Clio 2 sedeži+zadnja klop

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
Uporabniški avatar
NejcZ
Kraj: Mozirje

Clio 2 sedeži+zadnja klop

Odgovor Napisal/-a NejcZ »

Zdravo!

Tekom tedna bom napeljal komplet nove kable za muziko in ojačevalce dal pod prednje sedeže, zato me zanima par stvari. Kako je glede airbagov ki so v prednjih sedežih, kaj je potrebno paziti pred demontažo? Kako so sploh pritrjeni prednji sedeći na avtomobil? Gledal sem sicer nekaj pod avtom, so neke matice, še kaj drugega?
Kako gre zadnja klop ven? Kolikor sem nahitro pogledal sta samo 2 torxa, sicer je eden mal težje dostopen, pa ok, še kakšen "keč" kje?

No, to je to zaenkrat :)

LP, Nejc
Uporabniški avatar
Gregi
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Gregi »

Za prednje sedeže imaš za vsak sedež 4 vijake pod avtomobilom nato imaš še dva konektorja pod sedežom, ki jih moraš odklopiti in enostavno vzameš sedež ven. Za zadnje sedeže imaš pa najprej v pritlažniku štango, ki je privijačena 2x, nato imaš naslonjalo samo enkrat privijačeno na torex in samo snameš (tizga ki se teško pride zraven ne rabiš ker je samo nasajeno).
Uporabniški avatar
NejcZ

Gregi napisal/-a:Za prednje sedeže imaš za vsak sedež 4 vijake pod avtomobilom nato imaš še dva konektorja pod sedežom, ki jih moraš odklopiti in enostavno vzameš sedež ven. Za zadnje sedeže imaš pa najprej v pritlažniku štango, ki je privijačena 2x, nato imaš naslonjalo samo enkrat privijačeno na torex in samo snameš (tizga ki se teško pride zraven ne rabiš ker je samo nasajeno).
Hvala! Če pa bom še kaj potreboval pa boma na vezi.. :P

edit: prednji sedeži 5 minut po komado, sam on šrauf za zadnjo klop.. :x ne gre in ne gre, več kot pol ure sem porabil da sem ga odtegnil za pol centimetra (v višino). Nevem če sm se v življenju z kerim tolk zajebaval, nič ne gre, navadn kluč, kompresor, kladivo.. nič :lol: Tak da zdej si bom vzel par urc pavze zvečer pa nadaljujem ko bom spet kej pri močeh. Al je slučajno kaka fora? :lol:
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

Zadnjo klop daš lahko v celem kosu ven, ne rabš dajat narazen obeh strani. Samo zadi iz prtljažnika odviješ vijake in je celotna zadeva losana in lepo pr straneh porineš gor da gre ven iz kanalčkov pr straneh in skoz prtljažna vrata ven vse skupaj.
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Uporabniški avatar
NejcZ

Ja, to mi je postalo jasno ko sem gledal zadevo. Fora je da pri meni ta šrauf en noče ven :lol: Na maminem avtu pa sem ga dobil ven praktično brez problema. Tako da grem zdej nazaj se matrat, upam da do večera uspe :lol:
Uporabniški avatar
Gregi
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Gregi »

Ja vijak za zadnja naslonjala pri nekaterih cliotih zaarjavi in ga je zelo zežko odšraufat, jaz ga ponavadi kar z rorcangam vrtim.
Uporabniški avatar
NejcZ

Gregi napisal/-a:Ja vijak za zadnja naslonjala pri nekaterih cliotih zaarjavi in ga je zelo zežko odšraufat, jaz ga ponavadi kar z rorcangam vrtim.
Ne gre niti z rorcangami, js sm pa pošpricu, segrel z 500 stopinjami, pol pa razbil glavo, prevrtal, zbil narazn, pa ga po delih posesal vn.. ni šlo drugače :lol: :lol:
Uporabniški avatar
Ziga00
Kraj: Vnanje Gorice

Odgovor Napisal/-a Ziga00 »

A si ti to šraufal tak zlato/zelene barve šrauf?
Uporabniški avatar
NejcZ

Ne, tisti ni za šraufat.
Uporabniški avatar
Ziga00

Sm se že ustrašu da si tega vn čupal :)
Uporabniški avatar
NejcZ

Nene, sem videl da je samo zahaklano tam. Res šrauf ni nikakor šel. Probal sem za hec na maminem Cliu, tam je šlo pa brez problema :? Pri svojem sem pa celo znanost naredil.. no vsaj torxa ni več, navadni šraufi all the way :lol: :lol:
Uporabniški avatar
Ziga00

Te šraufi (pa ne mislm torxov), so problem k spodn del gleda ven iz karoserije in počas zarjavi, nabere se svinjarija... in pol... :D juhu banda da ga odtegneš, k se kr pršvasa v navoj notr :lol:
Odgovori