Megan III vibracije v vratni tapeti POMOČ!!
Megan III vibracije v vratni tapeti POMOČ!!
A ima še kdo izkušnje z nadležnimi vibracijami v vratnih tapetah pri meganu III l2010
Kako jih odpraviti?
Re: Megan III vibracije v vratni tapeti POMOČ!!
Ha, hamarkoobi napisal/-a:A ima še kdo izkušnje z nadležnimi vibracijami v vratnih tapetah pri meganu III l2010
Kako jih odpraviti?
Zal ti ne morem pomagat kako vse resit. Jaz sem se odlocil za zamenjavo.
ps: to kar si tukaj napisal reci servisnemu sprejemniku na Renault servisu.[/quote]
to je pa utopija. Ko sem sel na servis, so samo gledal, rekli pa nic, pa samo skomigali z rameni. Ce nebi sel v menjavo, bi pisal na Revoz. Kar sem opazil so cricki na Meganu III berline naslednji:
- ropotanje na voznikovih vratih, ko se avto nagiba levo/desno na cesti
- ropotanje v prostoru varnostnega pasu (precka)
- visok zvenec zvok pri zapiranju voznikovih vrat (tega ni na ostalih vratih)
- ropotanje v volanu, ko vozis cez grbine ali luknje (tudi na manjsih)
- po 1 letu (30000 km) mesanica cvilecega in zamolklega zvoka zadnjega izpusnega lonca (kot da bi imel luknjice). Nisem preverjal.
- salabajzersko pritrjena plastika ob vzvratnih ogledalih. Gleda ven in odlicno zajema zrak. Slisi se motec pis zraka.
Toliko zaenkrat.
to je pa utopija. Ko sem sel na servis, so samo gledal, rekli pa nic, pa samo skomigali z rameni. Ce nebi sel v menjavo, bi pisal na Revoz. Kar sem opazil so cricki na Meganu III berline naslednji:
- ropotanje na voznikovih vratih, ko se avto nagiba levo/desno na cesti
- ropotanje v prostoru varnostnega pasu (precka)
- visok zvenec zvok pri zapiranju voznikovih vrat (tega ni na ostalih vratih)
- po 1 letu (30000 km) mesanica cvilecega in zamolklega zvoka zadnjega izpusnega lonca (kot da bi imel luknjice). Nisem preverjal.
- salabajzersko pritrjena plastika ob vzvratnih ogledalih. Gleda ven in odlicno zajema zrak. Slisi se motec pis zraka.
Toliko zaenkrat.
...no, to sem imel tudi sam na novem GScenicu... Na Avtotehniki v Celju so trije gledali avto in sukali volan...nato pa rekli:"Ah samo 800km imate premoženih...vozite še par 1000...bo že samo izginilo." Odpeljal sem se v RSL, kljub temu, da nisem imel dobrega menja o njih... Pa je prišel eden, pa gledal in razstavil "pol avtomobila" pod volanom, preveril končnike...zvok pa je še vedno ostajal... Po slabih dveh urah so ugotovili banalen vzrok: slabo pritrjen airbag.sranjemir napisal/-a:
Toliko zaenkrat.
lp
J
BMW 323i (1983)
Grand Scenic 1,4TCE LPG (2010)
Re: Megan III vibracije v vratni tapeti POMOÈ!!
Dokler je avto v garanciji so dolžni popraviti vsako nepravilnost. Če normalno pristopiš se da vse zmeniti.
Meni so do sedaj še vsako napako odpravili. Je pa razumljivo da ne delajo čudežev in če se kakšna napaka pojavi tako malokrat da jo ni možno diganosticirati, jo je tudi nemogoče odpraviti.
Meni so do sedaj še vsako napako odpravili. Je pa razumljivo da ne delajo čudežev in če se kakšna napaka pojavi tako malokrat da jo ni možno diganosticirati, jo je tudi nemogoče odpraviti.
Re: Megan III vibracije v vratni tapeti POMOČ!!
Se strinjam 110%!Stupo napisal/-a:Dokler je avto v garanciji so dolžni popraviti vsako nepravilnost. Če normalno pristopiš se da vse zmeniti.
Sicer ne vem kakšne vrste ropotanje imaš v volanu, ampak se spomnim, da so daljnjega leta 2002 (takrat je k hiši prišel nov clio xy) ravno zaradi ropotanja v volanu pri vožnji čez luknje, menjali komplet volanski mehanizem. Ropotalo je pa ravno toliko, da si zaznal samo ob ugasnjenem radiu.
In tudi za ostalo škripanje v notranjosti itd. morajo poskrbeti!
2,0 TFSI & Clio III 1.4 16v Dynamique
Re: Megan III vibracije v vratni tapeti POMOÈ!!
Se popolnoma strinjam...zato mi je tista izjava še toliko bolj razjezila...JaaN napisal/-a:Se strinjam 110%!Stupo napisal/-a:Dokler je avto v garanciji so dolžni popraviti vsako nepravilnost. Èe normalno pristopiš se da vse zmeniti.
Meni so do sedaj še vsako napako odpravili. Je pa razumljivo da ne delajo èudežev in èe se kakšna napaka pojavi tako malokrat da jo ni možno diganosticirati, jo je tudi nemogoèe odpraviti.
Sicer ne vem kakšne vrste ropotanje imaš v volanu, ampak se spomnim, da so daljnjega leta 2002 (takrat je k hiši prišel nov clio xy) ravno zaradi ropotanja v volanu pri vožnji èez luknje, menjali komplet volanski mehanizem. Ropotalo je pa ravno toliko, da si zaznal samo ob ugasnjenem radiu.
In tudi za ostalo škripanje v notranjosti itd. morajo poskrbeti!
BMW 323i (1983)