Imam problem. Šel mi je motor na Meganu letnik 2005. Uradnja diagnoza je okvara ojničnih ležajev in posledično tudi gredi. Avto ima sicer 170.000 km. Motor pa je 1,9 dci 120KM(F9Q B8 ).
Vozilo bi rad poštimal, da bo vozno vsaj še nekaj let. Strošek uradno obnovljenega motorja je astronomski, nekje v rangu vrednosti avtomobila, pri nakupu rabljenega motorja pa tvegaš da dobiš nekaj kar ne bo delalo, ob tem da sem popolnoma netehničen tip in da lahko kupim tudi motor za spačka pa verjetno ne bom opazil razlike .
Zanima pa me ali ima morda kdo izkušnje z odpravljanjem tega problema oziroma iskanjem rabljenega motorja. Tudi za kontakt kakšnega relativno poštenega preprodajalca bom zelo hvaležen.
ja pa kaj ni blo nekje govora da dobiš obnovljen motor za 2000€ ? mislim da pa tak malo pa tudi ni tvoj vreden, če me spomin ne vara mislim da je od moje brat za cliota II 1.5dci-ja pred kakimi 2 leti dal 1.500€ za obnovljenega v TPV-ju
sicer pa probaj starega v vozno stanje dat, če se splača, če je samo gred pa ležaji, zraven še po moje tudi ojnice. Dokler je še blok cel če še je pomoje ni taki strošek, smao nekoga moreš met da ti to razmeče
ahotic napisal/-a:Aha, govorim o ponudbi za tovarniško obnovoljen motor z garancijo. Tam pride motor približno 5500 € + delo.
Tolk še tvoj cel megane ni vreden z dobrim motorjem.
Moj predlog, zapelji se v Italijo in iz enega zbitega vzemi motor...aja pa preveri koliko kilometrov ima avto...kontakt in prečekiraj....
Motor je ponavadi dober, vsaj spodnji del...
Vem, da moj post nič ne pomaga, vendar me nekaj zanima.
Veliko berem o okvarah ležajev na Dci motorjih (ponavad od 120-170 k km).
Ker imam sam isti motor, me zanima kakšni so simptomi, če so ležaji v okvari?Se sliši kak kovinski zvok, mogoče pri višjih vrtljajih??
Al ni druge, kot karter dol pa pogledat
megane-dci-91 napisal/-a:Vem, da moj post nič ne pomaga, vendar me nekaj zanima.
Veliko berem o okvarah ležajev na Dci motorjih (ponavad od 120-170 k km).
Ker imam sam isti motor, me zanima kakšni so simptomi, če so ležaji v okvari?Se sliši kak kovinski zvok, mogoče pri višjih vrtljajih??
Al ni druge, kot karter dol pa pogledat
Jaz pred samo okvaro nisem slišal nič. Začelo se je z rahlim udarjanjem v motorju. Čez cca. 30 km, ko sem se že peljal k mehaniku, pa je ropotalo že toliko naglas, da se je slišalo da je nekaj res narobe.
ahotic napisal/-a:Aha, govorim o ponudbi za tovarniško obnovoljen motor z garancijo. Tam pride motor približno 5500 € + delo.
Tolk še tvoj cel megane ni vreden z dobrim motorjem.
Moj predlog, zapelji se v Italijo in iz enega zbitega vzemi motor...aja pa preveri koliko kilometrov ima avto...kontakt in prečekiraj....
Motor je ponavadi dober, vsaj spodnji del...
Motor sem našel po eni relativno OK liniji, tako da verjamem da bo stvar delovala! V nasprotnem primeru bi šel verjetno res kar v Italijo.