vprašaje glede ukradenega avtomobila

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
primc81

vprašaje glede ukradenega avtomobila

Odgovor Napisal/-a primc81 »

Zdravo,

imam 'malce' nenavaden problem, in sicer:

Pred dobrim mesecem so mi ukradli clio-ta. Prejšnjič sem se čisto po naključju peljal nekomu na obisk in sem med potjo zagledal takšen avto pri nekemu preprodajalcu avtomobilov, ki je nastanjen blizu glavne ceste. Avto je bil brez reg. tablic.....

Sem se ustavil in šel bliže pogledati avtomobil...in glej ga zlomka, avto je identičen kot je bil moj. Pogledam malce podrobneje in vozilo je imelo vsaj 8 takšnih značilnosti, kot jih ima moj avto....+ to da je isti letnik ista izvedenka in kupljen v istem mestu(12 dni po kraji) kjer so ga meni ukradli....

Pokličem policijo, ga ga gremo skupaj pogledati, z njimi si ga nato ogledam tudi znotraj, sem 98%, da je avto moj.
Policaji ga zasežejo in ga odpeljejo na pregled....

Sedaj je od tega že dobra 2 tedna in še me niso poklicali!?!?, kako je na stvari. Sicer sem jih enkrat vmes že poklical in so mi rekli, da me bodo oni poklicali, ko bo kaj novega.

Zanima me naslednje:
Kaj bi bilo oz. ali se da sploh kaj narediti v primeru, če bi mi javili, da avtomobil ni moj, kljub temu, da sem skoraj 100%, da je avto moj?
Sprašujem zato, ker se stvar vleče že dokaj dolgo s tem pregledom in se mi dozeva, da nekaj ni ok....glede, na to, da sem videl ta avto pri parkiran nazaj pri temu preprodajalcu pred parimi dnevi...
Uporabniški avatar
vepar
Kraj: nm

Odgovor Napisal/-a vepar »

št šasije? ni logično da najprej to pregledaš?
se prec vidi če je bilo kaj čarano.
vel satis 2.2dci privilege fahrer----hvalabogu nič več :D
Uporabniški avatar
primc81

št. šasije se (vsaj na tisti ploščici), ki je pri sprednji šipi, ni ujemala...
Uporabniški avatar
vepar
Kraj: nm

Odgovor Napisal/-a vepar »

pri sedežu pod tepihom je ponavadi vtolčena številka na pleh. tepih je zarezan tko da se ga da dvigniti. tisto je malo težje ponaredit. samo če se upa avto prodajat naprej so verjetno vse dobro naredil. če je res tvoj.
vel satis 2.2dci privilege fahrer----hvalabogu nič več :D
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

vepar napisal/-a:pri sedežu pod tepihom je ponavadi vtolčena številka na pleh. tepih je zarezan tko da se ga da dvigniti. tisto je malo težje ponaredit. samo če se upa avto prodajat naprej so verjetno vse dobro naredil. če je res tvoj.
ja tam poglej št. šasije to je na prečki pred sedežem sopotnika če daš sedež do konca nazaj. Drugače pokliči na renault slovenija ker mislim da je teh mest kjer je vpisana številka šasije več. Drugače na e-uprava lahko preveriš tudi zgodovino tega avta (na katerega so papirji). Kaj pol avto je zopet pri avtohiši al kaj?
Uporabniški avatar
primc81

ja mislim, da so ga vrnili, vsaj kolega je rekel, da ga je videl spet tam....čeprav mi niso nič javili....izgleda, da ne bo pravi.... čeprav mi to, da ne bi bil pravi, ni najbolj jasno....glede na to kaj vse je specifičnega na njem...
Uporabniški avatar
oasis91
Kraj: ilirska bistrica

Odgovor Napisal/-a oasis91 »

probaj si izpisat te številke, ki so zdaj na njemu, pa vprašat na reno servis za zgodovino tega avta, če so jih kar tako menjali boš takoj vidu..

drugače pa če si prepričan da je avto tvoj ne obupaj kar tako, kr lepo vrtaj naprej, neki se bo že najdlo ;)

pa vso srečo
Uporabniški avatar
primc81

moggoče kdo ve naslednje:

ali obstaja serijska št. na motorju vozila ali obstaja samo tip vozila, tako kot na prometni?
Uporabniški avatar
Dr_S

Odgovor Napisal/-a Dr_S »

Zdej ne vem kako bi dobil te podatke, vendar če bi imel številko šasije morajo na Renault Slovenija vedeti katere dele so vgrajevali v ta avto.

Recimo vsaka šipa ima svojo številko ...

Če se številke na steklu ne ujemajo s številko šasije potem so že ene mučke ...
Go HARD or Go HOME
Uporabniški avatar
schik

Dr_S napisal/-a:Zdej ne vem kako bi dobil te podatke, vendar če bi imel številko šasije morajo na Renault Slovenija vedeti katere dele so vgrajevali v ta avto.

Recimo vsaka šipa ima svojo številko ...

Če se številke na steklu ne ujemajo s številko šasije potem so že ene mučke ...
Stekla se vgrajujejo na avto tako kot kakšen šrauf. Katera se zagrabi gre gor. Nikjer ni vodeno. Na motorju pa tudi ni nobene št. šasije. Samo tip motorja. Edina varijanta ti je št. šasije pred sopotnikovem sedežu. Izmeri tudi debelino pleha če je bilo kaj brušeno in na novo vtolčeno.
Uporabniški avatar
Bor
Kraj: Tabor

Odgovor Napisal/-a Bor »

A rezervnega ključa nimaš. Dvomim, da so menjali komplet ključavnice in daljinsko centralno. Probaj če ga odklene.
Uporabniški avatar
schik

Ključavnice so dokaj hitro zamenjane. Lahko pa vseeno probaš. Probaj vse ključavnice. Vrata, vžig, pokrovček za gorivo, prtljažnik.
Uporabniški avatar
primc81

če hočem odkleniti z mojim ključem centralno, ne gre. Fizično s klučem pa nisem bil v priliki preizkusit....
Odgovori