Danes sem bil na servisu pa me je skoraj kap. Avto Megane DCI 1.9 je do zdaj tekel v redu. Včeraj pa sem se peljal čez železnico pa je nekaj udarlo in motor je začel nabijat. Zapeljem danes na na servis in problem je ojnica. Torej popravilo ali menjava motorja. Avto ima 180kkm. Redno servisiran kot piše v knjižici. In kaj sedaj?
Se malo pozanimam in ugotovim da je teh težav kar nekaj. Problem bi naj bil v predolgem servisnem intervalu za menjavo olja in preslabih materialih
Koliko vas je ki ste imeli enake probleme?
Ima kdo kako idejo kaj naj naredim?
lp
OK. kako pa ugotoviti, kdaj so ojnični ležaji na koncu?. Moj motor še dela, samo mislim da je to pri prvem cilindru nekaj klocka.
Sem se prej pogovarjal z enim nekje iiz Krškega ki obnavlja te motorje. Ima kdo kake izkušnje s tem?
Kaj res nihče ni še obnavljal tega motorja? A res nihče ne pozna modela iz Krškega ki obnavlja te stvari?
Pri mojem motorju je za ojnične ležaje verjetno že prepozno. Če se čuje klockanje in struganje.
lp
Mene pa zanima če imaš avto od novega ali kako starega in s koliko kilometri si ga kupil? Na koliko km si menjaval olje? 30.000km? Kakšno olje si uporabljal?