laguna 2001 ali stara laguna 2000

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
dunstar
Kraj: Brežice

Odgovor Napisal/-a dunstar »

Res da ne vem kakšna je zanesljivost Lagune 1, letnik 2000 dci. Vem pa da je Laguna 2, 1,9 dci čisto vredu avto imel sem že dve z istim motorjem in ker sem iz prve Lagune naredil totalko sem kupil še drugo, avto je pravljica za vozit samo moraš se držati osnovnih pravil kar se tiče motorja. Ko je avto hladen ga ne tišči v visoke obrate (max 1800 obratov) dokler se ne segreje (voda in olje). Ne ugašaj pregretega avta...počakaj kakšno minuto. Servisni intervali na max 15000 km in ustrezno olje (elf 5-40). Če se tega držiš boš lahko užival v avtu dolgo.
Renault Laguna GrandTour 1,9 dci privilege lux
Uporabniški avatar
WarpedOne
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a WarpedOne »

Servisni intervali na max 15000 km in ustrezno olje (elf 5-40). Če se tega držiš boš lahko užival v avtu dolgo
.

Tole zna bit ključna reč. Iste turbine v drugih avtomobilih zdržijo b.p., razlika le servisni interval. Zajeb ni turbina ampak interval na 30k.
Problem je danes dobit avto, ki je pogosteje servisiran.
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
djordjevic
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a djordjevic »

Evo, jaz se isto držim servisiranja na 15k. Ne vem, kaj je ljudem taki problem dat dobrih 100 evrov na leto, koliko te stanejo olje pa filtri? Pol pa utrga turbino, pa je kriv renault, jajca. Itak, ja. :D
Deniss
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Deniss »

djordjevic napisal/-a:Evo, jaz se isto držim servisiranja na 15k. Ne vem, kaj je ljudem taki problem dat dobrih 100 evrov na leto, koliko te stanejo olje pa filtri? Pol pa utrga turbino, pa je kriv renault, jajca. Itak, ja. :D
Se strinjam :)
dunstar
Kraj: Brežice

Odgovor Napisal/-a dunstar »

Z motorjem ni nič narobe, če boš upošteval zgornja priporočila bo turbina delala.
Renault Laguna GrandTour 1,9 dci privilege lux
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

če to vse drži kar je blo nareto na laguni pod linkom 2 pol se jo splača vzeti, drugače pa niti ona za svoja leta ne zgleda niti malo slabo
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
WarpedOne
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a WarpedOne »

Ne vem, kaj je ljudem taki problem dat dobrih 100 evrov na leto, koliko te stanejo olje pa filtri? Pol pa utrga turbino, pa je kriv renault, jajca. Itak, ja
Sej ni tak problem, ko enkrat pri seb razpucaš da je to res to. Ko na frišno padeš v to, se ti zdi "uauuu, tole more bit pa super zadeva, če drži po 30k, proizvajalec menda ja ve, kaj priporoča". Ko kdo omeni krajši interval se ti zdi, da pretirava, širih strah al pa blebeta.

Je tut res, da niso vsi kilometri enakovredni. Je razlika če nardiš teh 30k km pri 2400 rpm al pa pri 1600 rpm. In al jih delaš v 200 km kosih al po 20 km s triurnimi pavzami vmes. In al tankaš Elf 5-40 sintetiko al kej cenejšega. Pa al iz prve v drugo menjaš že pri 1600 al šele pri 2400. Ipd, itd.

En delež vseh teh možnih različnih scenarijev zgleda da mal hitreje popaca olje in nato še sam material, kot pa je Reanault marketing računal da bo.

Js mam zdele naklepanih 207k km, velika večina je bila narejena v kosih po 70 km pri 1600 rpm. Turbina je že mal mastna, vejretno bo naslednji mesec šla v obnovo.
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
zizek
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a zizek »

Kupiš bencinarja one turbo, pa je problem rešen. :D
Uporabniški avatar
Zmaj
Kraj: Camnique

Odgovor Napisal/-a Zmaj »

Osebno ne bi niti malo razmišlju al kupit 1. al 2. generacijo (je lepih 7 let oblikovnih sprememb med njima)! :lol:

Verjetno pa tut ob prodaji (razen če se boš z njo ženil), boš bistveno lažje (oz. dražje) prodal 2. generacijo kot pa prvo!

Sicer pa če si že obe vozil, je razlika kar konkretna! :lol:

P.S. - ko sem sam razmišljal kako čimbolj znižat prevozne stroške, sem namest Navornika rajši kupu bencinca in vgradil LPG inštalacijo, pa je vožnja zdej cenejša kokr s kero kol alternativo (kot da bi mi žrl dobre 4,5 litre benza, če govorimo s finančnega vidika)! :wink:
Fantocci

Odgovor Napisal/-a Fantocci »

quasar23 napisal/-a:na tej novejši laguni je sicer bila turbina že zamenjana, pa tudi ostale stvari (jermen, diski, filtri, napanjalniki, akumolator...). bojim se samo da ni tako kot pravijo nekateri, da tudi če zamenjaš eno ali več turbin, te še vedno crkujejo (baje zaradi slabe zasnove motorja na lagunah).
Tudi jaz sem kupil Laguno II 2001, 1.9dCi, ki ji je prejšnji lastnik menjal turbino na 172000. Sedaj ima 187000 in sem zelo zadovoljen z njo, motor izredno lepo in tiho teče, moči dovolj.

Pazi bolj na stanje drugih delov, predvsem podvozja. Jaz sem dal za obnovo polosovine, končnikov in selenov ter jermenice na glavni gredi skoraj 500 EUR. Ampak na to sem bil pripravljen (ker sem avto dobil poceni in sem vedel, da bom moral še nekaj vložit) in sedaj ga z užitkom vozim.

By the way - za moj okus je Laguna II Grandtour eden najlepših karavanov.
Zadnjič spremenil Fantocci, dne 13 Maj 2010, 17:12, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Zmaj
Kraj: Camnique

Odgovor Napisal/-a Zmaj »

Kar se izgleda tiče (karavana) mislim, da dizajn ne bi smel bit vprašljiv, v čigav prid gre odločitev (1. ali 2. gen.)! :lol:
Odgovori