Clio III: napeljava kablov za sprednje zvoènike

Vse o ozvočenju avtomobilov
Odgovori
Uporabniški avatar
gantlej
Kraj: Maribor

Clio III: napeljava kablov za sprednje zvoènike

Odgovor Napisal/-a gantlej »

lp,torej po enem letu sem se odoloèo da poleg suba priklopim tudi sprednji sistem na ojaèevalec.

in sicer mam prošnjo katerega maherja ki je že razstavljal cliota 3(pomojem bo to kak croma-majster ;) ) èe mi napiše en hiter DIY (oz how to) kak najlažje:

- potegnit kable iz vrat v kabino(je treba vrtat konektor kak)
- dobit iz armature visokotonce(moji se neèejo vdat pa da jim mamicu....)
- kaj vse se splaèa odstranit od plastike za lažje dostope

èe so pa kake slike pa še tolko bolše!

lp, bord
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

kaj pa če pustiš kable kot so ampak preurediš samo kable pri konektorju ali če ti je lažje jih poiščeš pri stebričku kjer pridejo kabli od vrat v kabino, jih prerežeš in prilotaš kable ki pridejo od ojačevalca
razliko v zvoku neboš slišal je pa po moje najbolj enostavna rešitev in ne rabiš nič vrtati in si beliti glave ;)

lp
Uporabniški avatar
gantlej

ja to sem tut že razmišlal...samo ne vem...orginlani kabli so sranje...mogoče bi še s sistemom 50w rmsa šlo samo za kaj več pa bi blo treba debelejše dat...
Uporabniški avatar
Ziga00
Kraj: Vnanje Gorice

Odgovor Napisal/-a Ziga00 »

Lahko si za primer vzameš naslednje, kar bom napisal. Pri večini kupljenih dvo-sistemskih zvočnikov dobiš zraven komplet za montažo kable, kateri so prav tako debeli kot originalni kabli v avtomobilu, pa naj bodo to zvočniki s 35wrms-a ali 100wrms-a. Zato za neko normalno uho in ne profesionalnega akustičarja (lahko tudi audiofila), ne rabiš menjat kablovja, saj ne boš slišal neke bistvene razlike.
Če pa imaš seveda željo, jih pa zamenjaj. Če imaš srečo med vrati in školjko ni konektorja, samo odstraniš gumo in potegneš kabel čez. Če pa je konektor, ga pa previdno prevrtaš, da ne poškoduješ ostale napeljave. Kabel, ki bi ga v določenem primeru rabil je dovolj tale 2x1,5mm2.

LP
Uporabniški avatar
gantlej

hja vem da so poleg sistemov bogi kabli, ampak lahk pa povem da sem pri 100w rms sistemu slišal vlko razliko med orginalnimi kabli in pa 1.5mm^2, seveda na mid zvočniku(16cm).

med vikendom se mam namen spravit razdirat zadeve pa bomo vidli kaj bo

lp
Odgovori