Opilki Clio 1.5 dci
evo se drugace povem trenutno imamo pri hisi senica rx4 1.9dci,clio l.06 1.5dci 50kw,megana 2.0dci,pred casom sem imel pa se clio 1.9dti clio1.8 16v.clio 1.4slovenia open,clio 1.4,laguna 2.0 in reno 5five in katrca.reno 5 in laguna sta bla od oceta in mame.torej odkar se zavedam da obstajam vozimo izkljucno renaulte.recimo v 25letih nismo imeli probleme niti z enim renojem,rezan kako stikalo in potrosen material.Ucasih ko berem ta forum se resno sprasujem ljudje bozji pa kaj vi pocnete z avtomobili,razumem nekatere ko niso prvi lastnik in so jih dobesedno nategnal da imajo probleme.Po drugi strani se pa necudim ko prebiram kako olje uporabljajo nekatiri za turbinske motorje.......ljudje bozji ucasih zadostuje kmecka logika in zadeve delajo brez problema 
- djordjevic
- Kraj: Slovenska Bistrica
Zato je najboljše kupit avto z motorjem,ki ima čim manj sestavnih delov.Brez turbine brez bosch pump brez tistih piezo sob(verjetno sem narobe napisal)itd.Čim manj stvari je na motorju,manjša možnost za okvare je.Čista zdrava logikaDizli pa so bili tiste stare mašine, ki so bile brez vseh teh s...j.Not si vlil staro nucano olje ali olje od pomfrija pa je šel.Veliko pomagam kolegu,ki ma mehanično delavnico in vam povem,da ne glede na znamko avta v enaki meri se kvarijo vsi ti "super dizli"Pa da ne omenim ko se spraviš šraufat te dizle...fuujjj.3 krat bolj se umažeš.
No da se jst povem svoje.
Mel sem Cliota 2 ph2 1.6 16v sicer dobre 3 mesce in nism mel problemou z njim edino zadnji ležaj mi je sel (verjetno ker sm vozu 5 ljudi v avtu =) Naredil sem cca. 20 000km (razdalja Kr-NG, malo po Lj in malo po Kr =). Bil zadovoljen razen z porabo in prav zaradi porabe sem šaltal na 1.5 dci kjer je poraba ravno za polovico manjsa.. (pac delam uglavnem relacije Lj-NG in se mi je dizel bolj splacal)
Tud s tem avtom sem vec kot zadovoljen... upostevam da mrzlega avta ne teram in saltam do 1800obratov tko da ne matram turbine in stvar dela res kot urca. Redno menjam filtre in olje, pred kratkim menjal diske in obloge in to je to. Porabo mam od 3,7 - 4.3 odvisno kok se mi mudi =) kar je za moj študentski žep NORO DOBRO =)
prevozil sem ze cca. 50 000 km avto mam pa slabe pol leta.
Cisto odvisno je od koga avto kupis, kako je bil vzdrzevan in pa kako ga vozis, pa ce je to VW, Audi al pa BMW.
Renault je zakon !
LP
Mel sem Cliota 2 ph2 1.6 16v sicer dobre 3 mesce in nism mel problemou z njim edino zadnji ležaj mi je sel (verjetno ker sm vozu 5 ljudi v avtu =) Naredil sem cca. 20 000km (razdalja Kr-NG, malo po Lj in malo po Kr =). Bil zadovoljen razen z porabo in prav zaradi porabe sem šaltal na 1.5 dci kjer je poraba ravno za polovico manjsa.. (pac delam uglavnem relacije Lj-NG in se mi je dizel bolj splacal)
Tud s tem avtom sem vec kot zadovoljen... upostevam da mrzlega avta ne teram in saltam do 1800obratov tko da ne matram turbine in stvar dela res kot urca. Redno menjam filtre in olje, pred kratkim menjal diske in obloge in to je to. Porabo mam od 3,7 - 4.3 odvisno kok se mi mudi =) kar je za moj študentski žep NORO DOBRO =)
Cisto odvisno je od koga avto kupis, kako je bil vzdrzevan in pa kako ga vozis, pa ce je to VW, Audi al pa BMW.
Renault je zakon !
LP
Renault Clio 2002 1.5 dci 82HP dynamik
Vem kaj je mislil, ne razumem pa zakaj to govori, ker me sploh ne pozna..
Sem pa avto kupil rabljen in zanj odštel 7k evrov, kar ni danes nobeno bogastvo.. meni se gre samo za to, da mi auto laufa in da z njim nimam težav.. Za une 4 krogce, se mi po domače jebe..
Če bi imele lagune tega letnika ( 2002) tako dobre mašine bi jo z največjim veseljem kupil. Vrjeto bi tudi prišparal še kakšnega jurčka...
Sem pa avto kupil rabljen in zanj odštel 7k evrov, kar ni danes nobeno bogastvo.. meni se gre samo za to, da mi auto laufa in da z njim nimam težav.. Za une 4 krogce, se mi po domače jebe..
Če bi imele lagune tega letnika ( 2002) tako dobre mašine bi jo z največjim veseljem kupil. Vrjeto bi tudi prišparal še kakšnega jurčka...
Pozdravljeni, imam 1.5 disla in imam isti primer. Ko pritnisnem plin do konca po sekundi ali dve mi začnejo na zaslonu svetiti STOP poleg kontrolna lučka motrolnega segrevanja utripa mi pa poleg tega še opozarilna lučka hladilne tekočine.
Zanima me kaj naj bi bil to problem, ker mi se tudi prižiga ko pritisnem bremzo lučka za zadnje meglenke.
Mislite da bi lahko bil problem štrom ali kaj drugega?
Hvala za informacije Lep pozdrav!
Zanima me kaj naj bi bil to problem, ker mi se tudi prižiga ko pritisnem bremzo lučka za zadnje meglenke.
Mislite da bi lahko bil problem štrom ali kaj drugega?
Hvala za informacije Lep pozdrav!

- noripodkraj
- Kraj: Velenje
Ja jaz sem imel problem takoj ko sem kupil avto. Clio 1.5 dCi 82KS. ob zagonu je avto trokiral, ni dobil nafte, prižgale so se lučke vse opozorilne lučke za napako in so po 5 sekundah izginile.
Potem je avto deloval normalno.
Naslednje jutro sem ga hotu pelat v Levec na računalnik ampak ni niti vžgal. Verglal je samo brez zagona. Avtovlea ga je odpeljala do Avto Dom IN Velenje, kjer še vedno servisirajo Renaulte samo niso pooblaščeni več. Dal na računalnik, zresetiral, pretočli nafto, ker so misli da je napaka na nafti, avto vžgal na kurilca (BAJE) pol so mi ga pa dal nazaj, češ ni nobene napake za videt na računalniku. Pač 2 dni sem se vozu, občasno je še bil problem takoj po zagonu.
No in čez dva dni sem šol v Levec na računalnik in temeljit pregled, kjer so našli opilke v visokotlačni črpalki in v filtrih. črpalka šla po gobe.
Prpelem se domov, pokličem v TPV, kjer sem avto kupil in jim povedal kk pa kaj in naslednji dan je že en študent iz NM pripeljal nadomestno vozilo CLIO storia
, mojega pa odpeljal, kjer so mi zamenjali črpalko v skopu garancije rabljenega vozila. 
popravilo....cca.: 700€
zdej pa lavfa mašinca =)
Naslednje jutro sem ga hotu pelat v Levec na računalnik ampak ni niti vžgal. Verglal je samo brez zagona. Avtovlea ga je odpeljala do Avto Dom IN Velenje, kjer še vedno servisirajo Renaulte samo niso pooblaščeni več. Dal na računalnik, zresetiral, pretočli nafto, ker so misli da je napaka na nafti, avto vžgal na kurilca (BAJE) pol so mi ga pa dal nazaj, češ ni nobene napake za videt na računalniku. Pač 2 dni sem se vozu, občasno je še bil problem takoj po zagonu.
No in čez dva dni sem šol v Levec na računalnik in temeljit pregled, kjer so našli opilke v visokotlačni črpalki in v filtrih. črpalka šla po gobe.
Prpelem se domov, pokličem v TPV, kjer sem avto kupil in jim povedal kk pa kaj in naslednji dan je že en študent iz NM pripeljal nadomestno vozilo CLIO storia
popravilo....cca.: 700€
zdej pa lavfa mašinca =)
No sej jst mam zdej isti problem, neki časa je še delu zdej je pa čist crknu sm odpelu na servis, opilki v visoko tlačilni črpalki plus šobe. Jutr peljem obnovit črpalko plus šobe res upam na minimalni strošek
To ji je pač genetsko tko zasnovano
in se pač radi kvarjo.
Sam čudi me zakaj do tega pride, ali je naše gorivo premočno za material iz katerega je sestavljena črpalka?
LP
To ji je pač genetsko tko zasnovano
Sam čudi me zakaj do tega pride, ali je naše gorivo premočno za material iz katerega je sestavljena črpalka?
LP

koje filtere za gorivo koristis(u beogradu samo delphi filteri imaju u katalogu deklaraciju o finoci,svi ostali nemaju,tako da mislim da je filter glavni da ti iz rezervoara(ako je zaprljan fizickim necistocama)spreci ostecenje pumpe,a specijalno i dizni(injectora,koji su jako fini i pri zameni se njihov heksadecimalni kod mora ubaciti u program ecu-a.idi na sajt delphi filters
Te moram malo popravit glede pralnih strojev. Danes se sam od sebe kvari samo Gorenje (in ne, ni razlog vodni kamen); nikoli več tega sranja v bajto!Igla napisal/-a:Use se kvari če ne skrbiš kot je treba. Tudi pralni stroj bo šel v faliment če boš mel vodni kamen, nej bo od Candya al pa od AEG.
lp
2,0 TFSI & Clio III 1.4 16v Dynamique