Clio 1.2. letnik 98 občasni problemi pri startu

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
primozb2005

Clio 1.2. letnik 98 občasni problemi pri startu

Odgovor Napisal/-a primozb2005 »

Pozdravljeni

Na cliotu imam problem da občasno noče vžgati v prvo po naslednjih poskusih pa uspe.
Pri startu pazim da se lučka za preverjanje kode izključi nato pa poskusim. Zjutraj praviloma strarta pri drugem ali tretjem poskusu. Preko dneva pa pravilo ni več problemov, no včasih so izjeme.
Pred leti sem imel podobne probleme vendar je bi problem v ključu in sem nato zamenjal ključ potem pa do sedaj ni bilo več problemov.

Zanima me kje bi lahko bila napaka za omenjene težave?

Ter zanima me kje bi lahko preverjanje kode s ključa in to kodno varovanje prekinil oziroma obšel ker ne služi več svojemu namenu.

lp
primozb2005

Odgovor Napisal/-a primozb2005 »

Danes sem sčistil senzor, ki je nameščen nad vztrajnikom in sedaj je uredu, bom videl kakšni so rezultati popravila.
lp
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Ja, dejansko si mislim da sam odkril problem. Sm mel podoben problem pri istem cliotu.
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Ja, prav si spucal :) Men tud nagaja spet. Vsako leto, ob tem času, začne to tipalo jebat :D
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
16v-Twingoo
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a 16v-Twingoo »

Fino, mene to jebe vsako jutro skor :!: :mad: :mad: Jeb*š ko majmun da pržge :P Ka kdo ve kje je to tipal pr Twingotu Letnik 01??
Uporabniški avatar
zizek
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a zizek »

Na delu kje sta motor in menjalnik privijačena,z gornje strani.Privijačeno je z dvema vijakoma(10-ko ključ).Ta dva vijaka odvijačiš,snameš še konektore prej,pa maš ga v roki.
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

16v-Twingoo napisal/-a:Fino, mene to jebe vsako jutro skor :!: :mad: :mad: Jeb*š ko majmun da pržge :P Ka kdo ve kje je to tipal pr Twingotu Letnik 01??
Sej twingo če maš 1.2 16v ima enako mašino kot moj? Pod filtrom zraka je. Je lažje če odstraniš ta box boš prišo lažje polek.
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Odgovori