Laguna IIb Grandtour 1,9 dCi Dynamique Confort

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
SebastjanM
Kraj: Celje

Laguna IIb Grandtour 1,9 dCi Dynamique Confort

Odgovor Napisal/-a SebastjanM »

Našel sem voz ki sem ga iskal.
Pričakuje se novi član družine :) in zvestemu staremu prijatelju (ki je seveda ostal pri hiši)
Slika

se je pridružila Laguna.

Slika

Letnik 06, 1,9 dci 120 PS, 150k km, delno usnje, tempomat, esp, abs, 6 prestav itd...
Manjka 2cm letvica na predalčku nad radijem in ne deluje sovoznikova šipa.
Drugače je avto ohranjen v piko, tako zunaj kot znotraj, uvožen je iz Francije in ima znano kompletno zgodovino, redno servisiran na renoju.

Po prvem rezervoarju mestne vožnje je pokuril 7,7 litra, kar ni malo, je pa res kratka in mestna vožnja..

Pohvala gre podvozju in zavorami, obliki in notranjosti, ok, dizel je kot dizel, nikoli nisem bil privrženec, bomo preživeli, graja pa menjalniku in armaturki, ki se ne more kosati niti s 15 let starim audijem. Menjalnik se pač ne menja z enim prstom, ko je hladen ga je treba celo nekoliko na silo, armaturka pa.. poka, škripa, skratka ne tikaj, tudi grbine iz nje spravijo kakšen zvok.
Ampak da ne bo izpadlo kot da mi avto ni všeč, nasprotno! Vse ostalo je odlično, sploh pa recimo varnost in ostalo udobje ki ti ga ponudijo za relativno majhen denar.

Če kdo ve za kakšna jeklena platišča 16" z zimskimi gumami pa naj prosim sporoči!
Komentarji zaželjeni, LP

Slike:
http://www.mojalbum.com/sebastjanm/rena ... o/17508809
Zadnjič spremenil SebastjanM, dne 13 Dec 2009, 01:14, skupaj popravljeno 5 krat.
Audi A6 2.4 Quattro Limo LPG
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

heh če je to laguna pol mam jaz na park placu parkiranega porša 911GT3
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
SebastjanM

:D
Pardon, neki sem še urejal post..

Naj mi prosim kdo predlaga, kateri server uporabljate za slike..
Uporabniški avatar
Andre|
Kraj: Ljubljana/Celje

Odgovor Napisal/-a Andre| »

Luštna Laguna.. je identična moji :) Varno vožnjo
Slika
Uporabniški avatar
SebastjanM

Takole, prva težava se je pojavila:
Začel je cvilit in se zaganjat ventilator za ventilacijo kabine. Jutri razdrem, pa me zanima če bo slučajno zanič, ali paše od lagune pred faceliftingom?

Ne deluje mi pa tudi sovoznikova šipa. Bo tudi treba potegnit dol tapeto in malo pogledat za kaj se gre..
Uporabniški avatar
SebastjanM

Slika
Uporabniški avatar
laguna484

Odgovor Napisal/-a laguna484 »

Pozdravljen,

lahko ti pomagam glede sovoznikove šipe - pred pol leta se mi je prav tako pokvarila ta stran in sem peljal v Celje nasproti Cityja majstru da je uredu. Poknala mi je pa tista plastika, čez katero tečejo zajle in ne motorček. Za eno šipo maš dve taki plastiki, in ena je ostala cela zato sem jo shranil in ti jo lahko podarim, če se bo izkazalo da se je tudi tebi pokvarila ista stvar.

Lp
Uporabniški avatar
SebastjanM

Šalter na voznikovi strani je šel! 32 Eur pa šipa spet dela. Sem pa vprašal za tisto plastiko na voznikovih vratih v kateri so vsa 4 stikala za šipe in je ponavadi malo odrsana povsod -77 eur so mi rekl, bo originalna še kr dobra :)

Ventilator sem pa tut takrat uštimal, enostavno ga je ven dobit, dva vijaka in konektor. Problem je bil, ker je nekoč zgleda not prišla voda- tudi v ležaj oz. pušo, vse sem spihal, namazal, za naslednjih deset let bo BP.
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

A sti ti mogoče doma na Zelenici, 8 ali 9? Ker nek podoben stroj opazujem tam :wink:
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Pa še nekaj - sem se glih poglobil v tekst:

Armaturka je očitno hiba. Moja tudi škripa in ječi, sploh zdej pozimi je bila katastrofa! Z ventilatorjem sem imel tudi jst problem. Takrat, ko je bil prvi tavelik mraz letos mi je preprosto odpovedal, kot bi zmrznil. Sva pol z lubiko pse peljela v Medlog pa sem jo na soncu pustil in je zaleglo :)

En kup malenkosti, sam še vedno odličen avto! Črna pa je sploh lepa!
Uporabniški avatar
SebastjanM

Zadnjič se peljemo, se prižge opozorilo ESP. Peljem na servis Avtotehnika Celje, priklopijo na tester, je šel računalnik ESP/ABS. Predračun: ca. 1200 EUR. Gledajo avto, gledajo km (160k), gledajo bazo servise od avta in ugotovijo, da je prejšnji 1. lastnik -francoz bil zelo vesten in avto skoz redno servisiral na pooblaščencu, tako da so mi sami predlagali, da se avto popravi na njihove (tovarniške) stroške, ker to pač ne bi smelo crknit. Avto ni v nobeni garanciji! Naslednji teden so tudi stvar uredili kot so obljubili, rečem samo- KAPO DOL!

DR. House, nisem iz Zelenice, Hudinja.

Drugače še vedno vse deluje kot treba, po prevoženih 10000 km. Še zadovoljen!
Uporabniški avatar
jurre
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jurre »

noro, ne mores vrjet :shock:
Odgovori