Tudi sam sem presenečen zakaj nisi rajš najdu ene mal lepš ohranjene školjke?
R5 campus 1.6D letnik 91 - rdecka v obnovi
Jo bomo pa še enkratkmetek napisal/-a:Sam do takrat jo bo treba še enkrat porihtat![]()
Tudi sam sem presenečen zakaj nisi rajš najdu ene mal lepš ohranjene školjke?
Fore zakaj nisem iskal druge sem že povedal....Imel sem tri doma in vse tri rjave na različnih mestih....prvi petki se je pojavla rja na vidnih mestih ( robovi blatnikov in pa po pragih) drugi petki se pojavla rja na prednjih blatnikih ( samo površinsko), ko pa sem vzel blatnik dol pa me je skoraj kap....dobesedno je nosilec spredaj prežlo....avto bil skoz u garaži in imel pičlih 52 tisoč v 13tih letih.....pozimi se pa dedek sploh ni vozu....Tale rdeča pa je bla na zunaj kot nova ( nikjer vidne rje) ampak podvozje pa....Poleg tega sem tudi drugač pregledal dosti petk (imel sem prvo v planu dobit bolšo karoserijo) ampak povsod sem najdel sledi rje...Recimo podvozje ima gor napacan po 1cm izolacije....v 14tih letih ( tok kot je stara najmlajša petka) je ta izolacija po robovih toliko načeta ( verjetno posledica šalabajzarske izdelave karoserij in se že v osnove vse zvija in poka) , da enostavno poči in se pod njo nabira rja....ko jo gledaš je vse lepo in prav....ko vzameš v roke dletev in kladivo si šokiran
To in še več so razlogi zakaj se vse dela iz nule. V osnovi je bil mišljen pick-up ampak so mi že v štartu na homologaciji povedli , da ne bo šans (oz. šanse so sam , da bom prej vse skupi zažgal ko pa dobil homologacijo). In tako nastaja serijska petka....
Razkopan nosilec zadnje preme. Tale dva tulca držita zadnjo premo na mestu. Rja je samo ( kak se vzame ali hvalabogu ,ker bi bilo še več ali pa slabo ker bi prišla nova
) površinska tako, da se jih bo lepo obruslo in ostanejo ker so dovolj močni.

Izrezana plošča na mero z vsemi merami
katera pride spodaj pod nosilec, privarjena na zadnje nosilce in potem dalje v prag in pa seveda spodaj okrog v te tulce. Original so bili oblečeni v 1.2mm pleh.....debelina plošče:4mm

Ko ata na mamo

Izrezana plošča na mero z vsemi merami

Ko ata na mamo

Rad mam trdoTineBR napisal/-a:A ni to že res mal overkill z debelinami pleha? Sam moje mnenje.
Ena plošča je že najdla svoje mesto....

Ker pa seveda nosilec ne sme izgleda grd in pa se videt vse ojačitve....se ga je spodaj zaščitlo in prek pripikalo 0.5 pocinkan pleh. Spodaj pride potem še vse zalito z voskom in pa z izolacijo tako da bo komplet nosilec videt "clean".

Čaka še druga stran....
Nadaljevanje v prage....Spredaj je čakalo tole.

Kot zanimivost...sprednji nosilec. Od zunaj nobenih znakov časa, sicer malo površinske rje ampak niti omembne vredno.....ko ga prerežeš najdeš tole. Sendvič pločevina in VMES lepo skrita rja....če bi ga zbrusil in prebarval bi se čez nekaj časa samo vsipal...

KEr je bilo treba izrezat precejšen del praga se je seveda izrezalo tudi vez med dnom in pragom.

Vez med dnom in pragom je prevzel L profil.

Kot zanimivost...sprednji nosilec. Od zunaj nobenih znakov časa, sicer malo površinske rje ampak niti omembne vredno.....ko ga prerežeš najdeš tole. Sendvič pločevina in VMES lepo skrita rja....če bi ga zbrusil in prebarval bi se čez nekaj časa samo vsipal...

KEr je bilo treba izrezat precejšen del praga se je seveda izrezalo tudi vez med dnom in pragom.

Vez med dnom in pragom je prevzel L profil.

- matejpurgar19
Litoželezno, pomoje. Pa aluminjasta aortamatejpurgar19 napisal/-a:Kakšno bo pa srce tega avta?
A bo generalka dizla padla?
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
drhouse napisal/-a:Litoželezno, pomoje. Pa aluminjasta aortamatejpurgar19 napisal/-a:Kakšno bo pa srce tega avta?![]()
A bo generalka dizla padla?
Motor, ko je že bilo rečeno, je pod vprašajem do konca projekta, ki pa se bo zarad drugih obveznosti (predvsem jeep) še vleku lep čas. Cilj je seveda 1.9 DTI ampak pod velikim vprašanjem. Sicer sem en čas razmišljal tudi že o originalnem dizlu ( celo na original renoju sem se zanimal za ceno novega.....primi se...4200 evrov brez inštalacije,alternatorja,štarteja...). Ker generalko na tem motorju, ki je podanjal tole petko do konca, je nemogoče nardit. Motor je dobesedno odslužil svoje(preživel že eno generalko (komplet), preživel malo generalko (menjava glave). Sedaj pa ga niti na surivini nočejo...počen blok na več mestih, počena glava na treh mestih....semeringi so puščali vsi ( zjebena aksa) )....Prevoženih....kdo bi vedel....kot podatek recimo , da je bila prestavna bunka dobesedno "spolirana" že ob nakupo ( lasntiki petk povejte kake so vaše prestavne bunke pri koliki kilometrih?) Doma imam petko z relanimi 97 tisoč prevoženih pa je prestavna bunka kot nova....pogovarjal sem se z lastnikom petke katera ima prek 300 tisoč pa so prestave še vedno vidne ( pri moji se jih ni videlo več...) o drugih stvareh ne bom zgubljal besed.....vseen pa je še vedno brez večjih težav nardil 150 tisoč pod mojim okriljem.
Mal sem se hecal 
V glavnem, ostajaš na dizlu?
Drgač pa res pohvale in svaka čast za projekt, sem pred leti hotel neki podobnega s Katrco pa se je vse drgač zasukalo...
Ej, ful uspeha pri delu!
V glavnem, ostajaš na dizlu?
Drgač pa res pohvale in svaka čast za projekt, sem pred leti hotel neki podobnega s Katrco pa se je vse drgač zasukalo...
Ej, ful uspeha pri delu!
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Kar se tiče nosilcev končan tudi levi prag

Ni kotička da ne bi odkril rje
Desni prag

clio open: tista cifra ni realna ker sem igral s števcem
Je pa tko....ko sem jo kupil je imela po števcu 170 tisoč km....z menjano sklopko. Kot že rečeno je bila prestavna bunka obrabljena v nulo....(za primerjavo ima pri slabih 100 tisoč še vedno novo obliko...torej sklepam da v nadaljnih 7o tisoč je ne moreš tako uničit..). Generalka se je potem delala pri ( po števcu) 200 tisoč ampak ko sem ležaje pokazal starejšemu mehaniku je izjavil da pri 200 tisoč tako uničeni še ne smejo bit. Vidle oz. ležaji so bili že popolnoma beli (znak obrabe), kar se recimo pri jeepu pri 340 tisoč še ni vidlo....torej si lahk vsak nardi svojo predstavo...Motor je bil v notranjosti čist kar spet lahko sklepaš , da je bilo redno menjavano olje....amortizerjev več ni bilo, ko recimo pri 100 tisoč so še kot novi....Skratka dosti je takih stvari , ki jasno nakazujejo , da kilometri ob nakupu niso bili realni. Ko je števec obstal oz. ko je šla na počitek je kazal 340 tisoč....

Ni kotička da ne bi odkril rje
Desni prag

clio open: tista cifra ni realna ker sem igral s števcem