drugem radiu normalno izpisovalo naslov pesmi in izvajalca).

ID komada napiše nekaj prvih znakov, za celo ime klikneš đojstik v levo na (mislim, da) TEXT in potrdiš. Ti pol posebej izpiše mapo, izvajalca, format itd.
Uporabniški avatar
mravla74

Odgovor Napisal/-a mravla74 »

Meni tudi izpiše tako kot pravi drhouse.
Renault Laguna II Ph2 Grandtour Initiale
Uporabniški avatar
ngc2392

hm, če butnem jaz palčko v levo (ali desno...) se mi premakne mapa oz. moj trenutni položaj na karti. Tako da tukaj jaz ne vidim nobenega texta...
In niti gumb 5 ne pomaga (če nimam notri 5 cedejev, se nič ne zgodi).
Torej, očitno jaz malo bluzim s tem radijem :)
Uporabniški avatar
drhouse

ngc2392 napisal/-a:hm, če butnem jaz palčko v levo (ali desno...) se mi premakne mapa oz. moj trenutni položaj na karti. Tako da tukaj jaz ne vidim nobenega texta...
In niti gumb 5 ne pomaga (če nimam notri 5 cedejev, se nič ne zgodi).
Torej, očitno jaz malo bluzim s tem radijem :)
Okoli đojstika imaš nekaj gumbov. Levi na sredini je "MAP-main". Ko zdaj prižgeš avto, se ti pokaže karta, če pa držiš dolgo ta gumb, se ti bo pokazal nabor komadov, čas predvajanja ipd. Ta zaslon se ti bo kazal tudi, ko boš avto ugasnil in ponovno prižgal. Če bi rad trenutno preklopil nazaj na navigacijo, stisneš spet "MAP-main". Če bi rad stalno navigacijo spet držiš dolgo ta gumb.

Če bi rad pustil, da se ti ob vžigu pokaže karta, bi pa vseeno rad pregledal komade, stisneš na radiu gumb "CD". Pokaže se ti isti zaslon. Ko boš avto ponovno prižgal bo pa ponovno navigacija.

V tem zaslonu s komadi imaš potem levo spodaj opcijo "text", ki jo izbereš s pomikom đostika v levo in potrditvijo. Izhod je kot za vsako stvar "back".

Upam, da nisem komplicirano napisal :oops:

V glavnem, probaj se poigrat z gumboma ;)
Uporabniški avatar
ngc2392

drhouse, hvala ti za tole...a očitno mam jest nekej drugega :)
za (audio) meni sem sicer vedel, a tam imam samo številko cd, številko skladbe in to je to. če premaknem gumb v levo ali desno se ne zgodi nič, gor in dol pa je pomikanje po skladbah. in se lahko na glavo postavim...pa ni nič. nikjer nobenega drugega menija, dodatne opcije, nič, nada...
No, sej ni panike...sej sem se že navadil le na številke....če ne gre, pač ne gre :)
Uporabniški avatar
drhouse

Če premakneš v levo, se ti samo oranžno obarva rob okoli znakca "audio text", šele ko potrdiš se ti odpre drug prikaz na zaslonu. Glede na to, da maš changer in vse, bi preprosto moralo biti enako. :?

Škoda, ker si s Kranja, bi lahko preverili...
Uporabniški avatar
drhouse

Ce imas na dvd, ti lahko presnamem za en prazen dvd+r dual layer :wink:
Uporabniški avatar
ngc2392

drhouse....ja, a si kdaj v ljubljani :) sej lohk km pridem...ni panike. se je treba mal družt, ane :)

no, kr se pa menija tiče...pojma nimam...nimam nič takega, čeprav verjamem, da če imava isto zadevo, bio skoraj moralo biti podobno...
Uporabniški avatar
drhouse

ngc2392 napisal/-a:drhouse....ja, a si kdaj v ljubljani :) sej lohk km pridem...ni panike. se je treba mal družt, ane :)

no, kr se pa menija tiče...pojma nimam...nimam nič takega, čeprav verjamem, da če imava isto zadevo, bio skoraj moralo biti podobno...
Sem bil še 1 mesec nazaj vsaj 2x na teden v LJ... Zdej pa bolj ne, sicer bova te dni ekrat šla z Majo dol na primorsko, sam bo verjetno pozno zvečer...

Družit pa itak :) Če greš kaj na štajersko, sporoči...

Poglej v mojo temo KLIK, če zgleda tvoja zadevšna isto... Bom pa podrobno poslikal pa objavil, da ti mal olajšam ;)
Uporabniški avatar
drhouse

danijel555 napisal/-a:
drhouse napisal/-a:Ce imas na dvd, ti lahko presnamem za en prazen dvd+r dual layer :wink:
glih v tem je problem da nimam da imam rabim navaden cd!!!
usen hvala
Poskušaj kontaktirat uporabnika Laguna 484, mislim da ima on na cd.
gostia
Kraj: Idrija

Odgovor Napisal/-a gostia »

Sprašujem v imenu kolega, ki ima Megana l.2006 in ima CNI 2 tip navigacije. Ali obstaja za to kakšen zadnji update in kakšne zadnje karte? Lahko na PM... 8)

Sam sem pa nad V30 že popolnoma obupal... :cry: snemal na treh različnih računalnikih, na Verbatimove DVD-je, na 2.4x hitrosti,...pa še vedno ne prime v avtu... :mad:
Uporabniški avatar
dragan1

Odgovor Napisal/-a dragan1 »

gostia....hmmm, prid kej v ljubljano... :D
Renault Laguna 1.9 dCi Initiale Paris
gostia
Kraj: Idrija

Odgovor Napisal/-a gostia »

dragan1...hvala za pomoč A se da to poslat na moj naslov? Plačam po povzetju + pivo na kakšnem srečanju... :wink:
sopkjura
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a sopkjura »

pozdravljeni forumasi,
ceprav v 15 letih odkar vozim avtomobile nisem bil nikoli pristas renaultov, sem ga sedaj kupil. In moram reci, da me vedno bolj preseneca-v pozitivnem smislu. :D Torej, kupil sem Renault Laguna 2,2 dCi 2005 letnik(vem, vem, zdaj me boste vsi spljuvali, da se ne bom dolgo vozil, ampak na motor imam leto dni garancije, pa malo hazarderja sem tudi). V avtu je vgrajena tudi navigacija - kolikor vem, gre za Carminat navigation informee. Problem je, da nisem dobil zraven nobenih cdjev s kartami. Ker sem na podrocju racunalnistva bolj kot ne laik, vas naprosam za pomoc. Torej, katere karet priprorocate in kdo mi lahko pomaga pri tem? Hvala vsem za odgovore! Lp, Matej
Odgovori