Razlika v zavorah

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Razlika v zavorah

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Torej že nekaj časa opažam da mi sprednja desna zavora prime močneje od leve. Tudi na tehničnem je blo zelo blizu (skoraj 25% razlike med L in D zavoro). Sicer med normalno vožnjo se ne opazi, če pa zabremzam res do konca, desno kolo blokira, levo ne. V čem bi tukaj lahko bil problem?
To se mi je dogajalo že na original zavorah, zdaj pa imam druge čeljusti, ploščice, diska in vse je lepo prezračeno, vendar problem ostaja :roll:
Je možno da je kakšna cevka zamašena in ne da dovolj olja skozi? Ker tudi po kakšnem daljšem bolj agresivnem spustu je desni disk videt bolj pregret kot levi.

Hvala
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Jaz sem imel dvakrat podoben problem. Prvič mi je šla objemka na manšeti in mi je olje metalo po zavorah in zato ni primilo tk kot treba. Drugič mi je pa zaribalo vodilo čeljusti na eni strani in je zopet ena bolj bremzala. Poglej če je kaj od tega.
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Mastno ni nikjer nič (verjetno bi bilo to opazit že pri prezračevanju)in nivo olja je že 1 mesec enak, čeljusti so pa komplet porihtane, tako da more bit nekaj drugega, ker to se mi je dogajalo že na tastarih čeljustih. V bistvu odkar imam avto, samo opazil sem pa šele marca na tehničnem :lol: :roll:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Potem bi jaz posumil na glavni zavorni cilinder. Ali pa je kakšna cev kje zamašena ampak bol malo verjetna ker bi kolo štekalo. :? :?
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Pol še malo preglej lajtinge če je mogoče kje stisnjena al kak čudn ovinek.
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Sicer ne vem za kakšno vozilo se govori........................
Preverite sprednje flexibilne/gumijaste zavorne cevi - obstaja možnost poškodbe notranje stene/preparelost.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Odgovori