Kaj bi lahko bilo narobe oziroma ali lahko sam kaj preverim?
Navigacija - ni signala satelitov
Navigacija - ni signala satelitov
Imam DVD varianto navigacije in danes sem opazil, da mi GPS simbol ne sveti zeleno in da se vozim po njivah in potokih...
OK, sem našel tole : http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... antena+gpsGreg007 napisal/-a:Problem je lahko v povezavah antena - procesna enota, ali pa je celo antena fuč.
Malo pobrskaj po forumu, sem že enkrat dal link z navodili..
V tej temi je tudi povezava do neke angleške strani - forum Renault.
Danes sem odstranil oblogo iz predala na sovoznikovi strani, da bi preveril kako je s kabli oziroma poizkušal s premikanjem le teh ugotoviti, če je vzrok v kakem slabem stiku. To ni to...zadeva še vedno ne deluje zato sumim, da je šla antena.
Na E-Bay-u sem našel tole : http://cgi.ebay.de/ANTENNE-HAI-RENAULT- ... 53e0d5ca08
Pogledal sem tudi anteno za GPS pod streho in vidim, da so kabli zelo drugačni kot na tej sliki iz E-Bay-a...
Sedaj me pa zanima kje bi lahko preveril, če je vzrok res v anteni? Ali pozna kdo kakšnega elektronika, ki bi to znal preveriti?
Ne bi rad nekaj kupoval pa da se potem izkaže da je vzrok v nekje popolnoma drugje.
Sam sem bil v podobni situaciji pred letom in pol (CNI1). Na koncu sem se zapeljal v Radio Vili
( http://www.radiovili.si/si/osebna_izkaznica/kontakt/ ), kjer sem lahko preskusil GPS anteno z SMB priključkom.
Namesto originalne sem kupil Blaupunkt-ovo in jo prilepil na vetrobransko steklo, kabel pa speljal za stropno oblogo.
Danes bi verjetno kupil poceni na eBay-u, takrat sem pa kot ti želel prej zadevo preskusit.
Še vedno se pa lahko zapelješ na originalni servis.
( http://www.radiovili.si/si/osebna_izkaznica/kontakt/ ), kjer sem lahko preskusil GPS anteno z SMB priključkom.
Namesto originalne sem kupil Blaupunkt-ovo in jo prilepil na vetrobransko steklo, kabel pa speljal za stropno oblogo.
Danes bi verjetno kupil poceni na eBay-u, takrat sem pa kot ti želel prej zadevo preskusit.
Še vedno se pa lahko zapelješ na originalni servis.
Najraje bi, da bi montiral original anteno (ja vem da je drago - ne me tepst sedaj...), vendar je lokalni servis glede takih vprašanj bolj bos (znajo menjat zavore, gume, auspuh ...).
Vsekakor bi mi diagnostiko zaračunali visoko na vsakem pooblaščenem servisu, zato me zanima, če pozna kdo kakšnega popoldanca, ki mu te stvari niso tuje - zgolj s ciljem, da mi potrdi da je vzrok res antena. Od tu naprej pa se bom dogovoril za nakup in menjavo na nekem servisu.
Vsekakor bi mi diagnostiko zaračunali visoko na vsakem pooblaščenem servisu, zato me zanima, če pozna kdo kakšnega popoldanca, ki mu te stvari niso tuje - zgolj s ciljem, da mi potrdi da je vzrok res antena. Od tu naprej pa se bom dogovoril za nakup in menjavo na nekem servisu.
Hvala za pomoč vendar moja verzija je DVD - barvna - mislim, da se imenuje CNC...Greg007 napisal/-a:Tukaj imaš navodilo, pa si preberi, marsikaj (vsaj test - samodiagnostiko) lahko narediš sam.
Navodila
Tvoja je najverjetneje Dualband - "plavut"
Sem gledal tudi za to varianto in na spodnjem naslovu nekaj piše o samodiagnostiki, vendar vse v francoščini in ne razumem poponoma nič...
http://www.gps-carminat.com/fr/cnc_configuration.php
CNC = Carminat Navigation and Communication.
Na francoskem forumu piše, da se da v meni samodiagnostike in ostalih skritih funkcij s pomočjo navodil za Nissan Quaskai, dan je bil celo link za navodila, vendar datoteke tam ni več, da bi lahko pogledal.
Kaj napiše za aerial - antena?
Na francoskem forumu piše, da se da v meni samodiagnostike in ostalih skritih funkcij s pomočjo navodil za Nissan Quaskai, dan je bil celo link za navodila, vendar datoteke tam ni več, da bi lahko pogledal.
Kaj napiše za aerial - antena?
Espi 1,9 dci v penziji...trenutno 5008 1,6 HDI ==> Upam, da spet Espi, kmalu...
sedi pet, pa jaz sem ga tudi vrtel oziroma sem ga zavrtel ene 3x pol pa sem obupal, stiskal še one knofe 1,2, v glavnem vse kar ma puščico gor dol, levo desnogostia napisal/-a:Sinko, mi je znesl...sinko napisal/-a:mater kak se pride v ta menu jaz sem nekaj stiskal, ugasno radio drzal tipko SET pa mi nic ne pali![]()
Ob ugasnjenem radiju držiš tipko SET in vrtiš gumb na radiju (za glasnost). Vrti, vrti, ne obupat in pokaže se naenkrat meni za samodiagnostiko...
grem probam zaj pa da vidim kaj se da sfuk*ti
še nekaj kaj kdo ve kak se zbrise route pointe ko ti ostanejo na displeju dal reset ne pomaga, ne najdem pa kje zbrisat
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
ewo posnofiro, zbriso errore, ki jih je blo 15 vse zaradi krekaknega DVD-ja
drugače pa dela vse, vglavnem če ti anena kaj j*** ti more pri self diagnostiki goret kaka druga lucko kot pa zelena, meni gori zelena in tudi ce pogledas naprej ti napise ce je naprava pravilno povezana in če dela
ja onega dreka pa ne vem in ne morem zbrisat gre pa mi posteno na falus, elektrike se mi lih ne da odklapljat ki pol treba spet vse memorizirati od sajb sedežov, radia ...
drugače pa dela vse, vglavnem če ti anena kaj j*** ti more pri self diagnostiki goret kaka druga lucko kot pa zelena, meni gori zelena in tudi ce pogledas naprej ti napise ce je naprava pravilno povezana in če dela
ja onega dreka pa ne vem in ne morem zbrisat gre pa mi posteno na falus, elektrike se mi lih ne da odklapljat ki pol treba spet vse memorizirati od sajb sedežov, radia ...
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS