Laguna 1,majhni problemi

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
novinec

Odgovor Napisal/-a novinec »

To je tisti display zgoraj pod sipo?
novinec

Spet me nekaj zanima.Sedezi v limuzinsko laguno,pasejo iz karavana. In ali pasejo iz novejsih letnikov. :oops: :?
novinec

clio open napisal/-a:
novinec napisal/-a:Sem opazil,da mi je crknilo pol osvetlitve za display na katerem je prikazana zunanja temperatura in ura.A to je display "kaput",al se da porihtat? Pa a se da dobit platno za sedeze v istem vzorcu,ki ga imam.Recimo,da bi ga narocil na renault servisu.Je kdo to prakticiral?
To bi blo fajn vedt;
No,ce bo koga zanimal,sem se pozanimal na malgaju za platno oz. zgornji del prevleke naslonjala. Dobra novica je, da je mogoce narociti v istem vzorcu kot ga imas. Slaba novica je pa cena. Ker nisem imel stevilke sasije za povedat,sva eno srednjo ceno vzela. Okoli 350 eur. :shock:
novinec

novinec napisal/-a:Spet me nekaj zanima.Sedezi v limuzinsko laguno,pasejo iz karavana. In ali pasejo iz novejsih letnikov. :oops: :?
Iz karavana v limuzino ne ge.Ali gre iz letnika 2000 v letnik 1995,obe limuzina?Je kdo ze menjal?
novinec

Avto laufa po treh cilindrih. Sicer ne opazim v sami odzivnosti motorja skoraj nič,niti pri končni(cca. 180km/h). Kabli so novi,kapa in rotorček nov.Se mi pa zdi da ob umirjeni vožnji skos malo cuka,ampak čisto na izi.Kaksna ideja?
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Če bi avto laufal po treh cilindrih potem bi to občutil na moči, odzivnosti in vse. Avto bi bil kot da ma 40 konjev.
Za začetek preveri zračni filter, loputo (zna bit umazana). Svečke si tudi zamenjal? So prave?
novinec

Servis je bil narejen 5000km nazaj.Svečke so prave. Če potegnem vžigalni kabel s 4.cilindra,se zvok motorja ne spremeni nič. To pod prostim tekom.Motor potresa. Če zamenjam svečke,na 4.cilindru spet ne dela,na 3. recimo pa dela.
novinec

Noben ne ve? :?
Uporabniški avatar
schik

Pelji na tester. Verjetno tuljava (če jo imajo ti motorji pa ne vem). Pomoje je na elektriki napaka in bo najbolj vidna na testerju. Samo če pa na moči ni razlike pol ne vem. Ponavadi se občuti.
novinec

No,so fantje na servisu v Logatcu ugotovili,da je verjetno kaj z ventilom narobe. Za kaj več,bi bilo treba glavo dol vzet. Predviden strošek 1000-1200 €,če ni nič drugo narobe. No,pa sem se odločil za menjavo motorja. Kupil motor,zdaj pa nihče nima časa da bi to zamenjal,jaz pa niti dvigala niti škripca. Cene menjave so uhuhu. Pooblaščenec 500€+,fušerji 200+.Pozna kdo cenejšega?Saj gre za isti motor,samo kompresor klime pa to je za prešraufat. No,pa sem se s kolegom pogovarjal,da bi ga pri njem doma. In zdaj bistvo. Motor stoji eno leto,zunaj,pokrit. Kaj naj pričakujem,a naj menjam ali ne?To,da je potrebno velik servis narest mi je kristalno jasno. Ne bi rad menjal motorja,da ugotovim,da drugi motor ni v redu. Je pa motor od forumaša,tko da računam na fer play. Kako je s kodnim varovanjem motorja? Kakršna koli info o tem mi je dobrodošla.
Uporabniški avatar
buldog
Kraj: celje

Odgovor Napisal/-a buldog »

Lp
Vidim, da se ti s to laguno ves čas nekaj dogaja. Moram ti povedat, da imamo doma dve laguni 1, ena je sicer faza dve in obe delata kot urici. Tako, da imaš očitno malo smole. Jaz bi na tvojem mestu vzel glavo dol (te nič ne stane) in jo dal nekomu pregledat, če je res težava v njej, ker boš potem zagotovo vedel kje si. Če je težava res v ventilu in imaš drug motor lahko menjaš samo glavo (manj umazano delo), ali pa cel motor. Glede tega, da je motor stal nekaj časa zunaj jaz nebi preveč kompliciral. Sem pred nekaj leti posedoval enak motor , ki je stal zunaj kar štiri leta. Edino kar sem storil glede tega je, da sem ga pustil nekaj časa utekati. Verjetno bo v avtomobilu ostala stara elektronika (računalnik, imobilizator), zato glede kodnega vžiga ne bi smel imeti težav. Če pa se bodo pojavile kakšne težave pa prenesi senzorje, vbrizg s starega motorja, da bodo vsi paramerti ustrezali računalniku. Vse to ti pišem iz lastnih izkušenj tako, da kar pogumno. Pa še to: menjaj zobati jermen dokler imaš motor še zunaj, je namreč dosti manj problemov.
novinec

Ma niti ni toliko problemov. Avto mi super dela,se mu pa verjetno kilometrina pozna. Kar hitro hiti proti 320 tisoč. Pa z mojo težko nogo... :roll:
No,jaz jo imam za zelo dober nakup.
Hvala ti za odgovor. Bom poročal. :wink:
novinec

Mam en problem,ki se mi je pojavil danes. Včeraj smo prišli z morja in malo prej se usedem v avto in nekaj smrdi. Kot da bi se kakšna elektronika žgala,avto pa sploh ni delal. No,po tem,ko sem malo pregledal okoli,da se ne bo vse skupaj vnelo,saj z majhnim otrokom not glih ne more biti zanimivo bežat iz gorečega avtomobila,smo se odpeljali kak kilometer,dva. No,vonj potegne ventilacija not. Po ovohavanju okoli avtomobila,poleg tega,da sem dobil občutek,da sem pes,nisem ugotovil nič. Ponovil postopek znotraj,rezultat isti. Nič. Zdaj,a je možno,da je katalizator zanič? To bi se mi še nekako najbolj logično zdelo. Mi je pa danes ponoči nekdo vsekal z nogo v prednji levi blatnik in naredil udrtino na mestu kjer z notranje strani pridejo varovalke,je mogoče to vzrok? Ampak predvidevam,da bi avto moral vsaj prižgati,preden se karkoli začne žgat. :?
Uporabniški avatar
schik

Ni nujno da avto laufa in pride v stik. Sem videl kk se vname tudi ko avto ugasneš. Bili so pa podobni simptomi prej. Preveri ročko za prižiganje luči tam pri volanu. Ročka včasih pušča take simptome.
novinec

Eh ja,podvozje zrihtano (končno). Zamenjano praktično vse kar obstaja. :lol:
Motor čaka na vgradnjo oz. da se nabavijo še ostali deli. No,tu bi se ustavil. Katero sklopko se splača vzet pa kje? Pa še nekaj, nisem dosti gledal kako je blatnik gor. A je samo privijačen ali je tudi kaj spajkano,švasano ali karkoli?
Odgovori