Hvala Renault- Nikoli več!!!!
Da še sam posežem v debato: te dni enkrat gre avto na servis pri 120k km. Ali se mi splača menjat še to? Je boljše, da se menja preventivno? Mašina 1.9, 88kW, l.05.
Hvala!
Hvala!
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
to tut mene zanima da me ne bo kak infarkt ruknu če bo treba kaj menjatjony_1 napisal/-a:eno vprašanje, veliko berem o teh ojničnih ležajih, pa me zanima če imajo te težave tudi novejši motorji (euro4) 1.5 dci 105 km in 1.9 dci 130 km (od 2006->). Zdej glih kupujem še en avto pa ne bi rad mel poznejših težav!
LP
Hja, to je pa dvorezno... Kaj pa če ti tak majster zaj. zadevo do konca? Kako ga boš držal za odgovornost? Kako boš, če boš, uveljavljal garancijo za opravljeno storitev in vgrajene delo po npr. 10 mesecih? Potem ugotoviš, da cena ni vse...mateichk napisal/-a:servise še nikol nism osebno delu na pooblaščencu k zna kakšn popoldanc velik bol in za ugodno ceno zrihtat tko k je treba
Sam se nagibam raje k preverjenim mojstrom, ki imajo svoj d.o.o. in mi lahko izdajo tudi račun in nudijo garancijo na opravljeno storitev... Verjetno pa so s ceno nekje med garažnjaki in pooblaščenci...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Oz. na koncu vidiš, da tistih 30 EUR ki jih prišparaš desetkrat preplačaš ko se zadeva zakomplicira.
Sam sem imel tak primer, ravno pri menjavi vodne črpalke, ki je spustila po 4000km, tako sem lahko reklamiral v trgovini oz. mi je v trgovini verjel da je bila montaža strokovna, saj sem menjal na pooblaščencu in mi povrnil vse stroške.
Pred kratkim pa mi je kolega zamenjal zavorne diske in ploščice, sicer je mehanik. Zadnji diski so črni, zgriženi in spisani po 15.000 km bolj kot prejšni pri 200.000 km - vozim pa samo po avtocesti. Pa se lahko obrišem pod nosom. Pri delu sem prihranil 20 EUR, disk pa stane 120 EUR....
Sam sem imel tak primer, ravno pri menjavi vodne črpalke, ki je spustila po 4000km, tako sem lahko reklamiral v trgovini oz. mi je v trgovini verjel da je bila montaža strokovna, saj sem menjal na pooblaščencu in mi povrnil vse stroške.
Pred kratkim pa mi je kolega zamenjal zavorne diske in ploščice, sicer je mehanik. Zadnji diski so črni, zgriženi in spisani po 15.000 km bolj kot prejšni pri 200.000 km - vozim pa samo po avtocesti. Pa se lahko obrišem pod nosom. Pri delu sem prihranil 20 EUR, disk pa stane 120 EUR....
mislil sem popoldanca kot servis z izdajanjem računa in garancijorobertp napisal/-a:Hja, to je pa dvorezno... Kaj pa če ti tak majster zaj. zadevo do konca? Kako ga boš držal za odgovornost? Kako boš, če boš, uveljavljal garancijo za opravljeno storitev in vgrajene delo po npr. 10 mesecih? Potem ugotoviš, da cena ni vse...mateichk napisal/-a:servise še nikol nism osebno delu na pooblaščencu k zna kakšn popoldanc velik bol in za ugodno ceno zrihtat tko k je treba
Sam se nagibam raje k preverjenim mojstrom, ki imajo svoj d.o.o. in mi lahko izdajo tudi račun in nudijo garancijo na opravljeno storitev... Verjetno pa so s ceno nekje med garažnjaki in pooblaščenci...
Mislil sem razliko v ceni, ki jo računa en X nepooblaščen servis in tisti, ki ti naredi doma v garaži-zastonj ti ne bo noben naredu, na konc je pa verjetno bolje da ti naredijo nekje kjer imaš garancijo. Kot je že nekdo napisal, dokler je vse uredu je vseeno, ko gre pa kaj narobe potem pa dvojno plačaš.
Po besedah izkušenega mehanika, ki ima Renaulte v malem prstu, sta ok. Zlasti 1.5 in novi 2.0!jony_1 napisal/-a:nobenega odgovora še ni bilo na vprašanje, ali sta tudi novejša dci motorja (1.5 105 in 1.9 130) podvržena tej napaki. Ja nič pol pa ne bom reskiral s temi motorji. gremo na druge znamke.
Sicer pa glede servisnih intervalov in težav (turbina!!!) mi je rekel tako...v Primeri je isti motor kot v Laguni (1.9 dci). Pri Primeri skoraj ni bilo okvar turbin (na servisu, na katerem je zaposlen, niso menjali niti ene!), z Laguno 2 pa vsi vemo kako je bilo. Dejstvo je, da ima Nissan servisni interval na 1 leto oz. 20.000km, Renault pa na 2 leti oz. 30.000km. In tu tiči največji krivec vseh težav!
Menajava olja na 20.000 ali celo na 15.000 km in te nima kaj skrbeti!
Priporočena tudi redna menjava naftnega filtra (oz. vsak drug servisni interval)!
2,0 TFSI & Clio III 1.4 16v Dynamique