Servisna lučka - Megane 2

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
mardziha
Kraj: Velenje

Servisna lučka - Megane 2

Odgovor Napisal/-a mardziha »

Mogoče se vam bo zdelo smešno vprašanje, bom pa vseeno vprašal. Kupil sem letnik 2008 megana 1,5 DCI 86 konjev iz Francije. Včeraj se mi je pa prižgal tak ključ oranžne oz. rumene barve in na displeyu piše "faire revision", ter zraven je narisan tak majhen črn ključek. Ker se pa na francoščino ne spoznam ne vem kaj to pomeni. Sem dal v google translate pa mi prevede to rewiev, kar pomeni za pregledati. Je mogoče to, da je nastopil čas rednega servisa. Sem pa takoj ko sm ga kupil zamenjal motorno olje in filter olja.
Zgleda pa tk:

Slika

Hvala za odgovore.
Zadnjič spremenil mardziha, dne 13 Apr 2010, 17:48, skupaj popravljeno 1 krat.
Deniss
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Deniss »

potekl je tistih 30000km, če hočeš resitirat poglej tukaj
mardziha

Sem poskusil po tistih navodili, pa ni šlo. Moti me edino tista rumena lučka, da nebi blo kaj narobe. Drugače pa avto deluje, kot bi moral.
mardziha

Sem že uredil. To je lučka za redni servis. Ni pa tk ko je napisano v tistih navodilih. Jaz sem tk naredil da sem zagnal avto. Pol pa z tipko A šel čez meni da sem prišel do "faire revision". Tu sem držal tipko cca 10 sekund pa je začel ta napis utripat. Čez cca 5 sekund mi je pa neki v francoščini napisalo pa zraven 20000 km. Pol je pa ugasnila lučka. Tk, da če je komu v pomoč.
megane-dci-91

Odgovor Napisal/-a megane-dci-91 »

Zanimivo, da majo francoski avti predviden interval na 20 000 km.K tisti za slovenski trg imajo na 30 000km.
Edino, če je bilo naknadno spremenjeno..
Uporabniški avatar
mateichk
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a mateichk »

kaj pa če je odvisno od kerega letnika? ali so bli delani vsi po istem kopitu mogoče
Odgovori