Original avtoradio - problem s kodo

Vse ostale teme
Odgovori
Uporabniški avatar
LexLuthor

Original avtoradio - problem s kodo

Odgovor Napisal/-a LexLuthor »

Zdravo. Pri mojem radiu (original Megane II 2003 s CD) se je pojavila čudna težava.

Avto je imel zaradi popravila odklopljen akumulator. Ko smo ga spet vklopili, je radio zahteval kodo. Po pravilnem vnosu je radio deloval, vendar pa je ob naslednjem vklopu na zaslonu kako minuto pisalo ERROR, potem pa je spet zahteval vnos kode in to vsakič znova. :x

Očitno si radio več ne zapomni kode in jo zdaj zahteva vsakič, ko vklopim motor. To je zelo nadležno. Ima kdo kako idejo?
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

Hm zgleda kot da nima stalnega štroma, js bi predno bi karkoli ustvarjal samo pogledal varovalke, pa kleme na akumulatorju če je vse lepo prkloplen.. :wink: Pol pa naprej poizveduješ..
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
Uporabniški avatar
smt

Odgovor Napisal/-a smt »

Ima radio samo vnos kode ali ima vnos in shrani?
In pa seveda že omenjena možnost stalnega toka. Ker je delal pred odklopom normalno, predvidevam, da je kaka varovalka hin.

lp
Uporabniški avatar
LexLuthor

Ja, akumulator je lepo priklopljen. Ker radio bi se drugače kar ugašal sam od sebe. Tudi ostali sistemi delujejo normalno. Če bi se prekinjalo napajanje, bi se to najprej poznalo pri električnem (ne)pomiku stekel.

Torej napajanje je v redu. Vsakič, ko se radio ugasne (npr. samo za trenutek ob zagonu motorja) ali pa z izklopom na gumb on/off, se ponovi ista pesem: napis ERROR, čakanje 2 minuti in nato vpis kode (in seveda potrditev). Potem normalno igra, dokler radia ne ugasnem tako ali drugače.

Če bi šlo za normalno prekinitev elektrike, potem ne bi pisalo ERROR, ampak bi se takoj pojavila opcija za vnos kode. V mojem primeru pa je tako, da si kode enostavno ne zapomni oz. misli, kot da koda ni bila vnešena pravilno.
Uporabniški avatar
gagi'd hype

Po moje radijo ima štrom, nima pa stalnega, ker na radijo sta vezana dva kabla eden stalni ki je zato da si zapomne uro in kodo itd drug pa je ob kontaktu ko se radio prižge..

Ka se ti ura tut mogoče resetira ob tem erroru?
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
Uporabniški avatar
LexLuthor

gagi´d hype napisal/-a:Po moje radijo ima štrom, nima pa stalnega, ker na radijo sta vezana dva kabla eden stalni ki je zato da si zapomne uro in kodo itd drug pa je ob kontaktu ko se radio prižge..

Ka se ti ura tut mogoče resetira ob tem erroru?
Ne, ura ostane in tudi vse postaje ostanejo shranjene in ostale nastavitve tudi. Samo kodo"pozabi".

Kje se da varovalko za to preverit?
Uporabniški avatar
gagi'd hype

Pol štrom ma tko da to ni to (v tem primeru se ti vse shranjene postaje ob erroru zbrišejo, tud ura...).. res je nek problem v radiju.. Mogoč boš mogu celo menjat..

Kater radio pa maš točno lahk daš kako slikco?
Slika
Uporabniški avatar
blue racer
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a blue racer »

Jst na meganu mel isti problem, jst sm mel nanga prkloplen ojačevalc, takrat delal vse normalno ko pa sm nanga prklopu še xcar link pa iste težave kot ti!
Jst sm težavo rešil s tem da sm prodal xcarlink...kaj točno se je sfuzlal radiu pa nebi vedu!
Xcar link pa je mel konektor vklopljen v izhod za cd izmenjevalec....poglej če maš tam kako težavo pri konektorju za cd izmenjevalc!

Lp, Gass
Slika
** Bit podgurc je luksuz **
Uporabniški avatar
LexLuthor

blue racer napisal/-a:Jst na meganu mel isti problem, jst sm mel nanga prkloplen ojačevalc, takrat delal vse normalno ko pa sm nanga prklopu še xcar link pa iste težave kot ti!
Jst sm težavo rešil s tem da sm prodal xcarlink...kaj točno se je sfuzlal radiu pa nebi vedu!
Xcar link pa je mel konektor vklopljen v izhod za cd izmenjevalec....poglej če maš tam kako težavo pri konektorju za cd izmenjevalc!

Lp, Gass
Jaz mam tudi Xcar link. Kako si pa rešil težavo z radiem potem, ko si zadevo odklopil?
Uporabniški avatar
zizek
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a zizek »

Jaz mam tud iste težave pri kliotu. :? Stalno ko odklopim akumulator imam težave z kodo.Kaj je narobe nevem vendar jaz pol konektorje odkljapljam in vkljapljam tako dolgo dokler mi spet ne dela.Tak da mene tudi zanima ,kaj bi lahko bilo narobe.
Uporabniški avatar
LexLuthor

gagi´d hype napisal/-a:Pol štrom ma tko da to ni to (v tem primeru se ti vse shranjene postaje ob erroru zbrišejo, tud ura...).. res je nek problem v radiju.. Mogoč boš mogu celo menjat..

Kater radio pa maš točno lahk daš kako slikco?
TAKOLE izgleda
Uporabniški avatar
gagi'd hype

Sej pol če je načeloma kej narobe z radijem boš dobu tut rabljenega, k teh radijev je kr nekaj če se ne motim..

Več pa ti js nebi znal pomagat.. :wink:
Slika
Uporabniški avatar
blue racer
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a blue racer »

ko sm ga odklopu, sm tut radio.... dal nazaj na štrom vpisal kodo in potem brez xcarlinka brez problemov, nikol več vprašal za kodo!
Vendar ne vem v čem je bil problem, ker sm probal pr kolegu k je mel radio tuner list je delal brez problema!
Ne vem mogoče ga je pr men motila kombinacija ojačevalc + xcarlink!

Lp, Gass
Slika
** Bit podgurc je luksuz **
Uporabniški avatar
LexLuthor

Prav imaš, xcarlink je delal težave. Sem ga odklopil, ugasnil radio, ga še enkrat prižgal, vpisal kodo, e vola! Deluje. Potem sem MED DELOVANJEM nazaj priklopil xcarlink in sedaj celoten sistem deluje BP!

Hvala za nasvet!
Odgovori