O ja. Če mene vprašaš izgledajo res lepše kot na Cliu ker so bolj odschool.schkorc napisal/-a:A ne zgledajo dosti boljše kot tiste prejšnje 5 krake, ki so bile na avtu kot sem ga kupil?
Schkorc oz. moj vozni park skozi cas (LY Clio RS R27)
- bestsoundever
- Kraj: Dravograd
@Symon: Me veseli, da se še kdo strinja z mano
.
... Kako ste se vozili po dežju
?
Enojni brisalec, ufh kje je že to
. Vem, da sem prvo mislil uporabit mehanizem od Fiat Unota, ampak sem potem rekel ne od italjana pa ne (sej ne, HEC
preveč komplicirano se mi je zdelo)... Če se prav spomnim, sem odstranil tisto plastiko pri brisalcih in se začel igrati z vodilom. Ko boš odstranil plastiko prižgi brisalce in boš videl na kak princip zadeva deluje. Potem sem raztavil vodilo in ga zamikal da je bil hod brisalca v dve smeri in ne samo v eno. Prilagodiš še brisalec in to je to.
Je pa takšna home made predelava daleč od tega kar ponujajo kupljeni kiti ali serijske vgradnje. Namreč pot brisalca je še vedno tako dolga kot prej. To pomeni da ne pobriše celega stekla, se pravi ne gre iz sredine 90° v eno stran in potem 180° na drugo stran in nazaj na sredino (skupaj razpon 180), ampak briše vsega skupaj 90° (na steklu ti obriše v obliki črke V, pač spodaj na vsaki strani ostane malo).
Aja, hvala za pohvale
.
LP, Primož
O, lej gabestsoundever napisal/-a:Primož vse pohvale za trud in voljo izgledi so res fenomenalni, res sem prebral tvoje teme bolj porozno ampak rad bi vedel kako si naredil brisalec na sredino stekla oz. kako
Enojni brisalec, ufh kje je že to
Je pa takšna home made predelava daleč od tega kar ponujajo kupljeni kiti ali serijske vgradnje. Namreč pot brisalca je še vedno tako dolga kot prej. To pomeni da ne pobriše celega stekla, se pravi ne gre iz sredine 90° v eno stran in potem 180° na drugo stran in nazaj na sredino (skupaj razpon 180), ampak briše vsega skupaj 90° (na steklu ti obriše v obliki črke V, pač spodaj na vsaki strani ostane malo).
Aja, hvala za pohvale
LP, Primož
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
- bestsoundever
- Kraj: Dravograd
Hehe po dežju je šlo hmm, sej na koroškem so ble že suhe ceste me je pa zasukalo za 180° preveč je blo za tiste gume hehe so že nove rainsport 2 gor bomba. super hvala za nasvet samo ko so pri nas na koroškem policaji zelo čudni in ne vedo kaj počnejo
pišem ko predstavim mojo "novo" raketo 
KUPIM:
-Angel eyes za clio1
-Angel eyes za clio1
Platišča so bila potrebna obnove, tu pa nastane problem. To čudo od platišč (veternice/turbince/propelarce/ventilarke/marakanke/karkoli
) so samo delno barvana (samo po "krakih") ostalo pa je brušeno/"polirano" in lakirano. In ravno na tem delu začne s časom (oziroma s kamenčki ipd.) lak odstopati, temu pa sledi oksidiranje aluminija kar zgleda res grozno. Ravno zaradi tega pa je obnova dokaj zahtevna, saj je praktično nemogoče narediti takšen izgled kot je v originalu. Sicer je izgled naknadno poliranih platišč dokaj podoben originalu, ampak vseeno manjka tista brušena/postružena struktura na nebarvanih delih platišča in meni je ta struktura zelo všeč
(detajli pač). Verjetno bi me moj drejar kam poslal, če bi mu priletel s platišči in mojimi idejami in seveda bi moralo biti narejeno ekspresno hitro
.
Če ima kdo kakšno pametno/enostavno idejo (poleg struženja) za obnovo platišč oz. kako bi dobil tisti brušen izgled, se priporočam
.
Brušen del platišč izgleda nekako takole:

Da ne bi bil na slalomu brez platišč sem raje nehal komplicirati in tako so šla platišča v obdelavo. Tukaj se moram zahvaliti uporabniku Barracuda1, ki mi je ekspresno uredil peskanje platišč. Takoj ko sem jih dobil nazaj so šla v nadaljnjo obdelavo. Aja, ker sem bil ravno pri lepotnih opravkih, sem se vmes spomnil, da bi dal še odbijače malo olepšati. To sem prepustil uporabniku croma_man, ker nima drugače nič za delati
, no ja, pa kar naprej nekaj paca s poliestrom.
Nazaj k platiščem. Sicer sem dokaj velik pristaš originalnih stvari, ampak sem dostikrat odprt za kakšno spremembo (predvsem če se mudi
). Tako je iz zgornjih platišč nastalo tole:
(se je tako mudilo gume stestirat, da so bile na platiščih preden sem sploh prišel domov)

Tukaj se malo bolje vidi gume

A si nismo želeli original izgled?
. No ja, seveda mi je original izgled všeč, ampak ta 5ka je mišljena bolj za uživancijo za kak race vikend, zato nimam nič proti, če so tudi platišča bolj "racing" izgleda. Bela platišča so mi že od nekdaj všeč, zato sem se odločil za sijaj belo barvo (čeprav sem si želel mat), ker je verjetno enostavnejša za čiščenje.
Seveda pa ne bi šel teh platišč barvati, če ne bi imel še par takšnih kompletov doma
(pa še bi kupil kakšna).
Tudi sestavljanje avta se je počasi bližalo koncu (res se bo potrebno odvaditi odlašati na zadnji dan). Zahtevno je bilo predvsem zaradi tega, ker je bilo poleg sestavljanja avtomobila, potrebno urediti vse za avto slalom, ki je bil v naši organizaciji.
V glavnem, te šmeki Powerflexove zadvece so zmontirane:

Kot nasvet sploh za tiste, ki bodo prvič uporabljali takšne in podobne zadeve iz kakšnega Novilona ipd. Grega je zase dal delati kopijo in se je po montaži začelo slišati "pokanje". Puše obvezno namažite (pri kupljenih zadevah dobite mast zraven), ker drugače vam bo avto pokal, kot da se bo vsak čas razletel
.
LP, Primož
Če ima kdo kakšno pametno/enostavno idejo (poleg struženja) za obnovo platišč oz. kako bi dobil tisti brušen izgled, se priporočam
Brušen del platišč izgleda nekako takole:

Da ne bi bil na slalomu brez platišč sem raje nehal komplicirati in tako so šla platišča v obdelavo. Tukaj se moram zahvaliti uporabniku Barracuda1, ki mi je ekspresno uredil peskanje platišč. Takoj ko sem jih dobil nazaj so šla v nadaljnjo obdelavo. Aja, ker sem bil ravno pri lepotnih opravkih, sem se vmes spomnil, da bi dal še odbijače malo olepšati. To sem prepustil uporabniku croma_man, ker nima drugače nič za delati
Nazaj k platiščem. Sicer sem dokaj velik pristaš originalnih stvari, ampak sem dostikrat odprt za kakšno spremembo (predvsem če se mudi
(se je tako mudilo gume stestirat, da so bile na platiščih preden sem sploh prišel domov)

Tukaj se malo bolje vidi gume

Seveda pa ne bi šel teh platišč barvati, če ne bi imel še par takšnih kompletov doma
Tudi sestavljanje avta se je počasi bližalo koncu (res se bo potrebno odvaditi odlašati na zadnji dan). Zahtevno je bilo predvsem zaradi tega, ker je bilo poleg sestavljanja avtomobila, potrebno urediti vse za avto slalom, ki je bil v naši organizaciji.
V glavnem, te šmeki Powerflexove zadvece so zmontirane:

Kot nasvet sploh za tiste, ki bodo prvič uporabljali takšne in podobne zadeve iz kakšnega Novilona ipd. Grega je zase dal delati kopijo in se je po montaži začelo slišati "pokanje". Puše obvezno namažite (pri kupljenih zadevah dobite mast zraven), ker drugače vam bo avto pokal, kot da se bo vsak čas razletel
LP, Primož
Se strinjamJožaGulikoža napisal/-a:Matr kako razliko nardijo (všečna) platišča!
Res jeSpidojc napisal/-a:Zdej pa men ni čist jasn, a sem kakšen stavk spustu,a se mi sam zdi da je tole skor po enem letu prišlo na net?
LP, Primož
Dan pred dirko sem dobil nazaj pobarvane odbijače in sprednjo masko. Avto se je končno bližal h koncu, vmes sem sicer preklel vse in še malo več, ker me je cel čas nekaj zafrkavalo
.
Za piko na i je sledila montaža odbijačev. Nekako sem pozabil, da so sedaj gume malo večje in zadnji odbijač nikakor ni hotel iti na svoje mesto. Res sem imel že vsega tako poln kufer, da sem mislil obupati in slalom odpeljati s Kengurujem. Še dobro, da je eden izmed kolegov (Matej) malo prej končal delo na svojem avtu, da me je začel priganjati in mi pomagal narediti nove nosilce za odbijač.
Nekje ob 3h zjutraj na dan dirke
, sem avto imel končan in opran.
In takole zgleda zverinca ponoči:

Tudi Matej si je opral avto
:

Pa še Luka:

Čeprav glede na uro mogoče zgleda, da je malo zleknil... ne, menjuje sklopko (3 ure pred dirko)
.
V glavnem prva testna vožnja mi je narisala nasmešek in kmalu sem pozabil na vse kar me je zafrkavalo.
LP, Primož
Za piko na i je sledila montaža odbijačev. Nekako sem pozabil, da so sedaj gume malo večje in zadnji odbijač nikakor ni hotel iti na svoje mesto. Res sem imel že vsega tako poln kufer, da sem mislil obupati in slalom odpeljati s Kengurujem. Še dobro, da je eden izmed kolegov (Matej) malo prej končal delo na svojem avtu, da me je začel priganjati in mi pomagal narediti nove nosilce za odbijač.
Nekje ob 3h zjutraj na dan dirke
In takole zgleda zverinca ponoči:

Tudi Matej si je opral avto

Pa še Luka:

Čeprav glede na uro mogoče zgleda, da je malo zleknil... ne, menjuje sklopko (3 ure pred dirko)
V glavnem prva testna vožnja mi je narisala nasmešek in kmalu sem pozabil na vse kar me je zafrkavalo.
LP, Primož
Verjetno je bila kakšna polna lunaurosr napisal/-a:uff ta dan ni bil usojen, še jst sm se s petakom prpelu zram glih iz Novega Mesta ko sm meu smoke šov zaradi zjahane kleme za maso
Mah, sej v bistvu ga že kakšno leto nameravam prodati oziroma sem ga prodajal med znanci, potem časa nisem imel, potem sem si premislil za prodajo,...._BosTeK_ napisal/-a:sm vido da prodajaš cliota
Zdaj mam spet čisto tretje plane s Cliom, ampak sem vseeno rekel da prej poskusim s prodajo. Bom videl kako se bo izšlo.
LP, Primož
Spet jst
.
Kot omenjeno me/nas je čakala dirka (avtoslalom). Zjutraj sem bil kar precej utrujen, ker nisem nič spal, ampak sem se po šraufanju ob cca. 5ih zjutraj samo stuširal, najedel in šel z ostalimi naprej pripravljati vse potrebno za slalom (kot da že vse te zadnje dni nisem imel dovolj opravkov s samo prireditvijo in avtom
).
Da ne bom preveč zabluzil... sam slalom je uspel dokaj dobro, tekmovalcev in obiskovalcev je spet bilo nad pričakovanji,... nasploh smo se imeli fajn.
Glede na to, da je bil avto sestavljen v nedeljo zjutraj (na dan dirke) in čeprav na tej dirki še ni bil čisto končan, pa sem bil dokaj presenečen in zadovoljen tudi z njim. Sploh, ker sem praktično prve kilometre z njim naredil ravno na dirki
. Bilo je dovolj za stopničke
.
No, tudi sam nisem bil čisto zanič
. Po dolgem času sem bil za spremembo spet za volanom malo močnejšega avtomobila, če sploh lahko rečem 120KM avtu malo močnejši
(no ja, glede na to da se vozim večinoma s 65KM "zverino" mislim da lahko
). Kljub utrujenosti in vsem zapletom mi je uspelo privoziti 3. mesto v generalcu (takoj za 4-5x močnejšim Audijem S2 in gokardovskim Fičom)
.
Za spremembo še malo več neberljivega gradiva... torej takole je moja "zverinca" zgledala na slalomu:

Fotke različnih fotografov (večinoma Simon Omahen)
Ne zgleda tako slabo, ne
?
Kot zanimivost za primerjavo eden izmed ovinkov, trije vozniki in trije avtomobili (Jst- R5, Grega- Clio , Luka- Megane). Jst in Grega na dirkalnih vzmeteh, Luka na športnih (razlika očitna
). Midva z Gregom na SS gumah, Luka spredaj na slick.

(fotke croma_man)
Pa da ne pozabim še na Mateja, ki je sicer imel nekaj smole z menjalnikom:

Pa še "sestrce" na kupu
:

Če nas že razkazujem naj nas konkretno
....
Če kdo želi si lahko ogleda tudi filmčke naših voženj:
-Primož Škorjanc - Renault 5 GT Turbo (Avtoslalom Šempeter 5.7.2009) me je bilo strah, da bo avto (pre)glasen za policaje, pa sedaj vidim, da se ga sploh ne sliši
-Luka Škapin - Renault Megane Turbo (Avtoslalom Šempeter 5.7.2009)
-Gregor Škapin - Renault Clio 16V (Avtoslalom Šempeter 5.7.2009)
-Matej Dolinšek - Renault Clio 16V (Avtoslalom Šempeter 5.7.2009)
Pa še za tiste, ki ne spremljate tistih "športnih" delov forumov. Zmontiran filmček večine nastopajočih:
Avtoslalom Šempeter 5.7.2009
Ker se nikoli ne moreš dovolj zahvaliti bi se še enkrat tukaj....
Zahvaliti se moram tudi parim forumašem, brez katerih avta ne bi bilo na dirki. Tako da hvala mloncar za "mušter" amortizerjev pa za to, da si me motil pri delu
, hvala urosr, da si mi zvezal alternator tako kot mora bit, ker sam niti nisem imel volje, da bi pogledal kaj je sploh bilo narobe, hvala croma_man za popravilo odbijačev (naslednjič boš dobil več časa, da te ne bo ličar klel
), hvala Barracuda1, da so felge bile lepo pripravljene za barvanje... Največja zahvala gre pa neforumašu Luku za rentano delavnico in pomoč pri sestavljanju motorja... No seveda se ne smem pozabit zahavliti tudi Samotu (satan na forumu) in Mateju, ki sta mi pomagala v soboto zvečer sestavit avto, ko je meni prekipelo in sem že skoraj obupal, no ja Samo je pomagal že prej
, hvala tudi Gregu, da se je oglasil na kakšno pivo
, no pa če sem še koga pozabil...
...
Aja, komentarji seveda (kot vedno) zaželjeni
.
LP, Primož
Kot omenjeno me/nas je čakala dirka (avtoslalom). Zjutraj sem bil kar precej utrujen, ker nisem nič spal, ampak sem se po šraufanju ob cca. 5ih zjutraj samo stuširal, najedel in šel z ostalimi naprej pripravljati vse potrebno za slalom (kot da že vse te zadnje dni nisem imel dovolj opravkov s samo prireditvijo in avtom
Da ne bom preveč zabluzil... sam slalom je uspel dokaj dobro, tekmovalcev in obiskovalcev je spet bilo nad pričakovanji,... nasploh smo se imeli fajn.
Glede na to, da je bil avto sestavljen v nedeljo zjutraj (na dan dirke) in čeprav na tej dirki še ni bil čisto končan, pa sem bil dokaj presenečen in zadovoljen tudi z njim. Sploh, ker sem praktično prve kilometre z njim naredil ravno na dirki
No, tudi sam nisem bil čisto zanič
Za spremembo še malo več neberljivega gradiva... torej takole je moja "zverinca" zgledala na slalomu:

Fotke različnih fotografov (večinoma Simon Omahen)
Ne zgleda tako slabo, ne
Kot zanimivost za primerjavo eden izmed ovinkov, trije vozniki in trije avtomobili (Jst- R5, Grega- Clio , Luka- Megane). Jst in Grega na dirkalnih vzmeteh, Luka na športnih (razlika očitna

(fotke croma_man)
Pa da ne pozabim še na Mateja, ki je sicer imel nekaj smole z menjalnikom:

Pa še "sestrce" na kupu

Če nas že razkazujem naj nas konkretno
Če kdo želi si lahko ogleda tudi filmčke naših voženj:
-Primož Škorjanc - Renault 5 GT Turbo (Avtoslalom Šempeter 5.7.2009) me je bilo strah, da bo avto (pre)glasen za policaje, pa sedaj vidim, da se ga sploh ne sliši
-Luka Škapin - Renault Megane Turbo (Avtoslalom Šempeter 5.7.2009)
-Gregor Škapin - Renault Clio 16V (Avtoslalom Šempeter 5.7.2009)
-Matej Dolinšek - Renault Clio 16V (Avtoslalom Šempeter 5.7.2009)
Pa še za tiste, ki ne spremljate tistih "športnih" delov forumov. Zmontiran filmček večine nastopajočih:
Avtoslalom Šempeter 5.7.2009
Ker se nikoli ne moreš dovolj zahvaliti bi se še enkrat tukaj....
Zahvaliti se moram tudi parim forumašem, brez katerih avta ne bi bilo na dirki. Tako da hvala mloncar za "mušter" amortizerjev pa za to, da si me motil pri delu
...
Aja, komentarji seveda (kot vedno) zaželjeni
LP, Primož