"Tuljenje" (ležaja?)
"Tuljenje" (ležaja?)
Torej pred cca. 1 mesecem sem pri približno 40km/h z desnim sprednjim koelsom zapeljal v luknjo in je kar precej počilo. Po približno enem tednu se je začelo slišati neko "tuljenje" (uuuuuu) pri kolesu. Zatem je v roku 2 tednov postalo to "tuljenje" zmeraj glasnejše in je bilo na koncu opazno že pri vožnji naravnost. V levo je čisto tiho, naravnost se malce sliši, v desno pa je zelo glasno. V dobri veri danes zamenjam kolesni ležaj, vendar je "tuljenje" še vedno prisotno. Je možno da je šel ležaj na ohišju diferenciala (tam kamor pride polosovina), ali kaj bi še lahko bilo. Je pa nekaj na kar deluje sila v ovinkih, kaj še ostane?
Hvala in lp
Hvala in lp
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku 
-
modriDIRKAC
Desni je menjan in je isto, tako da je lahko samo levi. Druga opcija je verjetno ležaj v diferencialu, kar malo dvomim, ker tuli samo v eno stran. Tako da po vsej logiki bi bil res kolesi, samo ne vem zakaj je v 1 tednu se to pojavilo. Ko mi je šel prejšnji je v 3 mesecih postal mogoče a 1/3 glasnosti tega v enem mesecu 
Ko zaviješ v katero smer je kaj glasnjše al ne??
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
Ni nujno, odvisno kateri del ležaja je poškodovan (ker je ležaj z dvojno šalco), lahko tuli ko je obremenjen ali ko je razbremenjen, spet odvisno na kateri strani utora je poškodba
Sej če bi bilo tako enostavno bi vedu kater je, tko sm pač sam sklepou po tem da mi je prejšnji isto v desno tulil, pa še z desnim kolesom sem v luknjo zapelou, tko da dokler ga nisem menjal tudi pomislil nisem da bi lahko bil levi
Sej če bi bilo tako enostavno bi vedu kater je, tko sm pač sam sklepou po tem da mi je prejšnji isto v desno tulil, pa še z desnim kolesom sem v luknjo zapelou, tko da dokler ga nisem menjal tudi pomislil nisem da bi lahko bil levi
[quote="Drmo"]Ej to je Clio..Ležaji crkujejo k da so iz putra...Sm skor zihr da je Levi ležaj fuč. V menjalniku nima kaj bit...vsaj ne od luknje na cesti.[/quote
Fora je v tem, da so na Cliotu isti ležaji kot na R5...le da je če kupiš za CLiota malce dražji... ( problem je v teži vozila ker je R5 lažji)
Fora je v tem, da so na Cliotu isti ležaji kot na R5...le da je če kupiš za CLiota malce dražji... ( problem je v teži vozila ker je R5 lažji)
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
To da v avtu, ki je že v osnovi (dokaj) poceni in povrhu še francoz, ne moreš pričakovat ne vem kakšne kvalitete vem. Samo sem dal not original ležaj in mi je zdržal 3 mesece, zdaj sem kupil od SNR-ja za 21€. Fotru so tud na Berlingotu v roku 5 let crknili 3-je ležaji (original), zdaj se pa že več kot 3 leta vozi s ponaredkom brez problema, tko da... Al pa od mat Yaris, že 4 leta se malo sliši en ležaj, skozi enako, men je pa v dobrih 2 tednih zaružil 
Očitno bo treba reskirat še tistih 21€ pa menat še levega, ni druge
Je pa res da zarad 195 gum in distančnikov ležaji in končniki precej bolj trpijo (sploh če se ne vozš normalno)
Očitno bo treba reskirat še tistih 21€ pa menat še levega, ni druge
Je pa res da zarad 195 gum in distančnikov ležaji in končniki precej bolj trpijo (sploh če se ne vozš normalno)