Scenic II Pri vžigu hudo ropota
Scenic II Pri vžigu hudo ropota
Scenic 06 letnikII
Pri vžiganju avtomobila hudo ropota nekaj sekund, kod da se ricelj od zaganjača ne vrne nazaj. Začelo se je postopoma ne pri vsakem vžiganju... sedaj po 5 mesecih pa je napaka stalno prisotna. Vedno ko avto vžgeš hudo ropota 2-4 sekunde nakar preneha. Zaganjač je zadaj za mašino in je zelo teško priti do njega.... pred mesecem sem ga odstranil ter temeljito spucal ampak efekta nobenega.
Mogoče kdo že imel isti problem in kaj je bil vzrok?
Hvala za odgovore.
Pri vžiganju avtomobila hudo ropota nekaj sekund, kod da se ricelj od zaganjača ne vrne nazaj. Začelo se je postopoma ne pri vsakem vžiganju... sedaj po 5 mesecih pa je napaka stalno prisotna. Vedno ko avto vžgeš hudo ropota 2-4 sekunde nakar preneha. Zaganjač je zadaj za mašino in je zelo teško priti do njega.... pred mesecem sem ga odstranil ter temeljito spucal ampak efekta nobenega.
Mogoče kdo že imel isti problem in kaj je bil vzrok?
Hvala za odgovore.
ja ja no in??
verjetno loputa za kroženje zraka v kabini. Sicer naj pa še kakšni drugi majstri povejo kaj mislijo 
http://www.renault-klub.si/forum/viewtopic.php?t=12718
http://www.renault-klub.si/forum/viewtopic.php?t=12718
Poizkusi tole: pred zagonom luči preklopi na pozicijske (en klik)
Pri moji Laguni II sem ugotovil, da mi občasno ob vžigu ropota pod motornim pokrovom. Nato sem ugotovil, da je to pri sprednjih (leva)
lučeh, namreč ob vžigu se luči vsakič nastavijo na izbrano pozicijo in
zgleda, da včasih nekaj ni vredu z motorčkom ali pa se zobniki zataknejo
ali nekaj?
Vglavnem sem pomirjen, da ni nič narobe z motorjem. ZAENKRAT
Pri moji Laguni II sem ugotovil, da mi občasno ob vžigu ropota pod motornim pokrovom. Nato sem ugotovil, da je to pri sprednjih (leva)
lučeh, namreč ob vžigu se luči vsakič nastavijo na izbrano pozicijo in
zgleda, da včasih nekaj ni vredu z motorčkom ali pa se zobniki zataknejo
ali nekaj?
Vglavnem sem pomirjen, da ni nič narobe z motorjem. ZAENKRAT
Elfer forever
Enako ropotanje se je danes pojavilo na mojem Scenicu. Isto je 1.6 motor, letnik 2007. Ob vžigi je spredaj zaropotalo (cca 2 sekundi), zato sem avto ugasnil ter ga ponovno poizkusil vžgati. Uspelo mi je šele v tretjem poizkusu. Je sicer dvakrat motor vžgal a ni imel nobene moči. Sem že bil na servisu (je še v garanciji) in so me naročili ob 16-tih. Pravijo, da bi lahko bilo nekaj narobe z jermenico. Javim o popravilu popoldan.
Brko
Brko