Dnevne luči Laguna II
Dnevne luči Laguna II
Pred kratkim sem zamenjal celotno levo obvolansko ročico, kjer je bila tudi tipka za prostoročne ukaze v Laguna II, l.2005, ker mi prejšnja tipka ni več delovala.
Med pregledom stare sem opazil, da je zadeva s kabli v tej ročici narejena tako, da se kabel za tipko prostoročnih ukazov pregiba ob praktično vsakem premiku ročice preko določenega ostrega dela plastike oziroma luknje...no kakorkoli že...avto je pripeljan iz Italije in nima dnevnih luči, zato moram vsakič vrtet gumb za luči in s tem življenjsko dobo ročice seveda krajšam.
Sprašujem pa zato, ker sem se vrnil od serviserja, ki mi je rekel, da to ni mogoče vklopit preko računalnika, ker baje, da je za SLO nek drug računalnik itd, itd,...jest pa v to nism čist zihr.
Ali je za ta avto možno kako vklopit funkcijo dnevnih luči oziroma kaj priporočate?
Med pregledom stare sem opazil, da je zadeva s kabli v tej ročici narejena tako, da se kabel za tipko prostoročnih ukazov pregiba ob praktično vsakem premiku ročice preko določenega ostrega dela plastike oziroma luknje...no kakorkoli že...avto je pripeljan iz Italije in nima dnevnih luči, zato moram vsakič vrtet gumb za luči in s tem življenjsko dobo ročice seveda krajšam.
Sprašujem pa zato, ker sem se vrnil od serviserja, ki mi je rekel, da to ni mogoče vklopit preko računalnika, ker baje, da je za SLO nek drug računalnik itd, itd,...jest pa v to nism čist zihr.
Ali je za ta avto možno kako vklopit funkcijo dnevnih luči oziroma kaj priporočate?
- gagi'd hype
- Kraj: od sevnice do Ljubljane
nisem se slisal da bi za dolocene drzave devali druge racunalnike zaradi dnevnih luci. po mojem je to skregano z vsako logiko, sploh gledano iz financnega vidika in ce postudiras, da se da to softwarsko izklopit. Kaj za en serviser pa je bil to, da ti je to rekel? Sta sploh prklopla zadevo?
Renault Laguna II 2.2dci Privilege - What else is left for the great ones!?
- SebastjanM
- Kraj: Celje
No točno tako varianto imam jaz. Se pravi, da se to vendar da preko računlanika vklopit in potem dela. Kje si to zrihtal oziroma kateri servis?SebastjanM napisal/-a:Moj je bil pripeljan iz Francije, so luči samodejno delovale samo če je že bil bolj mrak oz. tema, podnevi in v soncu pa ne. Na servisu mi je preko računalnika vklopil, da se zdaj samodejno vedno prižgejo.
Nisva niti priklopila - baje da je to poizkušal pred nekaj časa vklopit preko rač. in da ni delalo na neki Laguni. Skratka...umlinar napisal/-a:nisem se slisal da bi za dolocene drzave devali druge racunalnike zaradi dnevnih luci. po mojem je to skregano z vsako logiko, sploh gledano iz financnega vidika in ce postudiras, da se da to softwarsko izklopit. Kaj za en serviser pa je bil to, da ti je to rekel? Sta sploh prklopla zadevo?
na racunalniku ti vklopi dnevne luči, pa nima veze je za slo, it, japonski trg, vse majo isto, lahko pa si če seveda imaš avtomatske luči, se pravi 2x vklopis in izklopiš na hitro in ti tudi napiše automatic light activated al neke takega pol se pa ti same vklopijo oziroma izklopijo na senzor svetlobe ( fotocelica)
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
- gagi'd hype
- Kraj: od sevnice do Ljubljane
kako se vklopi ta automatic light z vklopom in izklopom luči, če pa se jih ugasnit sploh neda? vedno gori vsaj pozicija...imam ta senzor svetlobe, ampak ne dela in bi rad to funkcijo vključil...še raje bi pa izklopil to avtomatsko prižiganje luči, pa me zanima če kdo ve katero je to rele stikalo ki opravlja s tem avtomatskim vklopom in izklopom???sinko napisal/-a:na racunalniku ti vklopi dnevne luči, pa nima veze je za slo, it, japonski trg, vse majo isto, lahko pa si če seveda imaš avtomatske luči, se pravi 2x vklopis in izklopiš na hitro in ti tudi napiše automatic light activated al neke takega pol se pa ti same vklopijo oziroma izklopijo na senzor svetlobe ( fotocelica)
rad bi dosegu da se mi luči ne prižigajo ko utaknem kartico v čitalec, potem v času verglanja ugasnejo in nato spet prižgejo...
gre za renault laguno II letnik 2002 privilege oprema, slovenska verzija
lp
Re: Dnevne luči Laguna II
Isti problem pri meni. Me zanima kje si menjal in koliko te je okvirno prišlo?gostia napisal/-a:Pred kratkim sem zamenjal celotno levo obvolansko ročico, kjer je bila tudi tipka za prostoročne ukaze v Laguna II, l.2005, ker mi prejšnja tipka ni več delovala.
Hvala
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!