Clio I 1.8 16V, l.'93 - I love my car. Avto šel papa.

Predstavite Vašega Renault-a
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

Robi,prepričan?
Ker tale 1.2 mi je skor mal visoko. In pa vsem ,ki sem jih videl do sedj kaže števček 0.3 ali pa jim pri prostem teku sploh ne kaže pritiska med vožnjo pa skoraj vsem pravilno tako,da...
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Večinoma majo vsi avtomobili za vsakih 1000 obratov 1bar (točno tolk je pri mi16 motorju), se pravi pri 6k obratih že 6bar. Nekateri malenkost več, nekateri malenkost manj.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
nightmare

Ja pol so pa tile števci res čist mim. No al pa nimam tapravga pritiska sam pol dvomm,da bi avto še laufou.
Ko je mrzu mam že pr 2k obratih 6barou pritiska ko pa je segret pa tud na 7k ne pride čez 4 bare.
Uporabniški avatar
Waxxx
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a Waxxx »

Števci so informativnega značaja! :D

Če se tlak povečuje z večanjem obratov, je to že čist zadovoljiva informacija! 8)
Slika
Uporabniški avatar
robi1000
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a robi1000 »

Sem 100% prepričan. Razen, če pri Renault Sportu ne vejo kolk more bit. :lol: Drgač pa ja, števček je zgolj informativne narave. Meni tudi kaže ogret okoli pol bara, samo to ni prav.
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."
Slika
Uporabniški avatar
Markolino

Odgovor Napisal/-a Markolino »

nightmare napisal/-a:Pritisk bo kar vredu.
Poglej kak je pri segretem motorju(temp. 100°C) pri prostem teku in med vožnjo na 3000obr/min.
Prosti tek mora kazat 0.3 na obratih pa 3 bare pritiska.
oo ste se pa naklepetali 8)
Hvala vsem za pohvale.

Tako je meni malo števček heca. Ga moram mal potrkat da se dvigne nad številko 3. Dela normalno pod pa noče padet, tud ko je ugasnjen motor. Pol malo potrkam pobutam in pade. ;)
Drugače ko sem kupil avto je delal lepo. Kakšna smet se je nabrala pa blokira puščico.

Drugače prtisk ko je olje 110C 120c in navzgor mi kaže 0,3 bare tam nekje več ne. Vročega ko prtisnem na 6k obratov se pa dvigne nekje 4,5 bara tam nekje.. Mrzlega pa še nisem dal na 3k obratov tak da nevem. Sklepam pa da bi narastlo do ene 5 barov

Zdaj me zanima kako razstavit te majhne števčke da ga sčistim. ? ala grem po vse 3 nove?
Megane C.C. / 2.0 16V T. - Privilege luxe / Karman
Uporabniški avatar
Primož Five
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Primož Five »

Pomojem ti ni treba nove naročevat, tudi če jih naročiš nove bo najbrž isto kazalo, raje greš enkrat preverit z manometrom pa si brez skrbi.
Sensei Rei/Pes moj prijatelj

http://www.osterrob.si/ Zelo ostri noži
Uporabniški avatar
Markolino

ma ni problem da nekaže prav :) joj prečitaj še enrkat.. Števček malo zatrokira bi ga mogu razstavit in malo zmrdat kazalček.
Uporabniški avatar
nightmare

Števček vzami dol,iz zadnje strani se rastavi in prideš do cagarčka.Pol pa le z roko malo premikaj gor in dol malo pihni od zadaj in je. Že parkrat to počeu. :D
Vzameš pa ga le iz ohišja,samega števčka ne razdiraj.
Uporabniški avatar
Markolino

Če sem te prav razumu. Torej vzamem dol zgornjo polico in števček posamezno odšravfam ven iz ohišja ? kje se pa nahajajo ti šravfi ?
A se neda komplet vse tri števce ven pobrat z ohišjem vred ?
No če je kej zakovičeno nebi šel vrtat.

Hvala.
Uporabniški avatar
nightmare

Ohišje je eno in prav tako se skupaj držijo vsi trije števčki na isti ploščici.Nič ne rabiš vrtat.Samo iz armaturke gredo števčki malo bol na trdo tko,da kar pogumno.
Uporabniški avatar
XiWang

Odgovor Napisal/-a XiWang »

teli števčki kažejo vsakmu drugač..men ne kaže nobenga pritiska ko je zagret v prostem teku in potem pride max do ene 1.8 bara. pa avto še vedno dela ;)

drugače pa markolino, najbrž je kazalec od števčka preveč notri pritisnil tisti ki je menjaval ozadja in se sedaj drgne ob njega.. 5 minut dela pa bo.
ne hiti počasi....
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Verjetno je res tko, sm mel isto za bencin, sem ga preveč pritisnil not in se je po podlagi drgnil pa sm mogu potrkat da se je premaknu. Daš az 1mm bolj ven in je stvar rešena :wink:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
Markolino

dvnmim, da so bla menjana ozadja. Mislim da so kr original williamsovi. Ker un ko je menjaval je dal vse novo not. Se tudi vidi da so ko iz fabrike. Vse lucke gorijo ter šipica je kot nova. Bom se jutri probal poigrat. Če bom imel čas. Jutri pride nova muzika novi kabli, avtoradio, sub, kretnice, 2 ojačevalca itd.... ;)
Uporabniški avatar
nightmare

Nč ne drgne. Pač nekje šteka tale cagar.Pr men je lih tako,še zdej sem pa tja pa nikamor ne tišči.
Zaklenjeno