Clio

Predstavite Vašega Renault-a
rider626

Clio

Odgovor Napisal/-a rider626 »

Evo pa da predstavim še svojega novega konjička :D To je sicer že moj 4. avto v roku moje "skoraj" 2 letne vozniške kariere :lol: Od tega je to že 3. Renault 8)

Avto je Renault Clio ph2 1.4 RT

Neke hude opreme ravno nimam:

el. šibedah-deluje odlično in estetsko lepo dopolni videz avta
el. pomik stekel
centralno daljinsko zaklepanje-ne deluje, ga bo potrebno popraviti :roll:
meglenke-na prejšnjih avtih jih nisem imel in moram priznati da so super, lepo dopolnijo videz odbijača in pomagajo v megli
servo volan-sem že vozil avto brez servota (renault r5) in moram priznati, da mora biti v avtu

V avtu ni klime, vendar po pravici povedano je ne pogrešam preveč, vozim le kratke relacije zato mi ni hudo malo potrpeti :lol:

Na avtu je bil ob nakupu že ličen strešni spojler in alu platišča AEZ (14col)
tako da nekaj staylinga je bilo že prej narejenega na avtu, ostalo bom pa jaz nadaljeval :D

Kar trenutno nimam nekih financ sem naredil le "poceni" predelave, dražje pa še sledijo :D

že narejeno:
-odstranjene vse 4 zavesice
-nova občutno krajša antena
-prinetane tablice in odstranjeni okvirji tablic
-odstranjen zadnji brisalec
-temnjene zadnje luči (temnil sem z rdečim sprejem, cca. 3 nanosi, vsa svetila svetijo normalno)

še sledi:
-črna prevleka prestavne manšete(sedaj je siva)
-modra osvetlitev števca
-črni oz. beli smerniki ob strani (se še nisem odločil za barvo)
-distančniki zadaj 15mm
-okrasni nastavek izpuha
-temnenje šip
-spomladi druga alu platišča in gume 15col
-cleen look na haubi in prtljažniku
-nižanje
....
Zadnjič spremenil rider626, dne 08 Nov 2010, 18:27, skupaj popravljeno 4 krat.
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

zelo lep clio :) gumo pod odbijačem zamenjaj spredaj, kr maš zvito čist :)
še lepši bo pa, k bo mal spimpan :D
srečno vožnjo ti želim 8)

lp
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

tole si pa na vranskem slikal najbrš pred poligonom ? svaka čast da si v un klanc pršu pa da nisi nč nasedu :wink:
Slika
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Lep avto, tudi motor je dokaj živahen ne? Sem tudi sam še pred meganom gledal nekaj podobnega.
Drugače je tvoj Clio 2 ph-1. Zadnji brisalec boš pa verjetno pogrešal ker kr zašprica zadek med vožnjo. Če boš pa delal clean zadaj pol pa itak da mora bit. To kater lastnik si, se ne sekiraj, glavno da je redno servisiran in ni zgonjen. Najbolj ti je pomembno kdaj je bil delan veliki servis. Glede na km je bil eden narejen, glede na starost bi mogu bit pa že drugi. Drugo se nimaš kaj sekirat.
rider626

Ja slikano je pred poligonom, drugače pa živim v bližini, tako da če bo kdo kaj zahajal tja, naj prej pove pa se lahko dogovorimo za kakšno pijačo :D

Drugače pa je situacija glede tistega betonskega "klanca" sledeča, na začetku je bilo slabo narejeno in je bilo nemogoče zapeljati gor z navadni avtom ne da bi nasedel. Ker pa je ta "klanec" zelo uporaben za šove, so ga naknadno dodelali, tako da se lahko gre gor enostavno z navadni avtom in tudi v neki meri s spuščenim avtom.

Glede gumjastega podaljša pod odbijačem, sem že razmišljal da bi ga menjal, vendar nevem kje dobiti kakšnega pametnega, ima kdo kakšen predlog?

Motor je super, poskočen in kljub temu dokaj varčen, meni pije cca. 7l in imam kar težko nogo :lol:
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

daj gor podaljšek od lagune ali od clia phase 2 8)
imam pa jaz tastarega še doma...
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

Čist je hud, se mizdi pa da mora bit tvoj zadnji plan---> tvoj prvi plan..

Nižat pa bo čist hud..

:D
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Veliko sreče pri menjavi osvetlitve ventilacije :lol:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
rider626

Glede nižanja imam velike dvome :roll:

Res je da če ga znižam bo boljša lega na cesti in lepši videz, vendar se mi zdi nekako preveč minusov...

-hitrejša obraba ležajev
-če nižam samo s fedri pridobim komaj -3cm kar se niti ne pozna veliko, strošek je pa kar velik, pa še bral sem da potem radi amortizerji grejo in pa lahko nastanejo problemi s posedanjem fedr itd.
-glede da živim na podeželju in so ceste po katerih se vozim bolj slabe (sicer je alsvalt, ampak kakšen :lol: )
- pa še kaj bi se našlo

Kar se tiče menjave osvetlitve sem pa bral da so kar problemi :lol: To mi bo pomagal prijatelj ki se dobro spozna na elektriko in podobne zadevice, samo čas mora imeti. Bi pa prosil za kakšen nasvet in napotek, lahko tudi na pm :D
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Tukaj ni problem v elektriki, ampak v tem da so vsi nosilčki in gumbi v oranžni plastiki in je vse skupaj osvetljeno z 2 belima žarnicama, tako da bi mogu kar precej brusit, delat utore...da bi lahko namestil po 1 ledico v gumb (tista pikica na koncu gumba) in vsaj 4 ledice v vsake znake (tisti krog kjer so narisani simboli).

Z nižanjem ležaji ne trpijo kaj dosti več, to bolj zaradi širših gum in distančnikov :wink: Trdote se pa itak navadiš tko da... Za dobre amortizerje + montažo + optiko + homologacijo pa boš dal cca. 250-300€.
rider626

Glede nižanja bom še premislil + rabim finance :?

To glede osvetlitve je pri števcu isto, ali je tako samo pri ventilaciji?
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Samo pri ventilaciji, v števcu imaš vse SMD ledice, za uro, temperaturo in če imaš še za radio ekranček, pa moraš namesto žarnice zvezat ledico (ali 2 če je tadolgi ekranček) in namesto tiste oranžne folije dat en ali dva sloja navadnega belega paprija čez da se svetloba lepo razporedi :wink: Tudi recimo pri tipki za zaklepanje vrat imaš SMD ledico, pri stikalu za višino luči pa moraš sam napeljat 2 ali 3 ledice.

Veliko živcev in mirno roko :D
rider626

OK hvala za nasvet :D
Uporabniški avatar
wily
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a wily »

a je mel mislil mela prejšna lastnica na tem avtu kake rožice??
rider626

Ne oz. možno, glede da sem že 7. lastnik :lol:
Odgovori