kompatiblnost Renault avtoradiev

Vse o ozvočenju avtomobilov
Odgovori
Uporabniški avatar
c.o.b.
Kraj: Ljubljana

kompatiblnost Renault avtoradiev

Odgovor Napisal/-a c.o.b. »

Pozdrav.

rabu bi pomoč in sicer, če kdo ve kok pašejo radii na različna Renault vozila - prodajam mp3 radio iz Clia III facelift letnik 2009 in me dost potencialnih kupcev sprašuje, če paše to v Megana oz. Scenica okoli leta 2006...

gre to skupi al paše samo na enake avtomobile?

Lp
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

mislim, da se je ze nekaj pisalo o tem po forumu, ce se prav spomnim ne pase zaradi displaya.
Vem da je nekdo spraseval, da bi vgradil original mp3, pa je treba potem se display menjat pa kable verjetno.
So pa tud razlicni tipi radijev, eni so tunerlist eni pa ne vem kaj ze :oops:
Uporabniški avatar
mateichk
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a mateichk »

update list :D
Uporabniški avatar
c.o.b.

sm šou brat stare teme in je res napisan neki o kompatibilnosti in pri nekaterih baje paše, nekje pa ne - mogoče pa kdo ve kakšna morta bit radia da sta med seboj izmenljiva in kje bi te podatke dubu?
Uporabniški avatar
Bosty

Odgovor Napisal/-a Bosty »

Tak primer sem imel tudi sam na CLIO RS III Phase2 (avgust 2009) in sicer gre za to, da Renault menjuje konektorje za kontrolo z obvolanskimi ročicami iz ISO v FAKRA sistem. Ravno III Ph2 je nekje vmes (ni več ISO, ni niti še Fakra), kar pomeni, da tvoj originalni MP3 avtoradio ne bo pasal skoraj nikamor.
Moj sosed je poskusil priklopiti moj originalen avtoradio v svojega cca 4-5 let starega Megana Scenica pa ni pasalo.
Jaz sem potem sicer dobil za Blaupunkt avtoradio konektorje za obvolanske ročice iz Italije za 110 EUR.
Vse to mi je poštimal Radio Vili. Pokliči jih (sina ali fotra) 01/518-41-48 in ti bodo svetovali ali je problem samo v kontroli z obvolanskimi ročicami ali komplet v konektorjih.
Uporabniški avatar
c.o.b.

bom šou kr osebno do radio vili enkrat k mam dost bliz pa itak bom dal akustiko h njim montirat pa še blaupunkt robo mam k čaka na montažo ampak bi blo fajn kej prej narest z original radiem, sam nism pa vedu da se spoznajo še na original radie... hvala

p.s. si ti montažo potem pri njih delal ker enkrat mi je govoril pri radio vili da so mel opravka s podobnim avtom - sam mam sicer navadnega, julij 2009.

Lp
Uporabniški avatar
Bosty

Odgovor Napisal/-a Bosty »

Ja pri Radio Vili sem dal delat in tudi obvolanske komande so mi tam poštimali. Prisegam na Blaupunkt že preko 10 let in prav tako na Radio Vili. Mojstri so. Naredijo tako kot je treba. Sem jim že preko 10 avtov pripeljal, pa so vsi pohvalili.
Samo enkrat sem dal sebi Pioneerja not na AvtoPhone-u za 70K SIT, pa sem ga treh mesecih prodal za 30K SIT, ker se ni dalo zvoka naštimat. To so basi odmevali, kot v Postojnski jami. Sem skoraj doktoriral iz equilajzerja.
Moj original MP3 Renault radio s prednjimi zvočniki imam doma, sploh ne mislim takšnega šrota od 4 x 20W prodajat, ker ni humano do kupcev.
V RS-u se itak tud 4 x 50W bolj švoh sliši, kadar ga pohodiš. Me mika ojačevalec...
Uporabniški avatar
c.o.b.

sam neki: tale moj radio je Tunerlist najbrž, ali je Update list? po mojem bi mogu bit Tunerlist ker je bol osnovna verzija, nisem pa nikjer zasledil... tisti v GT, RS so mal drugačni...

http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=3674314
Deniss
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Deniss »

to je pomojem UPDATE LIST, TURNER LIST so tastari pod 2004
dci

Odgovor Napisal/-a dci »

Sem pomejlu na radiovili, da vidim, kaj bodo povedali.
rdečs40

Odgovor Napisal/-a rdečs40 »

Eno vprašanje; v laguno ph1 facelift l. 99 bi rad dal radio na vsaj CD-je, lahko tudi mp3 :-) in me zanima če imam kakšno šansko s kakšnim original renault radiem ali je bolje da grem na npr blaupunkt - pogoj je namreč, da mi ostanejo komande ob volanu? Zanima me predvsem tehnično, če je možno kak novejši original renault radio priklopit, ker kakovost trenutno ni v prvem planu, ko pa bo, bo pa itak komplet vse kar je original ven letelo.
Hvala in lp
Uporabniški avatar
Stupo

Odgovor Napisal/-a Stupo »

rdeès40 napisal/-a:Eno vprašanje; v laguno ph1 facelift l. 99 bi rad dal radio na vsaj CD-je, lahko tudi mp3 :-) in me zanima èe imam kakšno šansko s kakšnim original renault radiem ali je bolje da grem na npr blaupunkt - pogoj je namreè, da mi ostanejo komande ob volanu? Zanima me predvsem tehnièno, èe je možno kak novejši original renault radio priklopit, ker kakovost trenutno ni v prvem planu, ko pa bo, bo pa itak komplet vse kar je original ven letelo.
Hvala in lp
Če boš našel kaj z ISO konektorjem (renault avtoradio), naj bi pasalo - glej radie do letnika 2008.
Če boš kupil avtoradio katerekoli druge znamke, se v večini primerov dobijo pretvorniki za display in obvolanske komande, cena posameznega pretvornika pa je nekje od 60 pa do 140€.
Slika
Odgovori