Blokada zadnjih zavor
Če ti avto tudi v rahli klančini ne obstane samo takrat ko je v prestavi resno premisli če je menjalnik še vredu. Sicer na svojemu klijeku poleti skoraj vedno ročno zategnem, pozimi se je pa že večkrat zgodil da sem ga pustil v rahli klančini v prestavi pa me je zjutraj čakal točno tam kjer sem ga pustil.
Torej ni potrebe po kamenju. Če ti pa blokirata zadnji dve kolesi takrat ko dva dni avta ne vzoiš bi pa tudi jaz predlagal da pelješ to pregledat.
Torej ni potrebe po kamenju. Če ti pa blokirata zadnji dve kolesi takrat ko dva dni avta ne vzoiš bi pa tudi jaz predlagal da pelješ to pregledat.
Štrom for wife, UPS for life.
Pozimi tako ali tako naj ne bi zategoval ročne, razen če ga ročkaš po simobilcu ali pred leclercom. Jaz nikoli ne zategnem ročne, pustim v prestavi in je to to. V službi je nekdo na kangooju močno zategnil ročno čez vikend, ko so bile temperature fajn pod ničlo. V ponedeljek sem se pa 10 minut za*ebaval, da je popustila. 
HTWC Dual VVT-i inside
武士道
武士道
Lastna izkušnja:
Prvič: Deževje, zategnjena ročna, Clio II letnik 2004, s cukanjem avta naprej (nikoli v rikverc, ker ne gre) sem ga nekako premaknil. Odpeljal na servis, kjer so ugotovili, da se je odluščila pakna in obležala na dnu v bobnu. Imel sem srečo, da je lepo ležala na tleh, drugače lahko polomi cel mehanizem, čeljusti in vse kar je notri v bobnu.
Drugič: Lani spomladi ga pa nisem uspel premakniti. Sem nekaj metrov cukal naprej in nazaj po parkirišču in obupal, poklical AMZS, da so me naložili in odvlekli na servis.
Serviserji na Renaultu pravijo, da se to ob vlagi redno dogaja. Ccccc...
Torej: V slabem vremenu ročno zategujte le ko je nujno in pazite, da imate pred sabo nekaj prostora, da lahko po potrebi cuknete naprej. Žal.
Prvič: Deževje, zategnjena ročna, Clio II letnik 2004, s cukanjem avta naprej (nikoli v rikverc, ker ne gre) sem ga nekako premaknil. Odpeljal na servis, kjer so ugotovili, da se je odluščila pakna in obležala na dnu v bobnu. Imel sem srečo, da je lepo ležala na tleh, drugače lahko polomi cel mehanizem, čeljusti in vse kar je notri v bobnu.
Drugič: Lani spomladi ga pa nisem uspel premakniti. Sem nekaj metrov cukal naprej in nazaj po parkirišču in obupal, poklical AMZS, da so me naložili in odvlekli na servis.
Serviserji na Renaultu pravijo, da se to ob vlagi redno dogaja. Ccccc...
Torej: V slabem vremenu ročno zategujte le ko je nujno in pazite, da imate pred sabo nekaj prostora, da lahko po potrebi cuknete naprej. Žal.
kaj bolj trapastega pa še ne
kaj pa ti bo ročna če ne za parkirat?
če blokira je nakaj narobe z mehanizmom ali oblogami
in ker so v clie vgradili zanič pakne ki razpadajo se ročne ne sme zategovat
čudno da ne odsvetujejo še bremzanja, tudi takrat lahko obloga stran pade
jaz imam avto parkiran na klancu in je ročna vedno zategnjena, pa še nič ni stran padlo
kaj pa ti bo ročna če ne za parkirat?
če blokira je nakaj narobe z mehanizmom ali oblogami
in ker so v clie vgradili zanič pakne ki razpadajo se ročne ne sme zategovat
čudno da ne odsvetujejo še bremzanja, tudi takrat lahko obloga stran pade
jaz imam avto parkiran na klancu in je ročna vedno zategnjena, pa še nič ni stran padlo
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Pazite na ročne in zadnje bremze, ker se kaj hitro zgodi, da se odlepijo obloge. Meni so letos pozimi parkrat zamrznile, vendar so takoj spustile ko sem speljal, le malo je cuknilo. Kmalu potem sta mi zadaj desno odpadli oblogi in se zakajlali v garažni hiši, tako da sem moral tam avto dvigniti in vse to zrihtati. Isto se nam je že zgodilo pred parimi leti z drugim cliotom.
Tako da jaz pač ne priporočam pretiranega zategovanja pozimi
Tako da jaz pač ne priporočam pretiranega zategovanja pozimi