Schkorc oz. moj vozni park skozi cas (LY Clio RS R27)

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Maš mogoče podatek o trdoti vzmeti?

Fletno se pelje petka. :)
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Igla
Kraj: Deskle

Odgovor Napisal/-a Igla »

Ma meni se zdi da se petka pelje dosti bolj uredu kot clio :)
Clio l.99 1.2 60KM
Uporabniški avatar
urosr
Kraj: Smartno ob Paki

Odgovor Napisal/-a urosr »

prvo ni zakaj, tist porihtan alternator je bil mimgrede, usput ko smo šli mloncarju štrom vezat :)

drugače pa glede voznje clio, petka, voznik cliota ima zeloooo drugačen stil voznje kot primož, vrjetno je tud nekaj na tem...
Uporabniški avatar
croma_man
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a croma_man »

ja herr schkorc se pele ko gospod, ure pa pokažejo da zelo hitro.
Slika
Fiat Coupe 2.0 16V Turbo SOLD
Volvo 850 2.3 T5 20V Turbo SOLD
Renault Laguna 2.0 RXE '94 SOLD
VW Passat 1.8 20V Turbo Variant
Renault Express 1.4 RT '99
Uporabniški avatar
wily
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a wily »

pohvale še men, da sem ti takrat prodal williams felge in jih je lahko grega vozil 8) :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
croma_man

Odgovor Napisal/-a croma_man »

wily wily, dobra roba se sama hvali :lol: :lol: :lol:
Slika
Fiat Coupe 2.0 16V Turbo SOLD
Volvo 850 2.3 T5 20V Turbo SOLD
Renault Laguna 2.0 RXE '94 SOLD
VW Passat 1.8 20V Turbo Variant
Renault Express 1.4 RT '99
Uporabniški avatar
urosr
Kraj: Smartno ob Paki

Odgovor Napisal/-a urosr »

croma_man napisal/-a:wily wily, dobra roba se sama hvali :lol: :lol: :lol:
sej a se u bistvu ni sam pohvalu :P
Uporabniški avatar
schkorc

Odgovor Napisal/-a schkorc »

Drmo napisal/-a:Maš mogoče podatek o trdoti vzmeti?
V bistvu nimam pravega podatka o trdoti vzmeti, ki jih imam na 5ki. Tiste prav moje so Eibach 250-60-80 se pravi 80kg/cm, ampak te so trenutno zmontirane na Gregovem Cliu (mišljene so bile samo za probo, pa mi jih je sedaj kar zaplenil :? :lol:). Te ki jih imam trenutno jst na avtu so pa v primerjavi z mojimi tudi tam nekje, mogoče so bolj 70kg.

Imam pa še ene 180-60-175 :shock: :lol:, katere bi bile verjetno primerne za kak Raceland (ali pa kak tovornjak/vlak ipd. :D). Teh pa še nisem preizkusil, še zbiram pogum :lol:.
Drmo napisal/-a:Fletno se pelje petka. :)
Igla napisal/-a:Ma meni se zdi da se petka pelje dosti bolj uredu kot clio :)
No ja, ne pelje se slabo 5ka. Čeprav Clio (sploh Gregov) se pelje 100x bolje. Mogoče ni videti, ampak za volanom je občutek res dosti boljši. Že sam avto je tako kompakten, kot bi bil letnik 2010, poleg tega servo volan naredi svoje. Včasih mi še ni bil tak problem, sedaj sem se pa razvadil :D.

Sta si pa avta glede podvozja zelo podobna, amortizerji so praktično enaki, vzmeti tudi, oba avta sta na trših gumicah,...
Edino Grega ima dodatno ojačane/povarjene roke in most.
Po občutku sem jst z Gregovim Cliom hitrejši kot s svojo 5ko, Grega pa pravi da je hitrejši z mojo 5ko kot s svojim Cliom :D. Mogoče bi bilo pametno zamenjati avte, ker očitno sma jih narobe delala oziroma za kontra voznike :).

Drugače pa, kot je že Uroš napisal, imava z Gregom čisto različna stila vožnje, jst vedno zgledam kot penzionist :D :lol:... Saj bi šlo hitreje, ampak nimam rok natreniranih za tist trd volan :D. Aja pa prvo se bi moral sploh navadit na to "brutalno" moč teh 120KM, sedaj po cca 5ih letih presedlat iz 65-80KM v takšno zverino ni mačji kašelj, sedaj se na novo učim spuščati pedal za plin :lol:.

...

Ja wily pohvale še teb, da si mi prodal wily felge, da mi jih je (kot še nekaj drugih stvari) sedaj Grega zaplenil :lol:.

LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Uporabniški avatar
Drmo

Pa ni to malo pretrdo za tako lahek avto? Da tistih 175 sploh ne omenjam. Kakšna je pa zadnja prema na 5ki? Za take vzmeti spredaj bi moral imeti zadaj konkretno debelejše palice ali pa vsaj stabilizator dosti trši za pisto.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
schkorc

Drmo napisal/-a:Pa ni to malo pretrdo za tako lahek avto? Da tistih 175 sploh ne omenjam. Kakšna je pa zadnja prema na 5ki? Za take vzmeti spredaj bi moral imeti zadaj konkretno debelejše palice ali pa vsaj stabilizator dosti trši za pisto.
Kaj pa vem. Jst sem na vsak način želel preizkusiti trše fedre, ker sem vedno pri športnih fedrih in nizkem avtu imel občutek, da mi amortizerje ves čas zabija skupaj. Enostavno nikoli nisem imel nizkega avta, ki bi bil res vozen. Prvo sem krivil amortizerje, potem fedre, sedaj mislim da bom počasi obupal in se sprijaznil s tem, da za to kar želim, pač rabiš določeno višino, da ima amortizer tist svoj hod.

Drugače je mogoče res malo pretrdo teh cca 80kg za tak avto. Tudi Lončar, ki ima nekaj podobnega, je rekel da mu je pretrdo in da bo šel na mehkejše. Je pa res, da se je on več vozil z avtom (predvsem po cestah), jst pa sem naredil z avtom vsega kakšnih 200km (pa še to dvomim). Tam kjer sem se vozil po cesti je bila večinoma lepa cesta in je bila na slalomu še najslabša. Avto na tem zgoraj omenjenem slalomu je čez tiste luknje delal zelo zadovoljivo. Na drugem slalomu, sem pa avto spustil in je bil obup, spet je vse zabijalo nabijalo,...
Moja želja je bila, da bi zmontiral takšne vzmeti, da bi nizek avto, ki ima recimo 3cm hoda (govorim na pamet), vzmet ustavila v teh 3cm :lol:. Saj dalo bi se, ampak tak avto bi bil verjetno primeren samo za na pisto, tam pa tega zaradi ravne steze tako ali drugače praktično ne rabiš :D.

V glavnem že nekaj časa pravim, da rally avti niso brez veze malo višji oz. niso tako spuščeni.

Zadnja prema je serijska in še ni bila nič spreminjana. Je res da je zadaj vse premehko. Je treba najti kakšno pametno (in ne predrago rešitev).

Zakaj misliš, da sem zraven tistih 175 dal smeškote zraven :D.

LP, Primož
melonca'r

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

Že v asnovi ne mroeš primerjati avtomobilov za rally in avtoslalom, ker so slednji po nastavitvah najbolj podobni tistih iz GHDja ali piste. Rally avto morajo imeti veliko večji hod samega podvozja kot avto za slalom in posledično so avti za rally višji in mehkejši (pa še pravila predpisujejo minimalno višino avtomobila).

Osnovno pravilo je, da uporabiš najmehkejše vzeti, pri katerih ti v ekstremnih situacijah na progi ne "zabija" amortizerjev.

Jaz imam "70kg" vzmeti in avto na slalomih dobro dela, čeprav bi po mojem mnenju s malo mehkejšimi vzmetmi še bolje. Vsekakor pa mora biti podvozje usklajeno.. ..pri moji 5ki je zadnji konec premehek, glede na sprednji in 5ka ima žal slabo zasnovo zadnjega podvozja, tako da bo rešitev tega problema malo težja...
Uporabniški avatar
Drmo

Pri nas jih ubistvu lahko ker nekih ekstremnih pogojev na cesti nimaš. Vse je samo asfalt.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
schkorc

@mloncar: No shit sherlok :D (velja za tist prvi del tvojega posta).
Saj nisem govoril za slalom, govorim na splošno za vsak dan, da bi si pač želel nizek vozen avto. Nič, tovarna je že vedla kaj je dobro in je pač naredila najboljši kompromis. Še vseeno pa je Rally še najbolj podoben tisti vožnji za vsak dan (lepa cesta, luknjasta cesta ipd.).
Za zadaj bi bilo pa res dobro poiskati kakšno rešitev, ali pa kupit "mopede" in se ne ukvarjati s tem :lol:.

LP, Primož
melonca'r

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

Drmo.. ..ektremne pogoje bi lahko dal v narekovaje.

Schkorc.. ..zadnji stavek mi je zelo všeč :lol: Drugače vem za eno zelo dobro rešite za zadnji konec, ampak se mi ne da ukvarjat z njo, ker ni malo dela.. ..pa avto je premalo v uporabi, da bi se splačalo vložiti toliko dela 8)
Uporabniški avatar
dkrevs
Kraj: Trzin

Odgovor Napisal/-a dkrevs »

@mloncar A lahko vseeno poveš rešitev za zadnji del avtomobila, ker sam tudi malo študiram pravo kombinacijo za Cliota. :)
Odgovori