Dimenzije pnevmatik?

Vse o videzu avtomobila
Odgovori
rider626

Dimenzije pnevmatik?

Odgovor Napisal/-a rider626 »

Trenutno imam na svojem cliotu II, letnik 99 alu platišča AEZ, in sicer 14col.

Zadeva je pa sledeča, trenutno imam na platiščih pnevmatike 175-65-r14, gume so že slabe, pravkar pa sem ugotovil da imam še eno preluknjano :roll:

Ali bi lahko na ista platišča dal pnevmatike dimenzij 185-60-r14 ? (platišča so široka 6J in imajo ET 36 )

Kakšne so sploh dovoljene dimenzije gum za cliota II letnik 99 ?
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

poglej v homologacijski kartonček 8)

mialim pa da lahko imaš gor

175/65/14, 185/55/15
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
rider626

nimam ga oz. ga nisem dobil zraven avta ko sem ga kupil :roll:
Uporabniški avatar
Nos

Odgovor Napisal/-a Nos »

daj si delati duplikat na servisu, kr ga rabiš za nadaljni vpis sprememb (če boš kaj dajal na avto) drugač pa mislim da veljajo tiste dimenzije, ko sm ti napisal :) vsaj moj clio ma tako (l. 2002)
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
IcEm4n
Kraj: LJ kotel

Odgovor Napisal/-a IcEm4n »

poglej na e-upravo, tam maš zihr napisane vse dimenzije, ki jih lahko daš gor
rider626

Ve kdo morda ceno duplikata homologacijskega kartončka ?

Am sem iskal na e-upravi pa nikjer ne najdem podatkov o dimenzijah pnevmatik :roll: Mi lahko kdo pomaga in pove pod kaj naj iščem oz. mi prilepi link :oops:
Uporabniški avatar
Nos

Odgovor Napisal/-a Nos »

rider626 napisal/-a:Ve kdo morda ceno duplikata homologacijskega kartončka ?

Am sem iskal na e-upravi pa nikjer ne najdem podatkov o dimenzijah pnevmatik :roll: Mi lahko kdo pomaga in pove pod kaj naj iščem oz. mi prilepi link :oops:
jst sm dal delat duplikat na TPV-ju. se pravi na uradnem servisu za renault. ceno se pa ne spomnim, kr je že skor 6 let :?
Deniss
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Deniss »

Homologirano maš 165/65/14 pa 175/65/14

Drugač pa http://www.miata.net/garage/tirecalc.html
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Pusti ta tyre calc. Važno je kaj piše v homologaciji katero boš rabil pri nadaljni registraciji tudi če ne boš nič vpisoval.
Na e-uprava vpišeš podatke avta pol poiščeš dimenzije pnevmatik. Mogoče se skrivajo pod podrobnosti.
https://e-uprava.gov.si/e-uprava/emrvl.euprava
Tu maš tudi podatke kater lastnik avta si, kaj vse je homologirano,...
rider626

Ugotovil sem da....sem 7. lastnik avta :lol:

Drugače pa nikjer nič ne piše o pnevmatikah, homologirana pa ni nobena predelava :roll:

Sem pa tudi ugotovil da guma le ni prepiknjena in je zgleda kar tako spustila :D Zaenkrat bom obdržal še te gume in jih najverjetneje menjal drugo sezono :D Drugače pa pojma nimam katere gume/platišča naj si omislim za drugo leto :? Trenutna platišča so mi po videzu všečna, problem je le v tem ker si želim širšo/nižjo gumo 8) Sedaj več kot 185-60 je verjetno nesmisel tiščati na 14 col platišča?
Uporabniški avatar
Nos

Odgovor Napisal/-a Nos »

rider626 napisal/-a:Ugotovil sem da....sem 7. lastnik avta :lol:

Drugače pa nikjer nič ne piše o pnevmatikah, homologirana pa ni nobena predelava :roll:

Sem pa tudi ugotovil da guma le ni prepiknjena in je zgleda kar tako spustila :D Zaenkrat bom obdržal še te gume in jih najverjetneje menjal drugo sezono :D Drugače pa pojma nimam katere gume/platišča naj si omislim za drugo leto :? Trenutna platišča so mi po videzu všečna, problem je le v tem ker si želim širšo/nižjo gumo 8) Sedaj več kot 185-60 je verjetno nesmisel tiščati na 14 col platišča?
sedmi lastnik :? :lol: :lol:

se zgodi :lol:
rider626

Mah informacija mi je zanimiva in pa malo sem se ustrašil :oops:

Drugače pa črn clio brez klime, to ni avto za "ateke" ki imajo avto po 10let tako da je normalno da so se lastniki menjavali :lol:

Upam le da nebom našel kakšne večje napake, trenutno imam avto 1 mesec in razen menjave akumolatorja nisem imel stroškov in problemov :D
Uporabniški avatar
Nos

Odgovor Napisal/-a Nos »

ja itak :) važn, da ni avto neki zgonjen
pa, da ti služi 24/7 :D

vem za primer kupljenga avta od prvega lastnika, kjer je bla praktično zje***a vsaka druga stvar na avtu :?
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Jah pol ni čudno da se je homologacija zgubila. Drugače če hočeš nižjo gumo moraš dat višje cole. 175/65 in 185/60 so približno isto visoke, razlika je le v širini. Jaz bi naredu tako (kot tudi sem na svojem meganu ko sem imel isti problem kot ti). Kupiš 15 col feltne s papirji, butneš gor 195/50 R15 gumo, greš homologirat in maš mir.
rider626

Ok hvala vam za predloge, v kratkem bom pa tako predstavil svojega konjička, le oprati ga še moram in pofotkati 8)
Odgovori