Zamenjava zarnice za kratke luci megane II

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

alex74 napisal/-a:To je to, ja... :smt010
Ampak un AMZSjevec je pa tud lolek... Gume pa res ni treba dol sraufat...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
denisn
Kraj: Lendava

Odgovor Napisal/-a denisn »

Ce ima pa debele prste in orjasko roko! :a2_icon_auto
denisn
Laguna II 1.8 16V - Privilage
Slika
Uporabniški avatar
sandib
Kraj: Dob

Odgovor Napisal/-a sandib »

Zamenjal zarnico brez tezav. Hvala za nasvet!!!

PS: Original rezervna zarnica je bolj rdeckaste barve kot oranzne, tako da prav cudno zgleda :?
c4nk4r
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a c4nk4r »

jaz sem pri prvi menjavi vzel obe kolesi dol zaradi boljse preglednosti. mislim da je to najboljsi postopek za prvo menjavo. Kje pa bi lahko najdo postopek odstranitve odbijaca za megana II ? :)
Renault Megane II 1.5 dCi
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

c4nk4r napisal/-a:jaz sem pri prvi menjavi vzel obe kolesi dol zaradi boljse preglednosti. mislim da je to najboljsi postopek za prvo menjavo. Kje pa bi lahko najdo postopek odstranitve odbijaca za megana II ? :)
spodaj pod avtom imas tri vijake,potem na vsaki strani v blatniku skrita po dva vijaka in pa tiste 'plasticne cepe' pod haubo :wink: najprej jih vn uzames da dobis neko plasticno letvico dol pol se pa spodaj se skriva jih ene par...se tiste vn poberes in pod temi vijaki odhaklas s sraufncigrjem pa snames odbijac dol :wink:

ni tko zakompliciran kukr je zdj tle opisan :wink:
Slika
sas454

Odgovor Napisal/-a sas454 »

prvic je res zajebano. ko sm prvic menjal se po eni uri hotel ze sut celo luc pa na kasko prijavit da mi dajo novo..
ko pa enkrat prides v foro jih menjas v 2 minutah.
pa kolesa ni treba odsraufat. najvecja fora je v tisti zaponki jest je ponavad kr dol vzamem.
dolgih nisem se menjal, baje se more odbijac dol vzet? :D
Uporabniški avatar
djordjevic
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a djordjevic »

sas454 napisal/-a:prvic je res zajebano. ko sm prvic menjal se po eni uri hotel ze sut celo luc pa na kasko prijavit da mi dajo novo..
ko pa enkrat prides v foro jih menjas v 2 minutah.
pa kolesa ni treba odsraufat. ajvecja fora je v tisti zaponki jest je ponavad kr dol vzamem.
Kako pa jo potem nazaj zahaklas?
weta

Odgovor Napisal/-a weta »

glede menjave zarnice za zasenceno luc...se moja izkusnja, mogoce bo komu v pomoc.

torej, crknila je leva zarnica. v strahu, koko zadevo zamenjati, ali peljati na servis ali se sam jebati in po ogledu filmcka, sem se odlocil, da poskusim sam.
avto megan, letnik 2007.
poskusim tako, da obrnem volan v desno, zadeva dokaj nedostopna, torej obrnem volan v levo.
poskusim odhaklat zunanji pokrov, v navodilih pise, da je potrebno zavrteti cetrt obrata v levo...obracam, pritiskam, ne gre...nato se vseeno zmakne za kakih 30 stopinj ( tezko se je obrnilo zaradi smeti, praha in kamenckov) v tem polozaju snamem pokrov ( torej obrat za 30 stopinj in ne 90 stopinj).
Nottranji pokrovcek kratke luci je najlazje dostopen tako, da ne cepis ali klecis pri gumi, temvec ZRAVEN ODBIJACA, torej pred guma...v tem polozaju z lahkoto sezes z roko do luci, sicer je to prava umetnost za zlomit roko.
spet pokrovcek obrnem v levo za kakih 30 stopinj in ga snamem.

v notranjosti otipam konektor na zarnici, poskusam ga sneti, pa je precej na trdo nataknjen. ko poskusam mocneje mi se sname cela zarnica skupaj s konektorjem. Mislil sem, da sem kaj zlomil itd...otipam lezisce zarnice in okolico, nikjer ne otipam nobene sponke ali cesa takega, samo na spodnjm delu majcen delcek, kakor da bi bil na vzmeti (premika se za cca 1 mm). Mislim, da ta delek fiksira zarnico v lezisce.

nato snemm zarnico s konektorja (paziti je treba, da novo zarnico nataknes enako, kot je bila prejsnja ( saj je konektor enak in zarnico lahko tudi obrnes, samo potem zarnica ne pade v lezisce)

zarnico skupaj z nataknjenimi kablil vstavim nazaj v lezisce na luci. zarnico sem samo nataknil in jo pritisnil v lezisce in zadeva je fiksirana (spet nobenih sponk ali cesa takega, mislim da tisti mali jezicek to sfiksira avtomaticno, ko zarnico pritisnes v lezisce)
Sledi montaza porova luci in zunanje plastike.

to sem dela prvic, trajalo cca 5 minut.

opozarjam pa, da nisem popolnoma preprican, kao je s fiksiranjem zarnice. Zadevo sem samo otipal, ne pa tudi videl. lahko da sem kaj polomil tam,vendar menim da ne, saj se je nova zarnica lepo fiksirala.
Tudi ko sem zadevo preveril na bliznjem zidu, kako sveti, nisem opazil razlik z desno lucjo.

To je moja izkusnja, mogoce bo komu v pomoc, najpomembneje pa se mi zdi, da pri montazi ne stojis pri gumi, temvec zraven odbijaca, ker je tako dostop z roko zelo enostaven.

lp Weta.
Uporabniški avatar
mateichk
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a mateichk »

pri meni je postopek potekal popolnoma enako le da sm si poravsu roko do krvi :D edina stvar ki me skrbi je ta da se slučajno žarnica ne da okol obrnit (da se zatakne žarnica samo v pravilnem položaju) ;)
Uporabniški avatar
zors
Kraj: Radeče

Odgovor Napisal/-a zors »

Prvič ko sem menjal sem menjal 40minut, dokler nisem avta dvignil in glavo postavil v blatnik da sem zadevo vidu kako in kaj.
Drugič 5 min
Tretjič 1 min

Dam pa en link ko sem ga kasneje našel

http://naredisam.blogspot.com/2009/07/k ... njati.html
Uporabniški avatar
Bor
Kraj: Tabor

Odgovor Napisal/-a Bor »

Pazit morš, da daš žarnico pravilno noter, ker če jo narobe zarvtiš jo vseeno prime vendar postrani. Ko gledaš luč se ti zdi da je vse vredu, samo ceste pa ne osvetlji enako. Tak problem sem mel k sem kupu rablenga megana sta bli obe žarnice postrani noter. Luči so svetle kot bi mel 2 svečke noter.
Dunloop

Odgovor Napisal/-a Dunloop »

ojej kdo si je pa ta sistem zmislu :mad: . Kak je zdaj stem? V navodilih v knjižici je omenjena vzmet, ki se jo odstrani in lepo potegneš žarnico ven. Samo jaz te vzmeti nisem najdu. Zato sem probal enostavno potegnat ven kot ste v temi pisali in sem se tako dolgo mučil, da sem polomu konektorje na žarnici :mad: . Zdej mi ne preostane nič drugega, kot pelat na servis, da odstranijo gume, blatnike, odbijače pa nevem kaj še, da pridejo do te fakn žarnice? Bi blo bolš, da bi bla vzmet pa da pol na izi gre žarnica ven ne pa da puliš ven pa še kej zlomiš. Tak sem meu na starem cliotu, pa ni blo problema. :mad: :mad: :mad:
postar07

Odgovor Napisal/-a postar07 »

Bor napisal/-a:Pazit morš, da daš žarnico pravilno noter, ker če jo narobe zarvtiš jo vseeno prime vendar postrani. Ko gledaš luč se ti zdi da je vse vredu, samo ceste pa ne osvetlji enako. Tak problem sem mel k sem kupu rablenga megana sta bli obe žarnice postrani noter. Luči so svetle kot bi mel 2 svečke noter.
točno tako meni sveti, na zunaj zgleda da je vse OK, žarnica na otip zgleda da je fiksirana...
zadnjič mi je na tehničnem komaj spustil čez, je rekel, da mi sveti komaj cca 30% kot bi moralo. Sedaj sem bolj pozoren in dejansko res v pravi temi, mi zelo malo osvetluje vozišče pred menoj, vsak ki me po AC prehiti, mu veliko bolje svetijo luči kot meni.
Sedaj moram preveriti, če je žarnica pravilno nameščena in ni postrani...
Če je to vzrok je OK. Upam,da ni kaj drugega narobe ss amo lučjo. Megane II je letnik 06
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

postar07 napisal/-a:
Bor napisal/-a:Pazit morš, da daš žarnico pravilno noter, ker če jo narobe zarvtiš jo vseeno prime vendar postrani. Ko gledaš luč se ti zdi da je vse vredu, samo ceste pa ne osvetlji enako. Tak problem sem mel k sem kupu rablenga megana sta bli obe žarnice postrani noter. Luči so svetle kot bi mel 2 svečke noter.
točno tako meni sveti, na zunaj zgleda da je vse OK, žarnica na otip zgleda da je fiksirana...
zadnjič mi je na tehničnem komaj spustil čez, je rekel, da mi sveti komaj cca 30% kot bi moralo. Sedaj sem bolj pozoren in dejansko res v pravi temi, mi zelo malo osvetluje vozišče pred menoj, vsak ki me po AC prehiti, mu veliko bolje svetijo luči kot meni.
Sedaj moram preveriti, če je žarnica pravilno nameščena in ni postrani...
Če je to vzrok je OK. Upam,da ni kaj drugega narobe ss amo lučjo. Megane II je letnik 06
Po faceliftu Megane II imajo le-ti drugačne žaromete... Tudi pri Scenicu II letnika 2007 je sedaj veliko lažje menjati žarnico kot pri letniku 2003...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
airbus320
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a airbus320 »

Po faceliftu Megane II imajo le-ti drugačne žaromete... Tudi pri Scenicu II letnika 2007 je sedaj veliko lažje menjati žarnico kot pri letniku 2003...[/quote]

Jaz imam G.ScenicaII (2007), zaenkrat mi še ni crklna žarnica (imam ga 4 mesece), vendar sem opazil da v blatnikih nima lukenj za menjavo sprednjih žarnic. Ko sem odprl haubo, me je pa tudi zvilo, ker tam pa spoh ni prostora za zamenjavo. A je kdo že menjal žarnice pri tem vozu?
lp
Odgovori