Menjava zobatega jermena-dilema.

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

V samih delih ni neke razlike. Drugo je če kupiš neko poceni kitajsko sranje, drugače pa so originalni deli od renaulta po kvaliteti enakovredni t.i. neoriginalnim delom, le da imajo kot bonus gor od renaulta logo. Bolj kot garancijo na dele se pozanimaj če dajo kaj garancije na opravljeno storitev oz. delo.

Kar se pa tiče vodne pumpe, fajn je da se menja takrat kot jermen, če ti bo spustila bo treba iti nazaj na servis pa spet bodo mastno zaslužili ko bodo podirali motor.

Če ti žig v servisni ni obvezen bi na tvojem mestu raje našel enega dobrega popoldanca pa peljal k njemu, ti bo naredil bolje in tudi ceneje kot 3/4 pooblaščencev.
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
hrib
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a hrib »

Menjaj poleg tudi vodno pumpo, kajti če spusti(hladilna tekočina je korozivna za gumo) boš moral takrat menjat tudi še jermen.
Modus 1.4 16v on LPG
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Re: Menjava zobatega jermena-dilema.

Odgovor Napisal/-a robertp »

andymann napisal/-a:Imam cliota 1.2 16V letnik 2004, 70.000 km in dela kot urica.
Ker je čas, bom menjal jermen in vodno pumpo.
Vendar pa sem v dilemi, ali naj vgradim originalne dele ali ne.
Na pooblaščenem so mi dejali, da me pride cca 500-600 € (delo + material)z eno letno garancijo, če mi vgradijo originalne dele. Če mi pa dajo neoriginalne, pa me bo prišlo cca. 350 €, vendar samo pol leta garancije.
Ker nimam izkušenj, me zanima ali so med originali in neoriginali velike razlike v kvaliteti. Res ne vem, kaj bi se odločil, zato bi bilo dobrodošlo kakšno veše mnenje.

Imam občutek, da nas teli servisi malo farbajo, saj na enem rečejo, da se skupaj z jermenom menja tudi vodna pumpa, na drugem pa rečejo, da menjajo jermen in pogledajo če vodna pumpa spušča ali ne in jo menjajo po potrebi. Skratka... meni, ki sem bolj laik bi mi lahko prodali vse, zato mi je vsak napotek zelo dobrodošel.
lep pozdrav.
Malo te oiink oiin na tem servisu. Deli imajo garancijo 12 mesecev tako z emblemom Renault kot tudi neoriginalni homologirani deli za Renault (saj za to se gre). Kot so že rekli, garancija je tudi na stortiev, povsod mora biti enaka, saj bodo v končni fazi oni opravljali delo...
Drugače pa je veliki servis (z vsem, ne samo menjavo jermenov, to bodi pozoren) pri kvalitetnem majstru z kvalitetno robo nekje 350 EUR pa do 400, če je še kakšna stvar, ki ni zajeta vv servis (nosilec motorja, akumulator...)
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Odgovori