Laguna 2 kadi in nikamor ne gre
Laguna 2 kadi in nikamor ne gre
Danes se je z mojo laguno 2 (1,9 dci 88kw) začelo nekaj dogajat. Ko je avto hladen pri obratih do 1800 kadi (gost črn dim) in se čudno vozi...če držim konstanten gas je kot bi se guncal, naprej, nazaj. Ko ga na mestu pohodim rata (črna) dimna zavesa. Ko se pa segreje pa kadi manj ampak nikamor ne gre. Nobena lučka ne gori in gre čez 2000 obratov in mislim na ga ni vrglo v servisni program. Skratka gas do konca avto nikamor in kadi, nobena lučka ne gori in občasno se sliši čuden zvok mašine okrog 1400 do 1600 obratov. Kaj bi to lahko bilo? Prosim pomagajte. Hvala
Renault Laguna GrandTour 1,9 dci privilege lux
V primeru črnega dima bi jaz prvo preveril EGR ventil...zgleda da je zahinavil...ponavadi je zato črn dim....ales30 napisal/-a:turbina mogoče
Priporočam tudi eno konkretno furo pa AC...ene 5 minut zgasom v polno...naprimer 4 ali 5 prestava v full obrate....da zmeče vso svinjarijo ven...
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Bil sem na servisu v Samoboru (HR), kjer je na dobrem glasu Bosch car service-Dizel center. Vsi iz bližnje okolice vozijo dizle na servis tam, tudi iz Slovenije. Diagnoza je bila, pokvarjen nekekšen rele ki gre od turbine do računalnika in daje informacije glede krmiljenja motorja. Avto so prevzeli in ga niso izdali iz servisa dokler ni bil 100% da je ok. Zdaj gre avto bolj kot prej, tišji je in bolj odziven.
Cena je bila 850 kn (118 eur). 3x mehanična storitev (180 kn=1 ura oz. 25 eur). 1x diagnoza 260 kn (36 eur) in materjal 50 kn (7 eur). Vse skupaj je kar dosti, ampak glede na to da bi mi v nm na uradnem servisu menjali dize...je to zelo poceni. Vem da so delali bajpase in merili parametre pri hladen in segretem avtu. Vozila ne dajo iz servisa dokler ni avto 100%.