Puščanje manšete pri zglobu

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
fifo

Puščanje manšete pri zglobu

Odgovor Napisal/-a fifo »

Zivjo!

Ko smo menjali gume sem opazil, da je pri desnem sprednjem kolesu vse mastno. Izgleda da je spustila manseta zgloba.

Ali kdo ve koliko priblizno bo s tem stroskov ?

Pa se eno vprasanje. Avto je bil pred kakim mesecom na rednem servisu. Od takrat se mi je dejansko zdelo, da ko pocasi zapeljem cez oviro (recimo plocnik) pri sprednjem kolesu malo poci. Pri normalni voznji pa ni bilo nic pokanja ali kaksnih drugih problemov. A je vzrok tega pokanja prav v spuscanju mansete ? A je mozno da so na servisu kaj susmarili in je zato spustilo ? Ali je to samo nakljucje in se je stvar pac obrabila - avto je star 10 let.

LP,
Uporabniški avatar
adriano
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a adriano »

mene je na 19ki prišla menjava manšete 30 evrov
bobo89
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a bobo89 »

poglej doma kako je z njo, daj avto na dvigalko, dol kolo,... lahko da je popustila tista vezica oz sponka na manšeti. če je vzrok to, stisni notri mast in zatisni z novo sponko pa bo zadeva rešena=)
vsaj pri meni je blo tako...
ales30

Odgovor Napisal/-a ales30 »

manšeta je minimalni strošek.najverjetneje je počila al pa tista objemka.
Uporabniški avatar
oasis91
Kraj: ilirska bistrica

Odgovor Napisal/-a oasis91 »

če sam razdiraš doma, da vidiš kaj je rajši kr manšeto kupi pa jo menjaj sproti. Stane približno 10-15e. Kar se pa pokanja tiče, pri cliotu od prjatla je bla ravno manšeta počena in je zaradi praha in vsega kar se je tam nabiralo zglob dobil zračnost
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

V mojem primeru je počila samo objemka, manšeta je ostala cela. Novo mast noter in novo objemko. Lahko pa tudi da je počila. Obrni volan do konca desno in boš takoj videl če pade dol al ne.
Odgovori