Nakup Scenica III

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
mmneo

Nakup Scenica III

Odgovor Napisal/-a mmneo »

Ker ste mi do sedaj že pozitivno pomagali, vas ponovno prosim za mnenje :))

Družinica se nama je z ženo povečala za novega člana in spet je debata o menjavi avtomobila. Trenutno voziva Laguno III, letnik 2007, dynamique lux z 110 kw.
Menjala bi s sledečim:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3547281&show=1

Zanimajo me, ali bi vi menjali omenjena vozila. Najbolj se bojim da bo ZELO!!! prešibek motor in pa, da ni najbolj primeren avto za dnevno vožnjo Ptuj-Kp in Ptuj-LJ.
Na laguni mi z oktobrom poteče garancija, vozilo ima 70k prevoženih, prtljažnik pa je ob "vložitvi" vozička skoraj neuporaben :((

Hvala vam za mnenja!

P.S.: druga vozila ne pridejo v upoštev!
Uporabniški avatar
collector
Kraj: Selo pri Ihanu

Odgovor Napisal/-a collector »

Trenutno vozim točno tak avto, edino mal opreme imamo več.
Tudi jaz sem bil skeptičen glede motorja, ampak trenutno je dovolj. Nisem pa poskusil kako je polno naložen. Edina slaba stran motorja je, da je do 1750 vrtljajev len, res pa je da je to moj prvi dizel. Ko pa turbina prime je pa še preveč.

Če te še kaj drugega zanima, pa vprašaj.

p.s. Jaz sem nalašč naroču granda samo s petimi zici.

lp Toni
Pa ne mi rečt, da si spet Renoja kupu? Ja kaj pa čem druzga?
Renault Grand Scenic 1,5 dCi Dynamique 2010
Renault Megane 1,6 16V GT Line 2011
Uporabniški avatar
LGT

Odgovor Napisal/-a LGT »

Iz tvojega prispevka ni razvidno, koliko otrok imata; sklepam, da ste sedaj tročlanska družina. Moje mnenje je, da sta se mogoče problema lotila iz napačnega konca. Tudi mi smo nekaj časa s seboj vozili maxi cosi muro in v laguni gt II prav tako ni ostalo veliko prostora v prtljažniku. Problem sem rešil tako, da sem kupil pregradno mrežo in sekundarni voziček pp pliko p3, ki je vedno v avtu. Zloži se kot marela a je hkrati polnokrven voziček. Najboljše pa je, da zložen zasede samo četrtino prtljažnika. Zgolj v razmislek.
mmneo

Odgovor Napisal/-a mmneo »

Hvala obema za odgovor!

Vseeno bi še vaju vprašal, ali bi vidva menjala vozilo? Laguna je berline in zadnji model ima še bolj plitek prtljažnik kot II. Nikakor se z ženo ne moreva odločit, povedati pa moram do torka.
Pravkar smo prišli iz sprehoda in bolj kot jo gledam, bolj mi je je škoda (moj prvi avto in moram priznati, ni slab...).
Se mi zdi da bi bolj moj ego bil potešen z novim vozilom .....
Uporabniški avatar
LGT

Odgovor Napisal/-a LGT »

Aha, napačno sklepal, da imaš sedaj berline in ne grandtour. Zdaj te razumem zakaj gledata grand scenica, limuzina res ni primerna za družino z malim otrokom.
Res da je odvisno od finančnih zmožnosti a bi osebno raje vzel Laguno grandtour III ali II phII s takim motorjem, kot ga imaš sedaj (2.0 dCi 110 kW), sploh če imata trenutno enega otroka.
Se mi zdi da pridejo ti mid-size enoprostorci v poštev, ko imaš trio in rabiš tri ločene sedeže zadaj.
Pa ne zanemari, da je z Laguno vožnja po avtocesti neutrujajoča.
Uporabniški avatar
collector
Kraj: Selo pri Ihanu

Odgovor Napisal/-a collector »

Mi se počasi bližamo petčlanski družini (še slaba dva meseca), in za granda sva se odločila predvsem zaradi prtljažnika. Prej sva imela megana karavan in scenika, in ker je bil megan na vrsti za menjavo sva iskala avto z večjim prtljažnikom, ker je pri otrocih vedno potrebno imeti nekaj sabo (od koles, sank, vozičkov itd). Po pravici ti povem da bom verjetno vedno imel karavana ali enoprostorca dokler otroci ne zrastejo.
Pa srečno vožnjo ne glede na to, kako se boš odločil.
Pa ne mi rečt, da si spet Renoja kupu? Ja kaj pa čem druzga?
Renault Grand Scenic 1,5 dCi Dynamique 2010
Renault Megane 1,6 16V GT Line 2011
Odgovori