Hvala Renault- Nikoli več!!!!

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
kajjak33
Kraj: ptuj

Odgovor Napisal/-a kajjak33 »

Pozdravljeni
Moja saga se nadaljuje. Včeraj sem odpeljal avto k mojemu mehaniku, ki je (moja smola) bil prejšnji teden na dopustu. Pravi da zvok prihaja od zgoraj iz glave (nekje pri 4 cilindru) in ne od spodaj. Torej naj bi bil spodnji del ok. Ima kdo kake druge izkušnje s tem?
Uporabniški avatar
mateichk
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a mateichk »

JaaN napisal/-a:
jony_1 napisal/-a:nobenega odgovora še ni bilo na vprašanje, ali sta tudi novejša dci motorja (1.5 105 in 1.9 130) podvržena tej napaki. Ja nič pol pa ne bom reskiral s temi motorji. gremo na druge znamke.
Po besedah izkušenega mehanika, ki ima Renaulte v malem prstu, sta ok. Zlasti 1.5 in novi 2.0!

Sicer pa glede servisnih intervalov in težav (turbina!!!) mi je rekel tako...v Primeri je isti motor kot v Laguni (1.9 dci). Pri Primeri skoraj ni bilo okvar turbin (na servisu, na katerem je zaposlen, niso menjali niti ene!), z Laguno 2 pa vsi vemo kako je bilo. Dejstvo je, da ima Nissan servisni interval na 1 leto oz. 20.000km, Renault pa na 2 leti oz. 30.000km. In tu tiči največji krivec vseh težav!

Menajava olja na 20.000 ali celo na 15.000 km in te nima kaj skrbeti!
Priporočena tudi redna menjava naftnega filtra (oz. vsak drug servisni interval)!
megani 1.5 dci od 06 letnika naprej imajo interval že na 20.000 tko da problemov nebi smelo bit :D
kajjak33

No moja zgodba je končana. Sem nabavil drug motor in sedaj se vozim. Me pa zanima, kako je z menjavo ojničnih ležajev. Glede na to, da imam slabo izkušnjo in da nočem da se mi zgodi ponovno, bi vseeno preventivno zamenjal ležaje na glavni gredi in na ojnicah. Eni celo vgrajujejo ležaje od nisana, ki so baje boljši. Moj mehanik sicer trdi, da to ni potrebno. Ampak vseeno bi želel mnenje nekoga, ki ima s tem več izkušenj. Lahko mi kdo pošlje tudi kak kontakt na zasebno.
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Najboljši ležaji so Glyco ali Clevite (ene 30€). Priporoča se menjava na do 120k km. Menjava ni težavna, le strokovnost je potrebna in ne smeš pomešat uparjene spodnje dele ojnic. Največ je kriv Renault z intervalom 30k km, potem še skopost kupcev, ki točijo navadno ceneno mineralno olje sportiTX 10w40. Obvezna so olja po B3 specifikaciji in 5w40. So pa Isuzu motorji v Renaultu, Nissanu in Saabu in Opeljnu ena težka jajca.
Uporabniški avatar
DonLuigi

Odgovor Napisal/-a DonLuigi »

joztom napisal/-a:Najboljši ležaji so Glyco ali Clevite (ene 30€). Priporoča se menjava na do 120k km. Menjava ni težavna, le strokovnost je potrebna in ne smeš pomešat uparjene spodnje dele ojnic. Največ je kriv Renault z intervalom 30k km, potem še skopost kupcev, ki točijo navadno ceneno mineralno olje sportiTX 10w40. Obvezna so olja po B3 specifikaciji in 5w40. So pa Isuzu motorji v Renaultu, Nissanu in Saabu in Opeljnu ena težka jajca.
Pod to se podpišem. Sicer pa so original ležaji npr. na 1.5dci Glyco. Problem je pa ta, da se jih ni dalo dobiti aftermarket, ker je imel Glyco eksluzivno dobavo. Kako je pa sedaj, pa ne vem.

lp,
Luka
kajjak33

Hvala fantje. Razmišljam zakaj je meni mehanik, ki mi je gledal moj motor rekel, da se niso izrabili ležaji na ojnicah, ampak da se je izrabila glavna gred na 4 cilindru. Kaj je to mogoče?
A je kdo na štajeskem koncu ki bi mi to kvalitetno porihtal?
lp
Uporabniški avatar
DonLuigi

Odgovor Napisal/-a DonLuigi »

kajjak33 napisal/-a:Hvala fantje. Razmišljam zakaj je meni mehanik, ki mi je gledal moj motor rekel, da se niso izrabili ležaji na ojnicah, ampak da se je izrabila glavna gred na 4 cilindru. Kaj je to mogoče?
A je kdo na štajeskem koncu ki bi mi to kvalitetno porihtal?
lp
Morda zaradi tega, ker je bil zaradi šobe (ki je npr. malankost puščala) ležaj fuč, ta pa je z ohišjem poglodal glavno gred, pa ga je prejšnji lastnik zamenjal.

Ko se enkrat to zgodi, ni več pravega mazanja, čeprav je ležaj nov, ker je preveč lufta med ležajem in ležiščem na glavni gredi. Posledično se vse skupaj toliko izrabi, da ležaj zavrti v ležišču in ... kabum.

lp,
Luka
Uporabniški avatar
kripo
Kraj: Schkofia Lokka

Odgovor Napisal/-a kripo »

Ko začneš enkrat šraufat, šraufaš vedno pogosteje .. :n00b:
Odgovori