Vgradnja park senzorjev

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Extreme
Kraj: Prekmurje

Vgradnja park senzorjev

Odgovor Napisal/-a Extreme »

Pozdravljeni,

v Laguno Grandtour bi si rad vgradil park senzorje v zadnji odbijač.
Najprej sem gledal ene nove, vendar bi se raje odločil za originalne in sem zato pogledal, nekaj razbitih lagun, ki imajo cele senzorje.
Ker pa moj avto ni imel serijsko senzorje, me zanima kakšna je montaža oz. kako se priklopijo originalni "rabljeni" senzorji?

Vem, da če kupim kak giordon-neoriginalne senzorje, da se montirajo in priklopijo na "rikverc" luč, kako je pa pri originalnih ?
Najbolj me zanima ali je potrebno kable slučajno vlečt kam naprej po celem avto ?

Prosim za mnenja in pomoč tiste ki imajo kakšne izkušnje!
Slika
Slika
Uporabniški avatar
vojko1962

Odgovor Napisal/-a vojko1962 »

Tudi pri originalnih je najbrž vezano na vzvratno luč.Namreč ko se mi je pokvarilo stikalo na menjalniku mi niso delovale luči niti senzorji.
Včasih vozim hit,včasih pa počas
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Re: Vgradnja park senzorjev

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Extreme napisal/-a:Pozdravljeni,

v Laguno Grandtour bi si rad vgradil park senzorje v zadnji odbijač.
Najprej sem gledal ene nove, vendar bi se raje odločil za originalne in sem zato pogledal, nekaj razbitih lagun, ki imajo cele senzorje.
Ker pa moj avto ni imel serijsko senzorje, me zanima kakšna je montaža oz. kako se priklopijo originalni "rabljeni" senzorji?

Vem, da če kupim kak giordon-neoriginalne senzorje, da se montirajo in priklopijo na "rikverc" luč, kako je pa pri originalnih ?
Najbolj me zanima ali je potrebno kable slučajno vlečt kam naprej po celem avto ?

Prosim za mnenja in pomoč tiste ki imajo kakšne izkušnje!
Ja itak, da je treba kable vlečt po celem avtu.....senzorji pač niso wireless
:)
Kako pa misliš imeti display? V prtljažniku?
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Extreme

Re: Vgradnja park senzorjev

Tommy30 napisal/-a:
Extreme napisal/-a:Pozdravljeni,

v Laguno Grandtour bi si rad vgradil park senzorje v zadnji odbijaè.
Najprej sem gledal ene nove, vendar bi se raje odloèil za originalne in sem zato pogledal, nekaj razbitih lagun, ki imajo cele senzorje.

Vem, da èe kupim kak giordon-neoriginalne senzorje, da se montirajo in priklopijo na "rikverc" luè, kako je pa pri originalnih ?
Najbolj me zanima ali je potrebno kable sluèajno vleèt kam naprej po celem avto ?

Prosim za mnenja in pomoè tiste ki imajo kakšne izkušnje!
Ja itak, da je treba kable vleèt po celem avtu.....senzorji paè niso wireless
:)
Kako pa misliš imeti display? V prtljažniku?
Ma kakšen display neki ??

Hočem met sam senzorje na tu-tu...tuuuuuu :)
In zato pri veliki večini ni treba vlečt kablov po celem avto ampak jih samo priklopiš na luč za vzratno vožnjo in ozemljitev.

Nevem pa ali je tako tudi pri originalnih senzorjih??

Še mogoče to. Če kupim senzorje iz kakšne poškodovane lagune, kaj mi mora vse dar zraven ? (senzorje, kak zvočnik za tu tu tu in pa kakšen modol verjetno a ne???

lp
Slika
Slika
Extreme

vojko1962 napisal/-a:Tudi pri originalnih je najbrž vezano na vzvratno luè.Namreè ko se mi je pokvarilo stikalo na menjalniku mi niso delovale luèi niti senzorji.
Hm...pol bi lahko najbrž res bilo na vzratno luč.

hvala zaenkrat.

ps: je mogoče kdo na forumu ki o tem ve kaj bolj natančno ??
Slika
Slika
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Zanimiva tema..

Sam tudi razmišljam o naknadni vgradnji originalnih.

A serijski pridejo vezani na zaslonček merilnikov al so tisti na piskanje? Koako zahtevna je naknadna vgradnja (sam svoj mojster).

Hvala!
bobo89
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a bobo89 »

pozdravljeni mojstri!
še jest bi neki prašou glede vezave teh zadev...ampak da mene zanimajo senzorji spredaj (ne zato da nebi znau parkerat ampak zato, da bi biu izjema :D :D ) gre za laguno II letnik 2002. zanima me predvsem kako zvezat sprednje senzorje da delajo tako kot morjo in pa nebi rad, da mi piska, če se ustavim za nekom pred rdečim semaforjem...verjetno bi šlo prek kakšnega stikala za klop in izklop??
Odgovori