Število obratov na Meganu
Število obratov na Meganu
Če slučajno kdo ve, a je 500 obratov za Megana 1.6 16v normalno ali bol malo. Mašina dela kr lepo mirno, speljem brez cukanja. Ko prižgem klimo pa se obrati dvignejo tam nekje na 700. Nekj na furumu sem zasledil, da je to premalo obratov. Pa še tole me zanima. Ko prižgem avto slišim tam k naj bi bila loputa za zrak in motorček prostega teka, kot bi nekaj vibriralo samo ful na glas, ko pa se motor ogreje zadeva utihne. Ali mogoče kdo ve kaj bi to blo.
Lp
Lp
Ma sej obrati me ne motijo, moti me to, da je motor postal zelo glasen in ko slišim tist čuden zvok tam okol jermenov me zmrazi da bi blo kej narobe z zobatim jermenom ali jermenico. Sem bil na reno servisu in je tudi tam reku da nekaj ni vredu, sam da bi blo treba zadeva razdret in pogledat kaj je narobe. Jermeni pa imajo komej 45000 km oz 2 leti.
No, kdaj je dobro iskati probleme, ker iz malega probelmčiča lahko hitro rata velika katastrofa. Podobne simptome kot so opisani je mel moj ex-službeni megane, kriva je bila precej zapacana loputa za zrak. Človek ne verjame dokler ni vidi kaj se vse nabere notri. Po temeljitem čisčenju in nastavitvi je avto spet laufal kot singerica.
HTWC Dual VVT-i inside
武士道
武士道
Loputa se ščisti, potem pa jo je treba še nastaviti, da se pravilno odpira/zapira. Saj ne vem, če ni to še ena fora pooblaščencev, da dodatno zaračunajo še 1h dela, ampak dokler firma plača servis me niti ne zanima. Po servisu (pa če so magari plesali indijanski ples) je avto delal normalno. Obrati so bili višji, pa tudi ob pritisku na gas je bil motor bolj odziven kot prej.
HTWC Dual VVT-i inside
武士道
武士道
Normalni obrati so med 750 in 800.oorosh napisal/-a:Loputa se ščisti, potem pa jo je treba še nastaviti, da se pravilno odpira/zapira. Saj ne vem, če ni to še ena fora pooblaščencev, da dodatno zaračunajo še 1h dela, ampak dokler firma plača servis me niti ne zanima. Po servisu (pa če so magari plesali indijanski ples) je avto delal normalno. Obrati so bili višji, pa tudi ob pritisku na gas je bil motor bolj odziven kot prej.
Ob vklopu klime se dvignejo za morda 50 obratov...in se spet vrnejo v normalno stanje, če je ve ok.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Ma jest sem mislu sam očistit to loputo. Tu je že nekdo to zadevo lepo opisal za Cliota, pa ni nič omenu da je potrebno kaj štelat. Je pa drugi opisal čiščenje motorčka prostega teka, tu pa je baje potrebno neko štelanje. Bom vprašal še mojega mehanika če je kdaj čistil to zadevo in če je potrebo kaj štelat to zadevo. Mogoče je res kej na tem, ker mam tudi Cliota 1.4 navadnega pa ma obrate se mi zdi tam okrog 700.
Ja sej se mi je zdelo da bo bol malo to 500 obratov, sam motlo me je to da motor tela čist mirno. Ponavadi so nizki obrati povzročali neenakomerno delovanje motorja če se ne motim. Bom moral nekaj ukrent glede te lopute in motorčka prostega teka. Hvala vsem za pomoč. Ko bom kej pogruntal bom o tem poročal.
Malo loputo spucaj. Mogoče bo bolje. Kaj pa filter?
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
če pri teh obratih motor deluje normanlo, se ne zaganja in kaže znakov da bo ugasnil, pusti tako kot je
stvar lahko še sam poslabšaš , al pa tud ne no, jaz bi pusto
je pa tak ko je tommy napisau za obrate, 750 - 800 so normalni obrati
če pa se odločiš za čiščenje lopute, nabavi sprej za čiščenje uplinjačev, vzami loputo dol, in samo s tem sprejem spihaj
da snameš loputo je potrebno 5 minut dela
lp
stvar lahko še sam poslabšaš , al pa tud ne no, jaz bi pusto
je pa tak ko je tommy napisau za obrate, 750 - 800 so normalni obrati
če pa se odločiš za čiščenje lopute, nabavi sprej za čiščenje uplinjačev, vzami loputo dol, in samo s tem sprejem spihaj
da snameš loputo je potrebno 5 minut dela
lp