Serviser, Koroška/Štajerska za R19 16v

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
chamade_16v

Serviser, Koroška/Štajerska za R19 16v

Odgovor Napisal/-a chamade_16v »

Pozdravljeni!

Iščem pravega mojstra za temeljito diagnostiko motorja v Renault 19 16v.
Torej F7P mašino. Najlepše bi bilo, če bi bil na področju Koroške, preživel bom tudi, če bo na področju Štajerske ;).

Motor lepo vleče, ne kadi in vžiga s prve, ampak ima zlo čuden glas v prostem teku - kot da izpadajo vžigi po cilindrih.

Kot sem rekel pravi mojster je zaželjen in to čim prej!

LP Dalibor
R 19 1.8i 16v!! Ostalo so le prevozna sredstva...
Uporabniški avatar
chamade_16v

Hmm...kaj so to res tako exotični motorji, da ga ni junaka nikjer?...
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Motor ni exotičen, je motor kot motor. Kakor sem jaz razumel je področje kjer se naj bi nahajal mehanik nekoliko premajhno.

lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
chamade_16v

Pozdrav!

Motor je za nekatere že velika neznaka. Ker sem bil na enem uradnem Renault servisu na štajerskem. Pa so mi sanjali o motorčku prostega teka in MAF senzorju, česa sploh ta mašina nima.

LP D.
Uporabniški avatar
Ziiga
Kraj: Ljubljana Bežigrad

Odgovor Napisal/-a Ziiga »

Ta motor ma namesto MAF senzorja senzor temperature vsesanega zraka, potenciometer lopute in senzor tlaka v kolektorju (le tega nadzira MAP senzor). To je še star način ozr L jetronic motor.

Motorček prostega teka ima in se pogosto razštela. Pomaga prilagajanje s starim XR 25 testerjem. Temu se večina mehanikov poizkuša izogniti saj je vse na star sitem, ki ga moraš res precej poznati če hočeš karkoli delati z njim

Kako pa ti kaj stojijo vrtljaji v prostem teku? Lahko je razdelilna kapa, lahko rotor, lahko kabli... če praviš da ti "jemlje"vžig
Uporabniški avatar
chamade_16v

No vidiš take rabimo, ne pa da mi nekdo na reno servisu vtepa v glavo da je tista rdeča stvar na sesalnem kolektorju motorček prostega teka.

Štandgas stoji na 1200 U/min, če pa ga malo poteraš v obrate pa je na 1600 U/min. Ampak v obeh primerih ostane miren in ne niha.
Skrbi me malo, če vožja v takem režimu lahko kaj poškoduje mašino. KOt sem rekel: vžiga v prvo, takoj lepo zalaufa, ne kadi in lepo vleče.
Hudič je samo ker se na auspuhu sliši, da mu tu pa tam iskra izpade - pa tudi trese se malo.

Povej @Ziiga, a ti imaš možnost malo pregledat in nastavit F7P motor in kolko bi to stalo?

LP D.
Odgovori