Plovec - Števec Goriva
Plovec - Števec Goriva
Jst mam probleme z plovcem oz. števcem goriva... Včeraj sem tankal polnega, pri okoli 70 prevoženih kilometrih se nivo zmanjša... Po ene 120 kilometrih se pa je števec dvignil na full, kot da mam polnega?!
Kleme iz akomulatorja sem dal dol in nazaj gor pa ni pomagal, potem sem šou dolit do polnega danes je pa isto spet... Čudežno poln..
Je že kdo seznanjen s tem problemom??
:a2_Spidojc_dontgetit

Pomojem je res najbolš da plovec vn uzameš pa pogledaš v kakem stanju je.Tole sem najdu v eni drugi temi:Serge| napisal/-a:![]()
Ko bi blo tak ja: The MOFO Refills his ASS by him self.. With no Cash..
Ne res no, ka nei plovc spucam al ka?![]()
![]()
![]()
Upam da ti je kej v pomoč.lisko napisal/-a:DAMitri napisal/-a:Pozdravljeni!
Mam cliota 1.8 16v in mam problem z kazalcem za bencin. Kak se mi bencin spusti pod polovico (tanka) mi zacne nihat kazalec gor in dol. Se komu svita kaj bi lahko bilo?Verjetno podoben problem kot pri petkah.....plovec ima na sredini eno tako uporovno palcko ( ne vem kako se naj izrazim.....pac palcka na kateri je navita uporovna zica) Po tej palcki pa drsijo kontatki in ti kontakti se s casoma zrahljajo in zgubljajo stik......od tod pa skakanje cajgera za gorivo.
Enostavno vzames plovec ven....ga rastavis.....spovijes kontakte (z obcutkom) tako, da se spet lepo nalagajo na uporovno palcko in zadeva spila dalje

Drive it like you stole it.
Član Renault kluba Slovenije
Pozdravljeni!
Upam da ni kaj narobe, če pišem kar v to temo.
Imam Cliota 1, letnik 96, 1.2 motor. Prosil bi tistega, ki ima tak avto, ali ga je imel, da mi pove kje je kazalec za gorivo, ko se prižge lučka?
Pri meni je bil enkrat že skoraj na R-ju, vendar lučka še kar ni svetila. Tako da sploh ne vem če dela. Zanima me tudi, koliko litrov je še približno v rezervoarju, ko lučka zasveti?
Pa še en dogodek. Danes sem natočil gorivo, vendar ne do konca, saj še ni "vrglo ven." Na sliki, ki je spodaj, pa je razvidno, da je kazalček kar čez max oznako.
Je to normalno, ali meni to narobe kaže? Se potem lučka vklopi šelo ko kazalec pade pod oznako za minimum?
Najlepša hvala za odgovore in lep pozdrav.

Upam da ni kaj narobe, če pišem kar v to temo.
Imam Cliota 1, letnik 96, 1.2 motor. Prosil bi tistega, ki ima tak avto, ali ga je imel, da mi pove kje je kazalec za gorivo, ko se prižge lučka?
Pri meni je bil enkrat že skoraj na R-ju, vendar lučka še kar ni svetila. Tako da sploh ne vem če dela. Zanima me tudi, koliko litrov je še približno v rezervoarju, ko lučka zasveti?
Pa še en dogodek. Danes sem natočil gorivo, vendar ne do konca, saj še ni "vrglo ven." Na sliki, ki je spodaj, pa je razvidno, da je kazalček kar čez max oznako.
Je to normalno, ali meni to narobe kaže? Se potem lučka vklopi šelo ko kazalec pade pod oznako za minimum?
Najlepša hvala za odgovore in lep pozdrav.

Takle mamo...