homologacija pneumatike

Homologacije, zakoni, predpisi
Uporabniški avatar
zizek
Kraj: Lendava-Trimlini

homologacija pneumatike

Odgovor Napisal/-a zizek »

Imam en problem.Rad bi homologiral gume 195 45 16 in zaradi tega bi moral kupit tudi druga platišča so mi zatrdili na reno- nissan slovenija.Jaz pa platišča nimam namen zaradi tega kupovat.Im me zanima, če bi mi gdo lahko posodil kake dokumente od 16col-skih platišč ,da bi zrihtal homologacijo.Seveda plačam.Hvala.
Uporabniški avatar
croma_man
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a croma_man »

sposodi si 16ke s to dimenzijo gum in pejt vpisat, sej ti na kartončku ne piše kater model feltne je.
Slika
Fiat Coupe 2.0 16V Turbo SOLD
Volvo 850 2.3 T5 20V Turbo SOLD
Renault Laguna 2.0 RXE '94 SOLD
VW Passat 1.8 20V Turbo Variant
Renault Express 1.4 RT '99
Uporabniški avatar
zizek

Saj jaz mam orginal 16- ke z temi gumami,ali rekli so da moram od feln meti papire.Ne kužim.
Uporabniški avatar
zizek

Nihče nič neve? :cry:
Uporabniški avatar
oasis91
Kraj: ilirska bistrica

Odgovor Napisal/-a oasis91 »

zakaj pa moraš homologirat če imaš original feltne? :oops:
Uporabniški avatar
Drmo.JR
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a Drmo.JR »

zato ker ima serijsko 205 45 16 in je kr nekej dražja guma od 195 45 16 ki bi jo rad dal na avto.
Slika http://www.enigma-motorsport.si" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
oasis91
Kraj: ilirska bistrica

Odgovor Napisal/-a oasis91 »

aha nism vedu..

:wink:
Uporabniški avatar
zizek

Drmo.JR napisal/-a:zato ker ima serijsko 205 45 16 in je kr nekej dražja guma od 195 45 16 ki bi jo rad dal na avto.
Sploh se mi negre za ceno.Nekak boljši občutek mam na volanu z ožjimi, in bolj poskočen je avto. :? :roll:
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

kaj pa če daš gume gor na te felne ki jih imaš pa se zapelješ do lpp al rti pa rečeš da bi vpisau gume?
kaj ti majo za težit?
Uporabniški avatar
zizek

Doctor DJ napisal/-a:kaj pa če daš gume gor na te felne ki jih imaš pa se zapelješ do lpp al rti pa rečeš da bi vpisau gume?
kaj ti majo za težit?
Saj se tak vozim že drugo sezono samo se bojim ,če bo kak plavec začel težit.Zval sem pa na Lpp pa so mi rekli ,da rabim pač neko potrdilo od uradnega zastopnika za renault- slovenija.Oni pa so mi rekli da moram nabavit papire od platišč na katerem piše kake gume lahko grejo na ta platišča.Jaz pa mam orginal platišča od rs-a,pa ni vredu.Nič ne kužim.Na RTi pa sem zovakal tri dni,pa mi zaenkrat ni uspelo nobenega dobit na telefon. Vedno me samo nekam vežejo pol pa nihče ne dvigne telefon,katastrofa.
Uporabniški avatar
JaaN
Kraj: SLO - 04

Odgovor Napisal/-a JaaN »

Tudi sam sem imel problem z homologacijo original platišč (ker tovarniško je vpisana samo dimenzija s katero avto pride iz tovarne).
Nato smo malce "preuredili" papirje in je šlo skozi. Brez tega pa komplicirajo na lpp da boli glava...
2,0 TFSI & Clio III 1.4 16v Dynamique
perek
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a perek »

Jaz bi pa rad dal na svojega cliota letnik 2001 1.4 16V 98 PS gume 185/60/14 na original jeklena platišča.Zdaj pa me zanima,če se da homologirat samo omenjene dimenzije gum na originalna jeklena platišča,ter kolikšna je cena za omenjeni postopek?
Uporabniški avatar
kripo
Kraj: Schkofia Lokka

Odgovor Napisal/-a kripo »

Vse se da narediti z malo "olepšavami" TUV papirjev ..

Predno pa daste neke nenormalne ali pa drugačen dimenzije na svoj avto, pa poglejte, ali je še smiselno dajati takšno dimenzijo gor, da vam ne bo potem števec lagal ..

Saj je na spletu dosti teh strani, kjer se da to preveriti ..

Kaj vam pomaga homologirana dimenzija 20'', če ti pa pol kaže števec za 45% preveč/premalo ..
Uporabniški avatar
IcEm4n
Kraj: LJ kotel

Odgovor Napisal/-a IcEm4n »

Jst že več kot en mesec čakam na to kur*evo homologacijo (isto originalne feltne). Sem pa isto dal homologirat dimenzijo, ki originalno sicer ni predvidena za moj avto (no, vsaj jst nikjer nisem zasledil), se pa najdejo TÜV-i, ki pa dokazujejo, da paše (odstopanja je nekje 1,5%). Da ne omenjam kako me je dr*u zrd papirjev (za katere mi je nazadnje še težil, češ zih so sam cifre spremenjene, da se potem use ujema - kar je sicer res (ker točno tiste kombinacije podatkov, ki sem jih jst nucu, nisem nikjer najdu), ampak koliko % gre čez homologacijo s ponarejenimi papirji!?!?!?)

zizek, ti na netu najd papirje katerihkol feltn, da imajo isto colažo, isti širino (J), iste dimenzije pnevmatik in isti ET, pa bi mogl it čez.
Uporabniški avatar
kripo
Kraj: Schkofia Lokka

Odgovor Napisal/-a kripo »

Že več kot mesec dni? Hm .. To je pa nekam dolgo. Jaz sem ponavadi dobil kaj kmalu .. Sicer so ti pa dali neko potrdilo, da si dal zadevo homologirati in je itak "vseeno" kako dolgo bodo mučkali :wink:
Odgovori