Sklopka renault laguna 2005
- LagunaGregor
- Kraj: Okolica Sl. Konjic
Sklopka renault laguna 2005
Lep pozdrav. Imam težavo z sklopko. vceraj ko sem se peljal domov mi je sklopka zelo slabo prijemala pedalka je sla vedno bol notri. Dokler ni prijela nič več. baje je zmankalo olja za sklopko. ampak zdaj je težava da ne najdem rezervarja. Moj mehanik ni vredu vedel kje je. baje v predelu nad pedalko. A ga nisem našel. Mi lahko prosim pomagate. Hvala naprej.
hitrost
- LagunaGregor
- LagunaGregor
z avtom imam še vedno enake probleme.. olje mi izgine in sklopka neha prijemat. nalijem olje pa je ok. samo gre hitro po njem. mislite da bi mogoče še kje drugje lahko spuščalo? ker tudi če drugje spušča je sklopka tista ki prva ostaner brez olja ker ima dovod olja na višjem delu posode. zavora pa na spodnjem delu. hvala za komentarje. LP
hitrost
- LagunaGregor
ja finta je da se olje nikjer ne vidi. potem mora biti na plastiki veliko olja. samo je pa tak to da. bi moralo biti olje tudi ziher kje vidno zunaj. da bi moralo po plastiki kje priti na dan. samo ni videti nikjer. tam kjer mi avto stoji ni niti malo videti olja. samo mislim da tale vaša trditev bo pomojem kr držala najbol. in da se nebom mogel izogniti temu popravilu. Nekaj me še zanima, sklopko obnovit da ali ne? Sicer tu blizu ena firma obnavlja zavorne ploščice in sklopke in je cena za obnovo mi je rekel 15€ kar je seveda zanimiva cena proti ponaredku ki je 220€ nevem je to original ali ponaredek, kolega je rekel da je original dražji. In zdaj če je tako nevem ali jo naj dam obnovit če je to dobro kakko dolgo bo držala. Z originalom se sigurno ne more primerjat če je pa obnovljena zelo dobra zakaj pa ne. 200 ni malo.
hitrost
Cena ki sem jo navedel je cena ponaredka.Obnova lamele za 15€ ha - ne vem, če obnovijo lamelo menjajo samo oblogo lamele vse ostalo ostane staro; vzmeti v lameli, vzmet v potisni plošči.... Potisni ležaj pa se ne da obnoviti, ampak pride v poštev samo novi.Kaj bi rekel glede obnove , ne vem, če mogoče kdo drug ve kaj več o tem ...
lep pozdrav
lep pozdrav
- LagunaGregor
Evo z stricom ki je mehanik sma se dogovorila da boma to samoa dol snela. torej potrebujem za popravilo potisni ležaj, sklopko, pa verjetno olje za menjalnik ali ni potrebe? mi lahko prosim poveste kaj več glede tega popravila ker se seveda spoznate na to.Sklopka ki se kupi to ni samo lamela.. tukaj je verjetno vsekar je čpotrebno zraven ali? zanima me samo kako naj vem kateri potisni ležaj potrebujem. ker je baje notri lahko model z dvema luknjama ali z tremi luknjami. kje bi zvedel kakšnega potrebujem? bil se v trgovini z deli pa mi ni znal povedat katero imam notri preko prometne. Je pa malo nerodno da ko se zadeva razdere da bi potem ležaj naročal. in zanima me ker nebo prej časa kot drug teden za to popravilo. Ali je lahko kaj narobe če se vozim z avtom v tem stanju?
hitrost
ja če boš razdiral menjaj vse komplet ko 1x delaš, menjan trgovino, ta ki ne ve niti prometne prebrat naj gre bučke prodajat, aja pa če že menjavaš daj kaj močnejšega notri, če te bo slučajno kdaj pičlo da bi kaj čipiro je dobro da je "bolša" sklopka, drsenje itd, samo za info lagune ki so imele tovarniško vgrajeno vlečno kljuko je imela močnejšo sklopko kot ostale brez kljuke
to je moje skromno mnenje
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
- LagunaGregor
Aha hvala za informacijo. bi mogoče še kdo vedl kje bi dobil te dele ugodno? ker vseskupaj le ni tako mala cifra.sinko napisal/-a:ja če boš razdiral menjaj vse komplet ko 1x delaš, menjan trgovino, ta ki ne ve niti prometne prebrat naj gre bučke prodajat, aja pa če že menjavaš daj kaj močnejšega notri, če te bo slučajno kdaj pičlo da bi kaj čipiro je dobro da je "bolša" sklopka, drsenje itd, samo za info lagune ki so imele tovarniško vgrajeno vlečno kljuko je imela močnejšo sklopko kot ostale brez kljuke
hitrost
Še ena stvar, mogoče vredna omembe glede olja. V 6 stopenjski menjalnik gre max. 2,4 l olja, to je dosti pod odprtino za dolivanje , vendar je dovolj.V nasprotnem primeru , če je olja preveč, bo olje metalo na odušek potem pa bo vse full mastno tam okoli. 5 stopenjski menjalnik pa napolniš z 2,6 l olja, lahko pa tudi do roba pa nebo metalo olja na odušek.
Voziš se še lahko, samo olje moraš dolivati.
l.p.
Voziš se še lahko, samo olje moraš dolivati.
l.p.
LagunaGregor probaj kaki motomat, anet, adriamerkur, mogoče sem kaj pozabo, tam gor pri vas mi je že slo malo iz spomina kje bi se dalo kaj dobit kaki avto marko al kej je že blo, mogoče jerenko na ptuju - mogoče ne vem, aja zaj sn se spmno ko prideš na ptuj (Breg) tam ko je križišče za terme, če greš po stari cesti je na levi ena trogivna z avto deli samo ne vem imena, majo pa vse živo
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS