Pozdravljeni imam laguno letnik 1997 2.0 alize...avto ima 192.000 prevoženih in me zanima kaj je narobe da mi avto laufa na prostem teku na 500 obratih in pa zaganja se...pa tudi med vožnjo recimo ko se peljem v peti 70 kdaj malo cukne....eni so mi rekli da je kriv motorček prostega teka...kaj vi mislite??
recimo ko se peljem 70 v peti kdaj pa kdaj malo cukne samo...če pa ga dam v nižjo pa gas do konca nena nič zatrukira..vleče tak kot more..edino na štangasu mi laufle prenizko na 500 obratih pa motor se zaganja..kazalec za obrate malo skače
Jure180 napisal/-a:recimo ko se peljem 70 v peti kdaj pa kdaj malo cukne samo...če pa ga dam v nižjo pa gas do konca nena nič zatrukira..vleče tak kot more..edino na štangasu mi laufle prenizko na 500 obratih pa motor se zaganja..kazalec za obrate malo skače
pa ti tudi en čas cuka pa pol spet neha? pa npr ko se voziš dlje lpo dela in pol ko ugasneš avto ti spet začne cukati pa se pol umiri čez nek čas??
Men se neki tacga trenutno dogaja (obrati skačejo u štandgasu od 1.500 pa do tega da tok padejo da kr krepne) in je kriv senzor podtlaka, ki ga grem dans menjat, motor pa je 1.8 16v!
Ne med vožnjo mi samo enkrat cukne glih tolko da čutiš malo......na štangasu pa pa skače med 500 in 600 obrati...ker ko sem mel prejšno laguno je lepo laufala na 900 obratih...je pa bla 1.8...amm
JožaGulikoža napisal/-a:Men se neki tacga trenutno dogaja (obrati skačejo u štandgasu od 1.500 pa do tega da tok padejo da kr krepne) in je kriv senzor podtlaka, ki ga grem dans menjat, motor pa je 1.8 16v!
če je tk koker na posnetku, je kriva lambdna sonda. mel isti probelm, zamenjali pa dela zdej normalen, drgač, če jo pa kr izklopiš iz konketorja tud dela pol naprej normaln, edin poraba je malo večja.
Jure180 napisal/-a:recimo ko se peljem 70 v peti kdaj pa kdaj malo cukne samo...če pa ga dam v nižjo pa gas do konca nena nič zatrukira..vleče tak kot more..edino na štangasu mi laufle prenizko na 500 obratih pa motor se zaganja..kazalec za obrate malo skače
Evo enako je blo pr men, krivi so bli vžigalni kabli. Preveri če so ok