Clio RS 200 Cup Racing Blue
Bravo, čestitam. Bravo.
Upam, da še nisem prepozen z nasvetom o utekanju. Me ni blo na forumu en teden zaradi dopusta.
Sem se lani full pozanimal za mojega, kako je z utekanjem. Tudi Vinko Kernc (AvtoMagazin) mi je svetoval tako kot svetuje proizvajalec in sicer:
- vse vedno pri dobro ogretem motorju,
- prvih 1000km do 4000 rpm
- potem do 3000km do 5.500 rpm
- pri 4000km menjava olja, da gredo opilki ven
- potem do 5000 še malo čuvat
- nato pa samo piči do limiterja.
- še enkrat: vse seveda pri dobro ogretem motorju.
Ja vem, da je muka po avtocesti se v šesti vozit 140km/h, ampak to je naložba za prihodnost.
Če rabiš še kakšen nasvet, ni problema. Npr. za zimske gume oz. železne feltne na RS-a montirat sem tudi skoraj doktoriral.
Veliko varnih kilometrov ti želim.
Upam, da še nisem prepozen z nasvetom o utekanju. Me ni blo na forumu en teden zaradi dopusta.
Sem se lani full pozanimal za mojega, kako je z utekanjem. Tudi Vinko Kernc (AvtoMagazin) mi je svetoval tako kot svetuje proizvajalec in sicer:
- vse vedno pri dobro ogretem motorju,
- prvih 1000km do 4000 rpm
- potem do 3000km do 5.500 rpm
- pri 4000km menjava olja, da gredo opilki ven
- potem do 5000 še malo čuvat
- nato pa samo piči do limiterja.
- še enkrat: vse seveda pri dobro ogretem motorju.
Ja vem, da je muka po avtocesti se v šesti vozit 140km/h, ampak to je naložba za prihodnost.
Če rabiš še kakšen nasvet, ni problema. Npr. za zimske gume oz. železne feltne na RS-a montirat sem tudi skoraj doktoriral.
Veliko varnih kilometrov ti želim.
samo kukr je men znano, naj bi sicer motorji že bli utečeni na mizi, preden so vgrajeni v avto? ne vem, sej zdej mojga neki ne tiščim, mrzlega avta itak nobenga nikol nism, segretega pa zdej tut ne glih neki fino, pač dinamična vožnja tm do ene 5000obratov pri res segretem. sem pa tja sicer tut mal več kak trenutek, samo mislim da mu to nima kej škodit, mam pa zdej narejenih približno 800 kilometrov.
Clio Renault Sport 200 Cup Racing Blue
evo, ta tedn sem imel dopust, tku da smo z fotrm doma nardila nov parking, se razume da za nov avto.
v bližnji prihodnosti pride še nadstrešek.
danes pa sm avto prvič opral, ker je bil že res umazan, samo izgleda da dolgo ne bo čist, ker je pri nas precej oblačno. tuki je pa še neki slik, barva meni osebno res pride lepo do izraza, ko je avto sveže opran:

Clio Renault Sport 200 Cup Racing Blue