Espace 4 Kako ugasniti vse mozne luči..

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
floyd

Espace 4 Kako ugasniti vse mozne luči..

Odgovor Napisal/-a floyd »

Se enkrat pozdrav in hvala za dosedanjo pomoc.
Tokrat me zanima naslednje in prosim za nasvet, ker pac ne vem.

A ima Espace al pa renault nasploh moznost, da ko je avto prizgan, da so vse luci (zunanje in notranje, vkljucno z armaturo in talnimi lucmi ugasnjene)?
Pa, ko recimo ugasnem avto in se notri sedim kdaj, da so notranje luči ugasnjene. Stropne lahko izklopim vendar svetijo vse talne, ki pa nekako nimajo stikala.
Pac, da skrajsam zelim, da pridem do tega, da je v avtu lahko tema pri prizganem ali ugasnjenem.
Ker zadnjic sem bil kot nek bimbo, ko sem to zelel in sem na koncu moral avto zakleniti z daljincem in sedet not da sem dosegel to. :oops:
Pa hvala za nasvet.

Peter
Uporabniški avatar
klemzi

Odgovor Napisal/-a klemzi »

Pri ugasnjenem avtu ni problem, enostavno ven potegneš kartico. Pri prižganem pa ne moreš izklopiti pozicije in armaturo. Jaz lahko izklopim tudi pozicijo, ker sem avto pripeljal iz Belgije.

LP Klemen
floyd

klemzi napisal/-a:Pri ugasnjenem avtu ni problem, enostavno ven potegneš kartico. Pri prižganem pa ne moreš izklopiti pozicije in armaturo. Jaz lahko izklopim tudi pozicijo, ker sem avto pripeljal iz Belgije.

LP Klemen
Hvala za odgovor.
Torej je je Espace, ki nov stane cca 30k evrov v bistvu v tem smislu slabši od Yugota, ki to moznost ima.
Neverjetni so tile drazji avti, res.
Hvala se enkrat.
Lp Peter
floyd

Hvala.
Verjetno bo najbolje preletet knjizico al pa do servisa pa nastavitve spremenit.

Lep pozdrav

Peter
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

clio open napisal/-a:Pozicijo lahko izklopiš, če izklopiš avtomatski vžig luči. Tako na poziciji 0 zunanje luči ne svetijo (ne morem pa tega 100% trditi za armaturo). Pri meni pa notranje lučke po nekaj deset sekundah ugasnejo - ko ugasnem avtomobil. Pri nekaterih modelih lahko sam izklopiš funkcijo avtomatskega vžiga (priporočam, da preletiš knjižico z navodili), sicer ti za pivo ali dve (verjetno) naredijo na sevisu (spodobilo pa bi se, da bi bil tak "poseg" brezplačen).
Avtomatski vklop luči deluje po principu svetlobnega senzorja in je pri nas neuporaben...
Kar tebe moti je funkcija "dnevne luči", katera pa se da izklopiti preko nastavitev UHCja.

Stropne lučke in talne pa se ugasnejo po minuti, dveh... Pa še hint, kako ugasneš tudi glavne luči... Stikalo obrneš iz položaja 0 (dnevne luči) na pozicijo, nato pa nazaj. Ob tem posegu pri meni (Scenic) zunanja osvetlitev ugasne... Radio, pomik stekel... pa deluje še 20 min. ali dokler predčasno ne odprem voznikovih vrat.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
R-gorazd

Odgovor Napisal/-a R-gorazd »

Ni mi čist jasn kaj bi ti rad? Se brez luči vozil (kar po zakonu ne smeš)? Stal na parkirišču z prižganim avtom in ugasnjenimi lučmi (kar po zakonu lahko samo 3min)?

Tko je to če maš avto ki misl da je pametnejši od lastnika. Enostavno ne gre.
Moj espace sicer ni mel pametne kartice in luči sem lahko s stikalom ugasnil, pa tud notranjost ni svetila (je ampak se po kaki minuti vse ugasne), kako je pa z temi kao pametnimi karticami pa ne vem.
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

R-gorazd napisal/-a:Ni mi čist jasn kaj bi ti rad? Se brez luči vozil (kar po zakonu ne smeš)? Stal na parkirišču z prižganim avtom in ugasnjenimi lučmi (kar po zakonu lahko samo 3min)?

Tko je to če maš avto ki misl da je pametnejši od lastnika. Enostavno ne gre.
Moj espace sicer ni mel pametne kartice in luči sem lahko s stikalom ugasnil, pa tud notranjost ni svetila (je ampak se po kaki minuti vse ugasne), kako je pa z temi kao pametnimi karticami pa ne vem.
Pomoje je problem, če ima v avtu kako bejbo, avto parkiran na kakem obronku gozda....problem pa je da je avto osvetljen kot novoletna jelka, seveda ni zaželeno.
Pejt na renoja in naj ti izklopijo funkcijo dnevnih luči in ne boš mel težav z zunanjo osvetlitvijo avta, ko bo le ta deloval - da se ne rosi avto noter :)....za notranje luči pa definitivno pomaga izvzem kartice...oziroma počakaš mammo minuto...preden odpreš in zapreš voznikova vrata...
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
Shooter
Kraj: Podsreda

Odgovor Napisal/-a Shooter »

Tommy30 to je to........bejbe so problem,ne pa parkirisce.
na servisu ti bodo resili ta problem....
Odgovori