menjalnik

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Edoedo

menjalnik

Odgovor Napisal/-a Edoedo »

na laguni 1.8RT letnik 95 imam probleme z menjalnikom.. zelo na trdo se šalta.. in tako naprej... vrjetno so v slabem stanju tudi sinhroni..

zanima pa me sledeče... na vrsti je mali servis ..olje filtri itd... zato sem hotel tudi zamenjat olje v menjalniku... pa mi mehanik pove da se olje v menjalniku ne menja nikoli, ker se ne znuca itd itd.

avto ima 270k prevoženih in po vsej vrjetnosti ni bilo olje v menjalniku nikoli menjano.... Zato me zanima ali naj ga vseeno zamenjam, ali pa je to res, da nebo imelo učinka in da je to stran vržen denar???

LP
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Na tvojem mestu bi zamenjal olje. Tudi menjalniško olje se stara in glede da je staro 15 let in ima prevoženih 270kkm je zanič. Je pa 4 litre olja ceneje kot pa iskanje in vgradnja drugega menjalnika. Če pa je menjalnik slučajno zanič ga boš pa vseeno moral zamenjati pa se ti 4 litre olje tudi nebo poznalo.

Najboljše bo da zamenjaš olje potem pa boš videl če je kaj bolje. :) :)
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

točno tako
mogoče bo bolje
Uporabniški avatar
Edoedo

Odgovor Napisal/-a Edoedo »

mah menjalnikka se ne splača menjat v tok starem autu =).. bomo probal z oljem... hvala za odgovore

LP
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Jaz sem na svojem meganu zamenjal olje v menjalniku par 1000 km nazaj. Avto star 11 let, prevoženih 220.000 km. Lahko rečem da je bila občutna razlika in se lepše šalta. Samo če ti pa zdej kaj škrta ali kaj podobnega pol z oljem ne boš nič rešil.
Odgovori